عربستانی که بعد از سه دهه هنوز به بهانه های مختلف از برقراری رابطه طبیعی با عراق، طفره می رود، رسانه های آن مانند شبکه تلویزیونی «العربیه» و «الحدث»، روزنامه منطقه ای «َشرق الاوسط» و برخی روزنامه های بومی مانند «عکاظ» با بیشتر آشکار کردن ماهیت اختلاف افکنی خود بر رویکرد انتشار خبرهای جعلی و دروغین خود شدت بخشیده اند.
حادثه «البعیثه» در «الدوره» در جنوب بغداد در پنجم تیرماه گذشته که منجر به بازداشت و سپس آزادی فوری ۱۴ تن از نیروهای الحشد الشعبی به بهانه دست داشتن در موشک پرانی ها علیه سفارت آمریکا در بغداد شد، سرآغاز این شیطنت بازی رسانه های سعودی بوده است.
این رسانه ها با ادعای دروغین وابستگی الحشد الشعبی و دیگر احزاب شیعه به جمهوری اسلامی ایران، در روزهای اخیر کوشیده اند که این گونه القاء کنند که ایران از حادثه دستگیری نیروهای الحشد الشعبی، ناراضی بوده و برای آزادی آنها به دولت عراق فشار آورده است.
تبلیغات سعودی در همین حال روی این موضوع به شدت مانور داده که اقدام های اخیر دولت الکاظمی منجر به کاستن از نفوذ ایران در عراق و باز پس گیری حاکمیت ملی در این کشور می شود.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران امروز اعلام کرد که حوادث داخلی عراق ارتباطی با ایران ندارد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد حملات انجام شده به یک پایگاه الحشد الشعبی گفت که تحولات داخلی عراق به آنها ارتباط دارد و ایران بنا ندارد در امور داخلی عراق مداخله کند.
سعودی ها در این شیطنت تبلیغاتی، تنها به رسانه های معمول بسنده نکرده بلکه شبکه های اجتماعی و ارتش سایبری خود را نیز به خدمت گرفته اند که از بارزترین نمودهای آن، ادعای «دستور نخست وزیر عراق به برچیدن تصاویر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری و سپهبد شهید قاسم سلیمانی از خیابان های عراق» است.
این ادعا تحت عنوان نفاق انگیز «بازگشت عراق به عراقی ها» در شبکه های اجتماعی سعودی منتشر شده است.
جالب اینکه همراه این خبر ادعایی، تصویری از برداشتن تابلویی از حضرت امام (راحل) در نجف اشرف منتشر شده که متعلق به بهمن ۹۳ است که در آن زمان، یکی از خیابان های اصلی این شهر به نام مبارک امام خمینی (ره) نامگذاری شد.
شبکه های اجتماعی سعودی این گونه القاء کرده اند که یک جرثقیل در حال برداشتن تصویر امام راحل است در حالی که اصل خبر نشان می دهد این جرثقیل در حال نصب تابلو در بهمن ماه ۹۳ بوده است.
روزنامه عکاظ سعودی و سایت های خبری نزدیک به آل سعود به صورت گسترده ای این خبر را منتشر کرده و مدعی تشدید شکاف بین دولت عراق و جمهوری اسلامی ایران شده اند.
این در حالی است که نخست وزیر عراق در این باره دستوری صادر نکرده و تصاویر و تابلوهای رهبران جمهوری اسلامی ایران و سردار شهید قاسم سلیمانی به عنوان مراجع عظام و رهبران اسلامی دفاع از ملت های منطقه به قوت خود در بغداد و دیگر شهرهای عراق همچنان در سرجای خود قرار دارد.
بر خلاف ادعای این رسانه ها، نیروهای مردمی به تازگی در ورودی فرودگاه بین المللی بغداد به مناسبت سالروز تاسیس «الحشد الشعبی» در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۳ خرداد۹۳) دیوار نگاره بزرگی از دو سردار شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را پرده برداری کردند.
از این دیوارنگاره جدید در مراسم ویژه و با حضور مردمی و نیروهای مقاومت و الحشد الشعبی، در نزدیکی جایی که این دو سردار شهید به دست نیروهای آمریکایی در حادثه تروریستی جنایت آمیز به شهادت رسیده بودند، پرده برداری شد.
بر خلاف خواست رسانه های محور سعودی که می کوشند، با این شیطنت بازی ها و اختلاف افکنی ها، بین عراق و جمهوری اسلامی ایران فاصله بیندازند، روابط دو کشور روز به روز در حال گسترش بیشتر است.
دولت عراق به نشانه تاکید بر همکاری و گسترش روابط خود با بغداد در جریان سفر یک روزه وزیر نیرو در ۱۴ خرداد گذشته به بغداد، نیمی از مطالبات برق ایران از عراق را آزاد و قرارداد دو ساله خرید برق از جمهوری اسلامی ایران را تمدید کرد.
این در حالی است که قراردادها در طول سال های گذشته به صورت یکساله تمدید می شد اما در دوره دولت الکاظمی برای دو سال قرار داد امضا شده است.
بانک مرکزی عراق نیز در جریان سفر رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بغداد در اواخر خرداد گذشته برای نخستین بار، با تامین کالاهای اساسی جمهوری اسلامی ایران از محل منابع مالی ایرانی موجود در عراق موافقت کرد.
سفر وزیران امور خارجه، دارایی و صنایع و معادن در آینده نزدیک به ایران و علاوه بر آن سفر آتی نخست وزیر عراق به تهران، همگی نشان می دهد که دولت عراق بر خلاف ادعای سعودی ها، روز به روز روابط در حال گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف است.
نخست وزیر عراق در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و مقامات ایرانی که اخیرا به بغداد سفر کرده اند، بر این اصل تاکید کرده که خواهان توسعه بیشتر روابط با ایران است.
رسانه های سعودی که طبق معمول، فقط دنبال اختلاف افکنی در منطقه هستند، هرگز نتوانسته اند به این پرسش پاسخ دهند که چرا ریاض از روابط عادی با بغداد طفره می رود اما برای رابطه با رژیم صهیونیستی دست و پا می شکند.
شاید همان طور که «مایک ایوانز» بنیانگذار موسسه «میراث صهیونیسم» و از یهودیان متعصب گفته ، دلیل این طفره رفتن و آن بی تابی برای رابطه با تل آویو دایه یهودی «محمد بن سلمان» ولی عهد سعودی باشد که او را بزرگ کرده است.
این شخصیت صهیونیستی فروردین ۹۸ در دیدار با جمعی از یهودیان در سرزمین های اشغالی گفته بود که دو ساعت با محمد بن سلمان نشست داشته و از او درباره راز، علاقه مندی بن سلمان به رژیم اسرائیل سوال کرده و او گفته است، چون دایه ای که او را بزرگ کرده یهودی و از کشور اتیوپی بوده است.
نظر شما