دکتر «ابراهیم شکیبا» روز یکشنبه به ایرنا افزود: براساس این بخشنامه و باتوجه به محدودیت دسترسی به تجهیزات نمونهگیری و کیتهای تشخیصی، دشواری روش نمونهبرداری و خطر انتقال بیماری در حین نمونهبرداری، اکنون تعداد محدودی از موارد در لیست غربالگری اولیه آزمایشگاهی قرار دارد.
او در مورد این محدودیت ها، گفت: تست کرونا برای افراد سرپایی علامتدار با سن بالای ۶۰ سال و با وجود بیماری زمینهای (گروههای پرخطر از نظر عوارض کووید ۱۹) و زنان باردار، افراد در تماس با فرد مبتلا به شرط با سن بالای ۶۰ سال و با وجود بیماری زمینه ای (گروههای پرخطر از نظر عوارض کووید۱۹) و زنان باردار و زندانیان علامت دار (در قرنطینه ورودی توصیه می شود در صورت دسترسی به تست، برای همه افراد تست انجام شود، در غیر اینصورت در صورت تشخیص یک فرد مبتلا برای همه افراد در تماس با وی تست انجام شود) انجام میشود.
کارکنان زندان در تماس مستقیم با زندانی مبتلا، معتادین متجاهر علامتدار در مراکز ماده ۱۶، کارکنان مراکز ماده ۱۶ در تماس مستقیم با معتادین متجاهر، مددجویان سامانسراها، مراکز نگهداری معلولین و سالمندان علامتدار و سایر مراکز تجمعی، کارکنان سامانسراها، مراکز نگهداری معلولین و سالمندان و سایر مراکز تجمعی در تماس مستقیم با مددجویان مبتلا، اتباع خارجی علامتدار ساکن در مهمان شهرها، اتباع داخلی علامتدار وارد شده از کشورهایی باشیوع بالا و پرسنل شاغل در بخشهای ویژه کووید ۱۹ و کارکنان ارایه خدمات برای کووید ۱۹ در واحدهای PHC از دیگر گروه هایی هستند که برای آنها تست کرونا انجام می شود.
براساس اعلام وزارت بهداشت استانهای خوزستان، کرمانشاه، کردستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی بیشترین موارد ابتلا و بستری بیماری کووید۱۹ را داشته و در وضعیت قرمز قرار دارند.
اکنون سه بیمارستان در استان کرمانشاه به بستری و مداوای بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد تا هفتم تیر ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۴۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۳۹ مورد بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۲۰ هزار و ۱۸۰ نفر رسید.
«سیماسادات لاری افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۳۶۴ نفر رسید.
او گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۸۰ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و ۲ هزار و ۹۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته او، تاکنون یک میلیون و ۵۸۳ هزار و ۵۴۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.