محمود قدبیگی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف میشود که میزان زیادی از آن به دلیل استفاده از روشهای سنتی آبیاری هدر میرود.
وی از شناسایی اضافه برداشت از ۲۶ حلقه چاه مجاز نیز خبر داد و اظهار داشت: نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای مجاز بخش کشاورزی و حتی سایر بخشها، راهکاری اساسی برای کنترل و مدیریت مصرف آب محسوب میشود.
قدبیگی افزود: نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب موجب کنترل و نظارت بر میزان برداشت آبهای زیرزمینی استان شده و از اضافه برداشت آبهای زیرزمینی به شدت جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه کنتور هوشمند مزایای زیادی دارد، اظهار کرد: اساسیترین اهمیت کنتور هوشمند این است که کشاورزان بیشتر از پروانه بهرهبرداری نمیتوانند آب از چاه برداشت کنند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: افت سطح آب سفره های زیرزمینی استان به دلیل استمرار خشکسالی در سالهای اخیر ادامه دارد و نصب کنتورهای هوشمند به عنوان راهبرد جدی در مدیریت منابع آب دنبال میشود.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی از شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیرو است که وظیفه مدیریت، مطالعه، توسعه، حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع آب و توسعه، بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات و سازههای آبی را بر عهده دارد.
نظر شما