زهرا موسی پور سه شنبه شب در کارگروه اجتماعی شهرستان بم پیرامون مسائل و مشکلات کمپ ماده ۱۶ افزود: از کارهای جزیره ای باید دوری کنیم و در انجام برنامه های انسجام بیشتری داشته باشیم همچنین گاهی اوقات دستگاه های اجرایی به خوبی عمل نکرده و برنامه های یکدیگر را بی اثر می کنند.
وی اضافه کرد: متاسفانه فقر و اعتیاد به عنوان آسیب اجتماعی مرتب خودشان را تولید و بازتولید می کنند و با توجه به چندبعدی بودن اعتیاد فقط با کمک یک دستگاه مشکلات این حوزه حل نمی شود و از طرفی برنامه های اجرا شده در بسیار مواقع تحت تاثیر دیگر عوامل خارجی باعث شده به موفقیت نرسند و این نافی تلاش مسوولان نیست.
موسی پور اظهارداشت: برای کنترل و کاهش آسیب ها باید حلقه های مفقود شده در موفقیت برنامه های کنترل آسیب اعتیاد را پیدا کرد زیرا هوشمندی جریان مربوط به توزیع مواد مخدر و مشتری محوری آن به حدی است که حتی در دوره ای با کاهش قیمت مواد مخدر روبرو شدیم و به راحتی در دسترس قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه ریشه بیشتر مشکلات بحث اشتغال است افزود: در بم ظرفیت بسیار خوبی مشاهده کردیم که مرکز ماده ۱۶ می تواند تفاهم نامه هایی با دستگاه های مرتبط درخصوص اشتغال مددجویان مرکز منعقد کند زیرا اگر اشتغال جنب مرکز ماده ۱۶ نباشد هیچ فایده ای نداشته و برنامه های مرکز به جایی نخواهند رسید
وی ادامه داد: پیشنهاد می شود کمپ ماده ۱۶ به مرکز جامع پیشگیری،درمان و بازتوانی معتادین تبدیل شده و در راستای برنامه های کمپ ماده ۱۶ و به طور وسیعتر شهرستان های شرقی و جنوب استان کرمان را پوشش داده و به فعالیت خود ادامه دهد.
مدیرکل اموراجتماعی، فرهنگی استانداری کرمان درخصوص ایجاد خانه موقت و خانه امن تصریح کرد: اگر در کشورمان مکان های امنی برای بانوان و دخترهایمان داشته باشیم تا در یک بازه زمانی کوتاه و با رعایت تمام مسایل در آن جا اقامت کنند مطمئنا از بسیاری قتل ها در کشور جلوگیری خواهد شد زیرا قتل رومینا و عامری جامعه ما را به شوک فرو برد اگر این افراد به مدت ۲ روز در جایی نگهداری می شدند عصبانیت ویرانگر پدر کنترل می شد.
کمپ ماده ۱۶ بم اولین مرکز شهرستانی استان کرمان است
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این نشست گفت:در کل کشور ۱۴مرکز کمپ ماده ۱۶ به صورت رسمی وجود دارد که پنج مرکز در کرمان قرار دارد و کمپ ماده ۱۶ بم اولین مرکز شهرستانی این استان بشمار می رود.
عباس صادق زاده افزود: مسایل حوزه اجتماعی محصول و معلول چند موضوع هستند و هر جامعه که به رخداد اجتماعی مبتلا شده حاصل نگاه نابرابر، ضعف برنامه و یا عدم تعامل بوده است.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم جامعه ای را مدیریت کنیم یک قسمت آن مدیریت مهندسی معکوس است و نگاه نابرابر را اصلاح کنیم زیرا موضوع اجتماعی فقط خاص دولت یا مردم نیست و سازمان های مردم نهاد ، هیات ها و دولت در تمام شکل و شمایل انتظامی، سازمانی و تربیتی مسوول است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان توضیح داد: مسایل اجتماعی خصوصا در بم با جمعیت قریب به ۳۰۰ هزار نفر و تبعات ناشی از زلزله دارای پراکندگی و تنوع زیادی است که باید هر روز با یک نگاه علمی تر کار را دنبال کنیم.
صادق زاده پیشنهاد کرد: مرکز جامع پیشگیری درمان و بازتوانی معتادان را در بم به عنوان پایلوت باید آغاز کرد و طرح کارآمد کردن درمان های حوزه اعتیاد را ابلاغ نموده و الگوی آموزشی مناسبی برای کشور درست کنیم.
موازی کاری را در موضوع پیشگیری کنار بگذاریم
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در این نشست تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر بعد از چهار دهه فعالیت، اولویت اصلی کارش را پیشگیری دانسته زیرا اگر برنامه برای افراد سالم نداشته باشیم آن ها نیز به سوی اعتیاد روی خواهند آورد.
محمدرضا محمدی انارکی خاطرنشان شد: لازم است در بحث پیشگیری موازی کاری را کنار بگذاریم تا تاثیر بخشی کارها بیشتر دیده شود همچنین برای راه اندازی مرکزجامع پیشگیری ،درمان و بازتوانی بم نیاز به بودجه ملی است که باید در این خصوص از معین های اقتصادی کمک گرفت.
وی افزود: تولید شیشه در افغانستان از ۲سال قبل آغاز شده و متاسفانه استان کرمان از لحاظ جغرافیایی در موقعیتی قرار گرفته که تولید مواد مخدر در کنار ما است.
شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری استان کرمان واقع شده است.
نظر شما