شاهین فتحی روز سهشنبه در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر استان تهران که به میزبانی شعبه ورامین برگزار شد اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در راستای انجام وظایف ذاتی خود تلاش دارد تا در بحرانهای مختلف، دوشادوش سایر اقشار جامعه وارد میدان خدمترسانی شده و در این مسیر، کمک خیرّین نیک اندیش را نیز به همراه داشته باشد.
وی اظهار کرد: به منظور ساماندهی کمکهای خیرین در مقاطع مختلف، مجمع خیرّین جمعیت هلال احمر در شهرستانهای استان تهران راهاندازی میشود تا خدمترسانی به مردم از سوی خیرین با نظم و بر اساس اساسنامهای جامع صورت گیرد.
وی افزود: در جریان شیوع ویروس کرونا، بسیاری از خیرّین نیکاندیش با ارائه کمکهای انساندوستانه، بخشی از مشکلات مردم را برطرف کردند ولی با تشکیل مجمع خیرّین، این کمکها با نظم و انسجام بیشتری ارائه میشود.
فتحی با اشاره به خطرپذیری شهرستان ورامین گفت: موضوع خطرپذیری ورامین در حوزههای مختلف مورد مطالعه قرار گرفته که فرونشست زمین و قرار داشتن بر روی گسل گرمسار، از جمله مخاطراتی است که ورامین را تهدید میکند به ویژه که سرریز جمعیت تهران به سمت ورامین سوق داده میشود و در صورت فعال شد گسل گرمسار، خسارات جبران ناپذیری را به ویژه در حوزه روستایی به هماره دارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران افزود: شهرستان ورامین با وجود سابقه درخشان، از امکانات مناسبی در حوزه هلال احمر برخوردار نیست و لازم است تا با همکاری دستگاههای شهرستانی و استانی، کمبودهای این حوزه برطرف شود.
وی با اشاره به مشکلات مرکز هلال احمر روستای قلعهسین(توابع شهرستان پیشوا) گفت: این مرکز که به دلیل طرح شکایت در محاکم قضایی، مدتهاست که از اختیار هلال احمر خارج شده، میتواند یکی از مهمترین مراکز آموزشی استان تهران باشد که به دلیل طرح شکایت از سوی مالک خصوصی، در اختیار جمعیت هلال احمر قرار ندارد.
فتحی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر برای رفع مشکلات این مجتمع اهتمام کامل دارد و حتی حاضراست که این ملک را از مالک خریداری کند، موضوعی که تا کنون محقق نشده است.
وی گفت: ورامین به دلیل عدم برخورداری از سوله مدیریت بحران، همواره با خطر وقوع حوادث غیرمترقبه و عدم هماهنگی برای تأمین کالاهای مورد نیاز روبرو است که امید میرود با همدلی مسوولان، این کمبود برطرف شود.
وی از تأسیس خانههای هلال به عنوان یکی از مهمترین برنامه هلال احمر در مواجهه با بحرانها یاد کرد و افزود: اهتمام شهرستان ورامین در راهاندازی خانههای هلال احمر در مناطق روستایی میتواند به نمونهای برای کل کشور تبدیل شود.
انتقال آب سد ماملو پساب تصفیه شده مانع پیشروی فرونشست دشت ورامین میشود
فرماندار ورامین نیز در این جلسه با تأکید بر لزوم پیشگیری از بروز بحرانها، از انتقال آب سد ماملو برای شرب و پساب تصفیه شده جنوب تهران به دشت ورامین برای کشاورزی، به عنوان مهمترین عامل برای جلوگیری از پیشروی فرونشست دشت ورامین یاد کرد.
حسین کاغذلو اظهار کرد: طی سالهای گذشته، برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی باعث بروز پدیده مخرب فرونشست شده که این امر به عنوان یکی از تهدیدات دشت ورامین همواره مورد توجه مسوولان قرار داشته است.
وی تصریح کرد: با انتقال آب سد ماملو برای شرب شهروندان و نیز انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران به دشت ورامین برای کشاورزی، تعداد زیادی از چاههای آب از مدار بهرهبرداری خارج شده و از پیشروی پدیده فرونشست جلوگیری میشود.
وی اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد از بافت روستایی شهرستان ورامین فرسوده است که این امر احتمال افزایش تلفات انسانی در زمان وقوع وقایع طبیعی نظیر زلزله را افزایش میدهد، دولت تسهیلات ویژهای را برای روستائیان در نظر گرفته که با استفاده از آن، میتوان تمامی خانههای فرسوده روستایی را نوسازی کرد.
وی گفت: سوله مدیریت بحران شهرستان ورامین هماکنون در اختیار نیروی انتظامی قرار دارد که با هماهنگیهای به عمل آمده، یک سوله در روستای خورین از توابع بخش مرکزی احداث شده و آماده تحویل به هلال احمر و مدیریت بحران است.
کاغذلو با تقدیر از تلاش جمعیت هلال احمر در مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومانی دولت در بخش درمان شهرستان ورامین در سال گذشته باعث شد تا ورامین در مقابله با این بیماری با وجود ارائه خدمت به ساکنان شهرستانهای همجوار، مشکلی نداشته باشد.
فرماندار ورامین گفت: به لطف اختصاص اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به مناطق روستایی، تمامی روستاهای شهرستان از زیرساختهای لازم برای توسعه برخوردار است و تلاش میشود تا با احداث خانه هلال در تمامی این مناطق،آمادگی روستا در مواجهه با حوادث غیرمترقبه نیز حفظ شود.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما