«مهدی جمالی نژاد» سه شنبه شب در گفت و گویی افزود که از ۶۷ هزار ده و روستا در کشور ۳۷ هزار روستا دارای دهیاری هستند، اما ۸۰ درصد جمعیت روستایی کشور به آب آشامیدنی و بیش از ۹۹ درصد به برق دسترسی دارند .
وی با بیان اینکه خوشبختانه با سامانه نظارتی بسترهای خوبی برای رصد اقدامات دهیاری ها فراهم شده است، گفت: تجربه نشان داده که هرجا مدیریت درآمدها مطرح بوده برخی ها در مظان اتهام بوده اند در حالی که امروز بسیاری از امور دهیاری ها در روستاها بسیار شفاف شده است.
معاون عمرانی وزیر کشور توضیح داد که ما دوره قبل از شوراها و بعد از شوراها را تجربه کرده ایم و ممکن بود برای انجام پروژه ای در روستاها چند ماه طول بکشد، اما با تمرکز زدایی هم اکنون روند اخذ مجوز برای اجرای پروژه های عمرانی در روستاها توسط دهیاریها در کوتاه ترین زمان انجام می شود و وجود کمیته انطباق مصوبات شوراها در روستاها با قوانین و مقررات، کار را بسیار روان کرده است.
جمالی نژاد ادامه داد که جریان مهاجرت روستاییان به شهرها بسیار نگران کننده است و باید بسیاری از تشریفات زائد در انجام امور مربوط به اشتغالزایی در روستاها حذف شوند تا با اشتغال پایدار در روستاها، از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شود.
رئیس شورای عالی استانها نیز گفت: کمیته انطباق به دنبال تصدیق مصوبات شوراها و دهیاری ها با قوانین و مقررات است تا از برخوردهای سلیقه ای در روستاها توسط دهیاری ها جلوگیری شود.
«علیرضا احمدی» افزود: عموما شوراها بر اساس مصالح مردم تصمیم گیری می کنند و باید در روستاها هرگونه تصمیم گری دهیاری ها باید به تایید کمیته انطباق برسد تا کارهای روستاها در کمترین زمان انجام شود.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ عضو شورای اسلامی شهر و روستا در کشور وجود دارد، گفت: هرچند که شورایاریها و دهیاریها در توسعه روستاها نقش مهمی برعهده دارند، اما تاکنون در این زمینه آنچنان کار اساسی نشده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی و نماینده نمایند مردم تبریز ادامه داد: با برگزاری ۶ دوره انتخابات شوراها، اصلاح قانون انتخابات شوراها نیازمند اصلاحات مورد نیاز است.
«احمد علیرضا بیگی» یادآورشد که هرچند شورایاری ها مبنای قانونی ندارد و قانون انتخابات شوراها باید مجددا مورد بازنگری قرار گیرد.
دهیار روستای حصار بخش بایگ تربت حیدریه در استان خراسان رضوی معتقد است که هزینه های دهیاری ها با درآمدهای آنها همخوانی ندارد، لذا انجام پروژه ها در روستاها معمولا به سختی و بسیار طولانی انجام می شود.
«علی اصغر عظیمی» توضیح داد که دهیاری ها امنیت شغلی نیز ندارند و با حقوق کم همواره در خدمت به مردم هستند هرچند که برخی از نهادها با ضوابط و مقررات جدید خود باعث ایجاد مشکلات و سختی کار مردم می شوند.
«حجت ورمزیاری» استاد دانشگاه تهران گفت: برای رونق اقتصادی در روستاها باید یک منبع درآمد مالی پایدار در روستاها به وجود آید، زیرا دهیاری ها در اداره روستاها نقش مهمی را ایفا می کنند.
این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: دهیار در واقع مدیر روستا است و روستاها کانون های مهمی برای تولید هستند و دهیارها باید در روستاها تسهیل گر امور اقتصادی تولید باشند تا شاهد جهش اقتصادی در روستاها باشیم.
«مصطفی جلال پور» دهیار روستای چوپانان نایین در استان اصفهان گفت: اکنون برای انجام سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در روستاها بروکراسی اداری بسیار سخت شده است.
وی با بیان اینکه گرفتن مجوزهای قانونی برای ایجاد اشتغال در روستاها بسیار مشکل زا شده است، افزود: گاهی دیده شده است که برای اخذ مجوزهای قانونی برای ایجاد اشتغال در روستاها، متقاضیان باید به ۲۰ تا ۳۰ نهاد دولتی مراجعه کنند.
نظر شما