۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۲
کد خبرنگار: 2176
کد خبر: 83839399
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

 الاخبار: هوک و الجبیر اشک تمساح ریختند

۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۲
کد خبر: 83839399
 الاخبار: هوک و الجبیر اشک تمساح ریختند

تهران - ایرنا - روزنامه «الأخبار» در مقاله‌ای درباره سفر «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا به عربستان و تکرار ادعاهای وی در کنار «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه سعودی درباره ایران نوشت که واشنگتن و ریاض در حالی‌که از قدرت گرفتن تهران در منطقه هراس دارند، به بهانه‌های واهی و متناقض با عملکرد خود در بحران‌های منطقه، «اشک تمساح» می‌ریزند.

این روزنامه روز سه شنبه در واکنش به سفر هوک نماینده ویژه آمریکا به ریاض پایتخت عربستان و دیدار با مسئولان این کشور نوشت: کاخ سفید ضمن اجرای سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران، تلاش‌هایی را نیز برای تمدید تحریم تسلیحاتی این کشور آغاز کرده است. دیروز نماینده آمریکا این تلاش‌ها را در قالب «نمایشی مشترک گریه‌آور» در ریاض پی گرفت، تا ایران را حامی اول تروریسم در جهان جا بزنند و کشورها را به تنگ کردن حلقه بر این کشور مجاب کنند.

این روزنامه اشاره کرد که «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد تنها در اینگونه نمایش‌ها با هدف تحریک اذهان عمومی مهارت نداشته، بلکه دیروز هوک و الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه سعودی راه هیلی را رفتند و سومین «شوی ترحم‌انگیز» میان ریاض و واشنگتن را اجرا کردند. نخستین مورد این شو در اول دسامبر 2017 بود که در آن هیلی باقیمانده لاشه موشک بالستیکی را که نیروهای «حوثی» (جنبش انصارالله) یمن به عربستان شلیک کرده بودند را به نمایش گذاشت. دومین شو در ژانویه 2018 بود که توسط هیلی در برابر سفرای کشورهای عضو شورای امنیت در پایگاه نظامی در اطراف واشنگتن به اجرا در آمد.

الأخبار نوشت که چهار ماه مانده به پایان تحریه تسلیحاتی ایران، مطابق آنچه در توافق هسته‌ای امضا شده در سال 2015 آمده، آمریکا چاره‌ای جز تلاش برای یارگیری به منظور حمایت از تمدید این ممنوعیت که روسیه و چین مخالف آن هستند، نمی‌بیند. در همین راستا نیز هوک به ریاض رفته تا بار دیگر از موشک‌های انصارالله یمن که عمق عربستان را هدف می‌گیرند، ناله کنند، تا با این کار اعضای شورای امنیت را برای تشدید و تنگ‌تر گردن حلقه فشارها بر ایران در راستای سیاست فشار حداکثری واشنگتن در حالی‌که ریاض نقش قربانی سیاست‌های خصمانه ایران را بازی می‌کند، ترغیب کنند.

این روزنامه افزود: پس از اینکه آمریکا در ابتدای ماه جاری میلادی مقدمات طرح خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برای ارایه آن به اعضای شورای امنیت را فراهم کرد، حالا هوک از عربستان نسبت به پایان یافتن این ممنوعیت هشدار می‌دهد و اذعان می‌کند که پایان یافتن آن باعث «تشویق ایران و تقویت قدرت آن می‌شود»، در حالی‌که «دونالد ترامپ» برای شکست دادن آن با قطعنامه‌های سازمان ملل تلاش می‌کند. همچنان که «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز اخیرا گفت که «قدرت دیپلماتیک ما برای متحد ساختن جهان علیه ایران بوده و در تمدید ممنوعیت تسلیحاتی علیه آن موفق خواهد بود» و ادعا کرد، «اگر این تحریم تمدید نشود، ایران قادر به خرید جنگنده نظامی جدید از روسیه و چین خواهد بود و در این صورت اروپا زیر آتش آن قرار می‌گیرد».

این روزنامه در ادامه اضافه کرد که از تناقض‌های موجود در نمایش مشترک برایان هوک و عادل الجبیر این بود که آنها مدعی بودند که باز شدن روند تسلیحاتی در برابر ایران «باعث بی‌ثباتی و مسابقه تسلیحاتی در منطقه خواهد شد»، در حالی‌که پیش از آن ترامپ با حمایت از عربستان از احیای هیچ مسابقه تسلیحاتی کوتاهی نکرده و دایما تنش‌ها و جنگ‌ها در منطقه را تغذیه کرده است.

الاخبار افزود که از سوی دیگر الجبیر در حالی که کشورش پنج سال است، جنگی خانمان‌سوز را علیه همسایه یمنی آغاز کرده و محاصره سختی را علیه مردم این کشور در پیش گرفته که باعث بوجود آمدن بدترین بحران انسانی در جهان شده، ادعاهایی را تکرار می‌کند و مدعی است که نیروهای یمنی صدها حمله به مناطق غیرنظامی انجام داده‌اند. او همچنین انتقادات این کشور از توافق هسته‌ای را تکرار کرد و آن را توافقی ضعیف دانست و هشدار داد که با رفع ممنوعیت تسلیحاتی از ایران «این کشور به اقدامات خصمانه خود خواهد افزود»، در حالی‌که هدف آنها این است که استراتژی آمریکایی باعث تضعیف ایران و متحدانش در منطقه می‌شود و مختصات پرونده یمن به دست سعودی‌ها خواهد افتاد، در نتیجه در اینجا مفهوم سخنان «محمد عبدالسلام» سخنگوی کمیته عالی شورای انصارالله آشکارتر می‌شود زمانی که گفت، «سخنان درباره آمادگی عربستان برای صلح در یمن تنها تبلیغات آمریکایی و انگلیسی برای ترویج توهماتی است که هیچ پایه و اساسی ندارند».

پیش‌نویس تصمیم آمریکا که ایران درباره آن هشدار داده که باعث مرگ توافق هسته‌ای تا ابد خواهد شد، با این هدف است که فروش و واردات سلاح و مواد مربوط به آن به ایران صورت نگیرد، مگر با موافقت کمیته وابسته به شورای امنیت. همچنین طبق این پیش‌نویس، کشورها باید تمام محموله‌ها مشکوک در خاک خود و کشتیها در دریا را مورد تفتیش قرار دهند تا تجهیزات و مواد ممنوعه وارد ایران نشود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha