محمد حسین صالحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ممکن است برخی معتادان متجاهر که در طرح ساماندهی معتادان جمع آوری شدهاند طی دوره ۱۴ روزه قرنطینه مبتلا به کووید ۱۹ بوده و این بیماری را گذراندهاند و افرادی که بیمار و مبتلا باقی ماندهاند به مراکز ویژه منتقل شده و آزمایش کرونا دادهاند.
وی ادامه داد: در بدو ورود معتادان متجاهر به مراکز جمعآوری معتادان، تست اختصاصی کرونا از آنان گرفته نمیشود اما غربالگری اولیه و بالینی آنها انجام میشود که در صورت مشاهده بیماری به مراکز درمانی ارجاع میشوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: اینکه گفته میشود معتادان به خاطر مصرف مواد مخدر دچار بیماری کرونا نمیشوند و نسبت به این بیماری ایمن هستند، صحت ندارد و این امر بر اساس آزمایشها و آمار قطعی رد شده است.
وی همچنین کاهش سن اعتیاد، گرایش به مواد مخدر صنعتی و افزاش اعتیاد میان بانوان را سه چالش عمده در مبارزه با اعتیاد دانست و افزود: برای پیشگیری از اعتیاد باید ظرفیتهای تمامی دستگاههای متولی را تجمیع نمود.
فرایند جمع آوری معتادان متجاهر که به دلیل شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه پارسال به طور موقت متوقف شده بود از ۱۰ اردیبهشت ماه امسال با اجرای دستورالعمل و تمهیدات بهداشتی مرتبط از سرگرفته شد.
استان ۶.۴ میلیون نفری خراسان رضوی حدود ۹ هزار معتاد متجاهر دارد و نرخ ابتلا به اعتیاد و دخانیات در این استان ۲.۷ درصد جمعیت آن است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر را در کشور گرفته است. همچنین تاکنون ۱۸۶ هزار و ۱۸۰ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در جهان ۱۰ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۲۸۰ نفر را بیمار کرده و جان ۵۰۵ هزار و ۶۱۶ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است و پنج میلیون و ۵۹۱ هزار و ۲۶۶ نفر از افراد مبتلا به کرونا در جهان تاکنون درمان شدهاند.
نظر شما