۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۰
کد خبرنگار: 1240
کد خبر: 83838939
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

شوربختی نخلستان‌های اروندکنار

۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83838939
شوربختی نخلستان‌های اروندکنار

آبادان - ایرنا - افزایش شوری آب اروندرود و تامین نشدن آب بخشی از نخلستان‌های اروندکنار در شهرستان آبادان نخلستان‌های این منطقه مرزی را در معرض نابودی قرار داده است.

به گزارش ایرنا اروندرود که بخشی از آب آن از رودخانه کارون تامین می شود این روزها چنان دچار کم آبی شده که آب شور دریا بر اندک آب شیرین آن غلبه کرده است و این باعث شده آبی که برای آبیاری نخلستان های حاشیه اروندرود روانه شود بسیار شور باشد . این امر علاوه بر کاهش ثمر دهی ، خشک شدن نخلستان های این منطقه را در پی خواهد داشت.

یکی از کشاورزان اروندکنار آبادان با بیان اینکه شور شدن آب اروندرود باعث شده تا زمین‌های کشاورزی و نخلستان‌های حاشیه اروند در معرض نابودی قرار گیرند گفت:آبی که به نخل‌ها می‌رسد هرسال کمتر می‌شود و نخل‌های مثمر در حال از بین رفتن هستند.

عبدالخالق بوری ضمن اشاره به نخل‌های خشک شده بخشی از نخلستان‌های روستای سعدونی اروندکنار افزود: هرساله بخشی از نخلستانهای این منطقه به خاطر کم آبی و شوری آب خشک می شوند، اگر این روند ادامه یابد تنها میراث مردم روستاهای آبادان نخل‌های بی‌ثمر خواهد بود.

وی ماه‌های تیر و مرداد را برای حیات نخلستان‌ها و ثمر دهی آنها حیاتی دانست و افزود:در صورتی که آب نخلستان‌ها در این ۲ ماه به خوبی تامین نشود حاصل یک سال تلاش کشاورزان از بین می‌رود و نخل ها نیز خشک می‌شود.

بوری گفت:تاکنون چندین بار به جهاد کشاورزی برای برطرف کردن مشکل آبیاری مراجعه کردیم ولی به نتیجه‌ای نرسیدیم.

جاسم نصاری دیگر نخلدار منطقه اروندکنار گفت: غصه خشک شدن نخلستان‌ها کمر مردم روستاهای حاشیه اروند را شکسته است و مسوولان باید به فکر چاره اساسی برای حل این مشکل باشند.
وی افزود:برای به ثمر نشستن نخلستان ، تمام سرمایه خود را هزینه کردم تا تعداد ۱۰۰ نفر نخل برحی به ثمر بنشیند اما تداوم بی‌آبی باعث خشک شدن نخلستان و از بین رفتن محصول و در نهایت ضررو زیان بسیار خواهد شد.

نصاری اظهار داشت:آب نهرهای منشعب از اروندرود برای آبیاری مزارع و نخلستان های منطقه به دلیل شور شدن مجدد اروندرود برای آبیاری مناسب نیست.

بخشدار اروندکنار با تایید افزایش میزان شوری آب اروندرود اظهار داشت:سال  گذشته که آب اروندرود شیرین بود برخی کشاورزان اقدام به شکستن سدهای ورودی آب از روندرود به انهار کردند که این موضوع اکنون با شوری دوباره آب اروندرود برای آنها مشکل ساز شده است.

صادق جلالی گفت: از دهیاران منطقه خواسته شده است  سریعا نسبت به مسدود کردن ورودی آب اروندرود به انهار اقدام کنند تا مزارع و نخلستان های منطقه از شوری آب دچار خسارت نشوند.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان نیز ضمن تاکید بر تامین آب مورد نیاز کشاورزان بیان کرد:نگرانی کشاورزان شهرستان آبادان قابل درک است زیرا  آب انهار منشعب از اروندرود که  در نهرها برای آبیاری نخیلات مصرف می شود از درجه شوری بالایی برخوردار است  و نخلستان ها را ازبین خواهد برد.

ناجی شهیب‌زاده افزود:با نزدیک شدن به فصل برداشت خرما کشاورزان نباید از آب شور برای آبیاری نخلستان استفاده کنند چرا که در صورت استفاده از آب شور محصول خرمای آنها نامرغوب خواهد بود.

وی اظهار داشت:طرح زهکشی و آبیاری نخلستان‌های آبادان در بیشتر زمین‌های کشاورزی بخش اروندکنار اجرا شده و آب مورد نیاز کشاورزان از طریق شبکه آبیاری تامین می شود ضمن اینکه در بیشتر روستاهای منطقه شبکه توزیع آب کامل شده و در برخی از روستاها نیز شبکه اصلی آبیاری اجرا شده است.

شهیب‌زاده افزود:به دلیل نبود میرآب تقسیم بندی زمان برداشت آب در برخی از روستا به درستی اجرا نمی‌شود و این باعث می‌شود تا به نخلستان‌های انتهای خط آبیاری آب به اندازه کافی نرسد.

بیش از یک میلیون نفر نخل در بخش اروندکنار و حاشیه رودخانه اروند وجود دارد که هشت هزار کشاورز از آنها ارتزاق می‌کنند. 

نخلستان های اروندکنار آبادان در پاییز و زمستان سال گذشته نیز به دلیل اختلال در برق شبکه آبیاری این منطقه در مدت سه ماه با بی‌آبی روبه رو شدند.

۱۳ نهر در محدوده شهر اروندکنار آبادان وجود دارد که در روزگاری نه چندان دور بیش از ۲ میلیون نفر نخل خرما را به صورت طبیعی آبیاری می کردند. 

بخش اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و روبروی شهر فاو عراق قرار دارد.

ارقام استعمران، برحی، زاهدی و دیری از مهم‌ترین ارقام خرمای تجاری و صادراتی استان خوزستان به شمار می‌روندکه منطقه آبادان و خرمشهر از مهم‌ترین مناطق تولید این ارقام می‌باشند. 

طرح ولایت به عنوان بزرگترین طرح کشاورزی کشور با هدف توسعه پایدار کشاورزی، رونق اشتغال، محرومیت زدایی و بازسازی نخلستان‌های آسیب دیده از جنگ تحمیلی در دست اجراست.

در طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی خوزستان و ایلام (طرح ولایت) اصلاح و بازسازی  و تامین آب ۳۵ هزار هکتار از نخلستان‌های آبادان و خرمشهر در دستور کار قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha