محمودزاده: مکانیزم مشارکتی، درآمد بسیار زیادی را به باشگاه‌ها سرازیر می‌کند

تهران- ایرنا- مدیر نقل و انتقالات سازمان لیگ گفت: تفاوت حق رشد و مکانیزم این است که حق رشد تا ۲۳ سالگی شامل بازیکن و انتقالش می‌شود اما انتقال مشارکتی اینطور نیست و تا هر سنی که بازی کند این مکانیزم مشمول سن نخواهد شد و درآمد بسیار زیادی را متوجه باشگاه‌ها می‌کند که خودش می‌تواند در حد یک انقلاب در این زمینه باشد.

فریبرز محمودزاده درباره جلسه ویدیویی با مسوولان فیفا اظهار داشت: این دومین جلسه‌ای است که در خصوص پیشنهادات فیفا در بخش ای‌تی و سیستم نقل و انتقلات مطرح شده است. فیفا به فدراسیون‌های بین‌المللی اعلام کرد که اگر سیستم نقل و انتقالات شما براساس سیستم مدرن نباشد در دریافت حق رشد و مکانیزم مشارکتی دچار مشکل خواهید شد. به فیفا اعلام کردیم ما دارای نرم‌آفزار هستیم. شما مستحضر هستید که باشگاه‌ها در تمام رده‌ها از طریق شبکه و نرم‌افزاری که کد و رمز عبور دارند مدارک را به ما ارسال می‌کنند و این یک نقطه قوت شده است. همین الان هم که با مسوولان فیفا جلسه ویدیویی داشتیم از طریق کمیته بین‌الملل اعلام کردیم که فدراسیون و سازمان لیگ مشکلی در این مورد ندارد. البته به صورت دستی نیز کار را انجام می‌دهیم.

وی در ادامه راجع به حق رشد و مکانیزم مشارکتی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث مکانیزم مشارکتی و حق رشد مطرح شد برای باشگاه‌هایی که بازیکنی را رشد می‌دهند. مثل سردار آزمون و علیرضا جهانبخش. در این صورت می‌توانند حق رشد را دریافت کنند. اگر تا آذرماه نتوانیم به صورت مستقیم با فیفا متصل شویم امکان حق رشد از بین می‌رود اما خوشبختانه باید این خبر خوب را بدهیم که مسوولان فیفا خوشحال هستند ما کارمان را به صورت نرم‌افزار انجام می‌دهیم. انشاالله با مدیریت دبیرکل فدراسیون فوتبال طی جلساتی با مسوولان آی‌تی سازمان لیگ و فدراسیون ارتباطمان را به صورت مستقیم با فیفا طی یکی ۲ ماه آینده برقرار کنیم. پنجم اکتبر فرصت نهایی ما خواهد بود.

مدیر نقل و انتقالات سازکان لیگ همچنین بیان داشت: تفاوت حق رشد و مکانیزم این است که حق رشد تا ۲۳ سالگی شامل بازیکن و انتقالش می‌شود اما انتقال مشارکتی اینطور نیست و تا هر سنی که بازی کند این مکانیزم مشمول سن نخواهد شد و درآمد بسیار زیادی را متوجه باشگاه‌ها می‌کند که خودش می‌تواند در حد یک انقلاب در این زمینه باشد.

وی درباره مشکلاتی که کرونا در رابطه با قرارداد بازیکانان با باشگاه‌های فعلی و جدید خود پیدا کرده‌اند، گفت: اگر خاطرتان باشد گفتیم بسته پیشنهادی فیفا در این خصوص اعلام شده است. اولین معیار این بود که باشگاه‌های مختلف نگران پایان قرارداد بازیکنان نباشید چون اعتبار دارد. باشگاه‌هایی که بازیکنان جدیدی را به خدمت گرفته‌اند از فصل بعد این بازیکنان را در اختیار دارند. باید توافق بین ۲ باشگاه ایجاد شود. بیرانوند می‌تواند تا پایان فصل حضور داشته باشد اما نوع قرارداد و ترانسفر باید همه چیز در حوزه قانونی باشد تا مشکلی به وجود نیاید. فیفا قانون سه قرارداد در یک فصل و دو باشگاه را دارد اما به خاطر وضعیت کرونایی به وجود آمده، گفته شده بازیکن می‌تواند با سه جا در یک فصل قرارداد داشته باشد و در سه باشگاه هم بازی کند.

وی درباره بازه نقل و انتقالاتی فصل آتی لیگ برتر تصریح کرد: معیار و ملاک اصلی ما تمام کردن این فصل است. مسابقات مانند گذشته در مرداد و شهریورماه آغاز نمی‌شود و ما هم عجله نداریم. هنوز تقویم فصل آینده از سوی آقای سهیل مهدی و دوستانشان اعلام نشده است. هر وقت اعلام شود ما بازه نقل و انتقالاتی را اعلام می‌کنیم. پس ما ابتدا منتظر تقویم فصل بعد هستیم.

مدیرنقل و انتقالات سازمان لیگ درباره مسائل پیش آمده در کمیته تعیین وضعیت درباره فسخ بازیکنان با باشگاه‌ها گفت: حوزه حقوقی کمیته تعیین وضعیت کارشان را به صورت حقوقی انجام می‌دهند و شاخصه‌هایی که آقای نورشرق و دوستان مشخص می‌کنند موارد زیادی را در نظر گرفته‌اند. اما اصولا فسخ توافقی همه چیز درش است و توافق بین طرفین صورت گرفته است اما فسخ یک طرفه نیاز به بررسی ریز قراردادها است و ما هم همه چیز را به قضات و متخصصان واگذار می‌کنیم.

محمودزاده در پایان در پاسخ به این سوال که در تعداد بازیکنان ورودی هر تیم برای فصل بعد ممکن است تغییراتی به وجود بیاید یا حیر اذعان داشت: برای فصل آینده هنوز طرحی ندادیم و چیزی مشخص نیست. تا این لحظه روال سابق است. اما با توجه به جلسات هیات رییسه و پیشنهادات باشگاه‌ها مصوبه جدید صورت بگیرد ممکن است تغییراتی انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha