به گزارش ایرنا، یکی از کشاورزان بخش مرکزی پلدختر به ایرنا گفت: سال گذشته نه تنها محصولات کشاورزی منطقه بر اثر بارش های شدید و سیلاب از بین رفت بلکه بسیاری از زمین های کشاورزی، تحت تاثیر سیل فروردین ۹۸ از بین رفته، ناپدید شد و یا به علت آبگرفتگی تا چند سال قابل کشت نیستند.
اسماعیل چراغی اظهار داشت: این در حالی است که امسال نیز می بایست بخشی از خسارات کشاورزان سیل زده پلدختر در کشت محصولات جبران میشد، اما متاسفانه عدم بارندگی به موقع و خشکسالی، موجب افت تولیدات نسبت به سالهای گذشته شده است.
یکی دیگر از کشاورزان پلدختر به ایرنا گفت: کشاورزی تنها راه کسب درآمد و امرار معاش مردم منطقه به ویژه در روستاها است، اما متاسفانه بلاهای طبیعی مانند سیل و خشکسالی های پی در پی سالهای گذشته باعث شده این بخش به شدت دچار آسیب شود و برای جبران این ضررها نیز شغل جایگزینی در حوزه صنعت وجود ندارد.
رضا الماسی افزود: کاشت صیفی جات از جهتی در پلدختر بیهوده به نظر میرسد و برای کشاورزان به صرفه نیست چراکه به دلایل مختلفی مانند نبود میدان میوه و تره بار و فعالیت بیش از حد واسطه ها و دلالان تولیدات با قیمت بسیار پایین به فروش می رسد که این امر با توجه به گرانی نهاده ها برای کشاورزان سخت است و متضرر میشوند.
یکی دیگر از کشاورزان پلدختر گفت: زمانی کشاورزی در منطقه رونق داشت، قیمت نهاده ها ی کشاورزی مناسب بودو نتیجه زحمات را میگرفتیم اما اکنون با بی رونق شدن کشاورزی به عنوان شغل تامین کننده معاش، فرزندان ما به علت عدم توان مالی، برخی با زن و فرزند و برخی زن و فرزند خود را رها کرده و در شهرهای بزرگ دنبال کسب درآمد و امرار معاش هستند.
محمدرضا نعمتی اضافه کرد: کشاورزان منطقه نهادهها را با بالاترین قیمت خریداری می کنند، هزینه کاشت و برداشت نیز مزید بر علت شده و کمباین داران هنگام برداشت قیمتهای متفاوتی از کشاورزان میگیرند در حالی که انتظار می رود این روند برای همه یکسان و با قیمت مناسب باشد تا برای کشاورز به صرفه شود.
یکی دیگر از کشاورزان پلدختر گفت: تخصیص نهاده ای مانند کود شیمیایی به کشاورزان پلدختر که به کارگیری به موقع آن تاثیر زیادی در میزان برداشت محصولات کشاورزی دارد نیز از سوی جهادکشاورزی معیار مشخصی ندارد و به صورت غیرکارشناسی به کشاورزان داده میشود.
غلامحسین مهرابی اظهار داشت: برخی کشاورزان که زمین بیشتر و یا محصولات بیشتری دارند، در ازای آن کود کمتر و برعکس برخی که محصولات کمتری دارند، کود بیشتری به آنها تخصیص میدهند که مابقی را آزاد به فروش میرساند و در مواردی حتی افرادی که غیر کشاورز هستند کود را دریافت کرده و به نرخ آزاد فروختند.
نرخ گذاری سلیقه ای کمباین داران
عضو شورای بخش مرکزی و رئیس شورای اسلامی مرکز روستای واشیان پلدختر نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قیمت گذاری دلخواه کمباین داران هنگام برداشت در روستاهای بخش مرکزی پلدختر برای هر کشاورزی قیمت متفاوت و زبانی لحاظ می شود واین امر هر ساله از مشکلات کشاورزان این روستاها است.
مهدی باقرپور افزود: همچنین افزایش قیمت تضمینی گندم به صورت دستوری و سازماندهی شده است به گونهای که در ازای این افزایش قیمت گندم افت ها ۲ برابر نسبت به سال گذشته ثبت شدند که به صورت عملی افزایش نرخ خرید را کم اثر کرده است.
وی یادآورشد: روند کار با باسکول های مراکز خرید گندم برای تمام محصولات آبی و دیم افت تناژ یکسانی را نشان میدهد که این موضوع موجب اعتراض و نارضایتی کشاورزان شده است.
افت ۵۰ تا ۷۰ درصدی محصولات به دلیل خشکسالی و تخصیص غیرکارشناسی کودشیمیایی
عضو شورای بخش مرکزی و شورای اسلامی مرکز واشیان گفت: تخصیص کود شیمیایی از سوی جهاد کشاورزی معیار خاصی بر اساس هکتار و نیاز کشاورزان ندارد این در حالیست که برخی افراد از طریق رابطه بازی، این نهاده را دریافت و با قیمت دلخواه به فروش میرسانند.
وی افزود: این امر موجب افت ۵۰ تا ۷۰ درصدی محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته در پلدختر شده است.
عضو شورای بخش مرکزی پلدختر نیز به مشکلات روستاهای چم گز و جلوگیر اشاره کرد و گفت: با توجه به آسیبشناسی کارشناسان منطقه، عدم بارندگی به موقع و خشکسالی در این روستاها باعث شده محصولات ۷۰ درصد دچار آسیب جدی شوند و خسارات زیادی از این ناحیه به کشاورزان وارد شود.
نادعلی چراغی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در پلدختر اظهار داشت: با وجود این آسیبها انتظار میرود مسئولان جهاد کشاورزی در راستای جبران خسارات وارده به کشاورزان به صورت جدی نسبت به پیگیری حمایت بیمه ای مناسب اقدام کنند.
وی افزود: با توجه به آسیبهای جدی سیل فروردین ۹۸ در بخش کشاورزی پلدختر، کشاورزان توان مالی بازپرداخت تسهیلات را ندارند بنابراین انتظار میرود دولت نسبت به امهال حداقل سه ساله تسهیلات بانکی کشاورزان بدون سود و بهره اقدام نماید.
وی عدم تخصیص به موقع کود شیمیایی به کشاورزان را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر نهاده های کشاورزی از جمله کود شیمیایی را به موقع در اختیار کشاورزان قرار نمیدهد و این موضوع تاثیر منفی در عملکرد و میزان تولیدات کشاورزی دارد.
چراغی یادآور شد: افت های غیر کارشناسی و نامناسب هنگام برداشت محصولات و تحویل گندم و جو به مراکز خرید و تاثیر آن در عدم افزایش قیمت از دیگر مشکلات است که نارضایتی کشاورزان را به دنبال دارد.
وی افزود: عدم پرداخت خسارات به کشاورزانی که زمین های کشاورزی آنها در جریان سیل ۹۸ ازبین رفته، با توجه به مصوبه و قولهای مسوولان استان و شهرستان دراین زمینه، موجی از نارضایتی در مردم ایجاد کرده است.
خشکسالی، کمبود کمباین و سیلو سه مشکل گندمکاران پلدختر
مسوول اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی پلدختر نیز با اشاره به آغاز برداشت گندم از سطح ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی گندم آبی و دیم این شهرستان گفت: از این میزان ۱۳ هزار هکتار دیم و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آبی می باشد.
مهدی رشنو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تا کنون بیش از ۱۳ هزار تن از محصولات گندم و جو شهرستان توسط مراکز خرید، خریداری و به سیلو های استان و دیگر نقاط کشور ارسال شده است و در مجموع سال زراعی گذشته حدود ۱۶ هزار و ۸۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان شهرستان پلدختر خریداری شد.
مسوول اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی پلدختر گفت: حدود ۱۴۰ دستگاه کمباین برای برداشت محصولات در پلدختر مورد نیاز است که از این تعداد ۱۳ دستگاه کمباین بومی است و ۱۲۷ دستگاه کمباین مهاجر وارد منطقه می شود.
رشنو افزود: با رایزنی های صورت گرفته و همکاری مدیریت پخش فرآورده های نفتی، سهمیه سوخت به ازای هر کمباین داخلی برای هر روز ۲۰۰ لیتر و کمباین های خارجی سنگین هر روز ۳۰۰ لیتر اختصاص یافته و با همکاری مدیریت پخش فراورده های نفتی در پلدختر، هیچ محدودیتی در عرضه سهمیه سوخت به کمباین داران وجود ندارد.
وی افزود: برای خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، سه کمیسیون خرید در بخش مرکزی و یک کمیسیون خرید در بخش معمولان شهرستان پلدختر راه اندازی و یک کمیسیون خرید کلزا نیز در بخش مرکزی مستقر شده است.
مسوول اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی پلدختر عمده مشکلات پیش روی برداشت گندم شهرستان را کمبود کمباین های بومی دانست و گفت: در برخی مناطق دور دست کار برداشت به دلیل متفاوت بودن اقلیم دیرتر آغاز که به دلیل عزیمت کمباین های مهاجر به استانها و شهرستانهای مجاور درو محصولات با مشکل و کندی انجام می شود.
رشنو افزود: متاسفانه تنها سیلوی ذخیره گندم شهرستان که ظرفیت خوبی برای ذخیره سازی گندم با کیفیت شهرستان است به دلیل مشکلات داخلی مدت ۲ سال است که تعطیل می باشد و تنش خشکی پایان فصل بارندگی امسال در شهرستان پلدختر نیز موجب کاهش عملکرد گندم و جو خریداری شده است.
نظر شما