تبدیل خمین به قطب درمانی گام مثبت دولت در تحول نظام سلامت

خمین - ایرنا - حوزه سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های کلان کشور در سال‌های گذشته با شکنندگی و تنگناهای بسیاری همراه بود اما تولد طرح تحول نظام سلامت را باید انقلابی در ارائه دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان دانست که رضایتمندی قابل توجهی در بین شهروندان ایجاد کرد.

با آغاز به‌کار دولت یازدهم و کلید خوردن برنامه تحول سلامت اصلاحات وسیعی در ابعاد مختلف نظام بهداشتی و درمانی و پیشگیری محور شدن سلامت صورت گرفت که بی‌شک در کارنامه دولت تدبیر و امید ماندگار خواهد بود.

زادگاه امام راحل در حوزه سلامت با کاستی ‌ها و کمبود امکانات و نیروی انسانی در عرصه بهداشت و درمان مواجه بود و حوزه بهداشت و درمان خمین با جهش در شاخصه‌ها و خدمات بهداشتی و درمانی این شهرستان در دولت تدبیر و امید توانست مشکلات و کمبودهای این حوزه را تا حد قابل قبولی حل کند و اقداماتی که طی هفت سال اخیر به همت دولت تدبیر و امید در این شرستان انجام شده، نبض سلامت زادگاه امام را متعادل‌تر کرده است.

ارتقای شبکه بهداشت و درمان خمین به دانشکده علوم پزشکی در زمره طرح‌هایی است که در سایه توجه ویژه دولت تدبیر و امید به بار نشسته و موجب کیفی سازی خدمات شده و بستر تربیت نیروی انسانی ماهر برای حوزه سلامت را در این شهرستان مهیا کرده است.
با تاسیس دانشکده علوم پزشکی و تعهد و مشارکت خیران سلامت بستر تبدیل زادگاه امام راحل به قطب درمانی اثرگذار و برجسته در استان مرکزی فراهم شد.
شهرستان خمین تاثیر از راهبردهای برنامه تحول نظام سلامت در شاخص‌های مختلف همچون کاهش هزینه‌های بستری برای مردم، افزایش عدالت در خدمات سلامت و بهبود کیفی خدمات و زیرساخت‌های سلامت تغییرات اساسی را در عرصه بهداشت و درمان تجربه کرده است.
هشت بسته خدمتی شامل کاهش پرداختی هزینه‌های بستری از جیب مردم، برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند، بهبود کیفی هتلینگ  بیمارستانی، برنامه ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان‌های دولتی، بهبود کیفیت خدمات ویزیت در مراکز درمانی، برنامه ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین به میزان ۱۰ درصد و نظارت بر کیفیت اجرای این گام‌ها کوشیده است تا هویت آسیب دیده سلامت جامعه را التیام بخشیده و در راستای افزایش شاخص‌های سلامت حرکت کند و در این راستا ارایه خدمات منسجم درمانی و بهداشتی به جامعه هدف در خمین با رضایت‌مندی قابل قبولی همراه است.


 ساخت و راه‌اندازی درمانگاه تامین اجتماعی، آغاز به‌کار پایگاه سلامت و ۲ مرکز جامعه سلامت، گشایش کلینیک‌های ویژه درمانی و بازسازی مراکز درمانی و بستری شهرستان خمین با تجهیزات مدرن از اقدامات ماندگاری‌ است که در دولت تدبیر و امید برای این شهرستان رقم خورده است.

 ساخت بیمارستانی مدرن هدیه دولت دوزادهم به زادگاه امام راحل

استاندار استان مرکزی گفت: بهره‌برداری از بیمارستان ۱۴۴ تختخوابی حضرت فاطمه (س) خمین در بهار سال ۱۴۰۰ هدفگذاری شده که این مهم هدیه دولت به مردم زادگاه امام راحل است.
سید «علی آقازاده » افزود: این بیمارستان با ۱۲ هزار مترمربع وسعت و امکاناتی به‌روز، برای پاسخگویی به درمان‌های تخصصی، یکی از بزرگترین مرکز درمانی استان مرکزی است.
وی می‌گوید: عملیات اجرایی این بیمارستان هشت ماه متوقف شده بود و با پیگیری مقامات استانی و کشوری ظرف ۲ ماه آینده با مشخص شدن پیمانکار، عملیات تکمیل آن از سرگرفته می‌شود. 
استاندار مرکزی ادامه داد: در راستای تعیین تکلیف این بیمارستان دیدار و نشست‌هایی با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفته و وزیر بهداشت قول مساعد داده که تا پایان سال جاری ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع وزارتخانه برای تکمیل این بیمارستان تخصیص یابد.


آقازاده اظهار داشت: حلقه مدیریتی استان همه تلاش خود را به کار گرفت تا جذب اعتبار و شتاب عملیات اجرایی این طرح درمانی را سریعتر کرده و  با پیگیری‌های انجام شده این اعتبار از وزارتخانه و محل اعتبارات کرونا تامین شد.
وی گفت: راه‌اندازی بیمارستان ۱۴۴ تختخوابی خمین پاسخ به یکی از مهمترین نیازهای زادگاه امام راحل است چرا که مردم این خطه با کمبود امکانات ناگزیر به سفر به استان‌ها و شهرهای همجوار برای خدمات تخصصی درمان هستند.

طرح تحول سلامت نیازمند استمرار است
فرماندار خمین  گفت: اجرای برنامه تحول سلامت اقدامی شجاعانه و ضرورتی جدی بود که توانست افزایش نشاط اجتماعی و ارتقای شاخص‌های بهداشت و درمان را رقم بزند و به عنوان دستاوردی ارزشمند به نام دولت تدبیر و امید باقی خواهد ماند.
«احمد طهرانی» افزود: برنامه تحول سلامت در شرایطی کلید خورد که قامت طیف بزرگی از مردم زیر بار هزینه‌های بهداشتی و درمانی خمیده بود و تغییر مسیر در این راستا به همت دولت روحانی مرهمی بر بسیاری از معضلات حاد شد هرچند در ادامه راه تنگناهای مالی آهنگ اجرایی شدن گام‌هایش را کمی کند کرده اما دولت هرگز از نگاه مترقی که در این حوزه دارد، کوتاه نخواهد آمد.
وی  اظهار داشت: ارتقای شبکه بهداشت و درمان خمین به دانشکده علوم پزشکی همزمان با اجرای برنامه تحول سلامت و اجرای عملیات هتلینگ بیمارستانی و مراکز درمانی مناطق کمتر توسعه یافته به یکباره توانست بسیاری از مشکلات بیماران را حل کند و پیوند این مهم با کاهش پرداختی از جیب مردم، سهم مطلوبی از رضایت‌مندی درمانی در خمین را حاصل کرد.
وی یادآور شد: با ساخت کلینیک تخصصی بیمارستان امام خمینی(ره) در خمین و حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص، چندین خانه‌بهداشت، بازسازی و مراکز جامع سلامت در قورچی‌باشی و چهارچشمه خدمات بسیاری به بیماران ارایه شده و طرح اورژانس بیمارستان نیز که با کمک یکی از خیران شهرستان کلید خورده شاید بتوان گفت راهی که سال‌ها عبور از آن به سختی صورت می‌گرفت در بازه زمانی کوتاه با کلید تدبیر هموار شد و اگرچه تا نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد اما با تلاش دولت تفاوت فاحش در بهبود امکانات و خدمات رخ نمایاند.

فرماندار خمین تصریح کرد: حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در عرصه درمان دولتی اتفاقی مطلوب است که برنامه تحول سلامت آن را رقم زد و بیمه همگانی در قالب پوشش بیمه سلامت از دیگر از اقداماتی بود که چالش چند بیمه‌ای و افراد فاقد بیمه را تا حدود زیادی حل کرد.
طهرانی گفت: در سال‌های اخیر با اصلاحاتی که در راستای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه دولتی رخ داده مراجعه‌های مردمی به مراکز درمان دولتی افزایش پیدا کرده است و اکنون شاید زمان آن رسیده که با بازنگری مجدد در اقدامات صورت گرفته و تغییر در برخی سیاست‌ها این مسیر با قوت بیشتر و اثربخشی و کارآمدی بالاتر مواجه شود.

پیشقراولی خمین در طرح‌های درمانی کشور
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: این شهرستان در اجرا و تکمیل طرح‌های عمرانی بهداشتی و درمانی در کشور پیشرو است و این مهم موجب شده که راهبردهای تحول سلامت نمود شفاف‌تری را در زادگاه امام راحل نسبت به سایر مناطق داشته باشد.
دکتر «مجتبی دیده‌دار» بیان کرد: بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت و درمان این دانشکده در سال‌های اخیر به‌دلیل شمار بالای طرح‌های درمانی و بهداشتی سه جانبه و تسریع در تکمیل و بهره‌برداری آن ها در مدت زمان کوتاه در زمره دانشکده‌های برتر کشور بوده است.
وی اظهار داشت: خدمات درمانی در خمین اکنون از طریق یک بیمارستان دولتی با ۱۰۹ تخت فعال ارایه می‌شود و پنج مرکز جامع سلامت شهری، هشت مرکز جامع سلامت روستایی، ۴۹ خانه بهداشت فعال روستایی، ۹ پایگاه سلامت، سه درمانگاه عمومی، یک درمانگاه تامین اجتماعی و ۲ درمانگاه خصوصی به ۱۰۶ هزار و هفت نفر در خمین خدمات ارایه می‌دهند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت:  پس از ارتقای شبکه بهداشت به دانشکده علوم پزشکی در قالب تفاهم‌نامه سه جانبه بین وزارت بهداشت و درمان، استانداری و دانشکده علوم پزشکی، ۱۱ طرح بهداشتی و درمانی برای شهرستان تعریف شد که  عملیات اجرایی این طرح ها از سال ۹۶ کلید خورد و ۱۰ طرح به بهره‌برداری رسید و یک طرح نیز امسال راه‌اندازی می‌شود.
دکتر دیده ‌ار اظهارداشت: این طرح‌ها شامل مرکز خدمات جامع سلامت شهری قورچی‌باشی، مرکز خدمات جامع سلامت روستایی چهارچشمه، خانه زیست پزشک در روستاهای چهارچشمه، دهنو، فرنق، چهار پایگاه سلامت شهری و ستاد مرکز بهداشت و خانه بهداشت در ازنوجان است.


وی یادآور شد: این طرح‌ها در مجموع سه هزار و ۵۰۰ متر مربع وسعت دارند که به سرعت تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفتند. 
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: تشخیص درست سرطان سینه یکی از مهمترین مراحل درمان این بیماری است و دستگاه ماموگرافی به‌عنوان یکی  از مطالبات دیرین این شهرستان در مرکز غربالگری نصب شد.
وی اظهار داشت: کلینیک بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت، فشارخون چاقی و رژیم غذایی در مرکز غربالگری مستقر می‌شود.
وی تصریح کرد: در راستای خدمات نوین به سالمندان و میانسالان پرونده برای این گروه‌های سنی در خانه‌های بهداشت تشکیل و موارد مشکوک به سرطان به مرکز غربالگری ارجاع داده می‌شود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین با اشاره به ساخت مرکز اقامتی پزشکان در سال جاری در این شهرستان گفت: این مرکز در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر و در هشت طبقه و در ۲ بخش برای اسکان پزشکان غیربومی ساخته می‌شود که برای ساخت این مرکز اقامتی ۱۶ میلیارد ریال تامین اعتبار شد و انتظار می‌رود  امسال به بهره‌برداری برسد.
دکتر دیده‌دار بیان کرد: اجرای برنامه تحول سلامت پرداخت‌های تشویقی، زمینه ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم افزایش داد و اکنون ۳۴پزشک متخصص، هشت دندانپزشک و ۲۱ پزشک عمومی در خمین فعالیت پزشکی دارند که این سرمایه به برکت راهبرد مترقی تحول سلامت حاصل شده است.
وی یادآور شد: بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان به‌عنوان مرکز درمانی برتر در زمینه ترویج زایمان طبیعی کشور انتخاب شد و مورد تقدیر معاون درمان وزارت بهداشت قرار گرفت که این هدفگذاری‌ها در راستای یکی از گام‌های اساسی برنامه تحول سلامت پی گرفته شد.


رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین در خصوص بخش آموزشی این دانشکده گفت: در حال حاضر ۴۱۳ دانشجو در پنج رشته پرستاری، هوشبری، اتاق عمل، فوریت های پزشکی و علوم آزمایشگاهی در این دانشکده در مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول تحصیل  هستند.
دکتر دیده‌دار اظهارداشت: در سال ۷۱ دانشکده پرستاری در خمین با یک رشته پرستاری و ۲۵ دانشجو راه اندازی شد که اکنون  این تعداد دانشجو، با ارتقای به دانشکده علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: با ارتقای شبکه بهداشت و درمان به دانشکده  و برخورداری از اعتبار ملی و شاکله سازمانی، در سال ۹۶ تحول بزرگی در حوزه بهداشت و درمان خمین روی داد و شمار اعضای هیات علمی نسبت به سه  سال گذشته با رشد چهار برابری به ۲۲ نفر افزایش یافته است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای با هدف ساماندهی آموزش‌های مهارتی نظام سلامت، استفاده از ظرفیت های موجود در کشور برای تربیت نیروی انسانی ماهر ارتقای کیفیت تربیت نیروی انسانی و استفاده از اعضای هیأت علمی در دانشکده علوم پزشکی خمین راه‌اندازی شده است.

دکتر دیده‌دار با اشاره به آغاز عملیات اجرایی مرکز پیام ۱۱۵ و پایگاه دوم اورژانس شهری در خمین گفت: این مرکز با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال کمک خیران این شهرستان با مساحت ۳۰۰ متر مربع  احداث می‌شود.
وی افزود: پیش‌بینی می‌شود مرکز پیام ۱۱۵ و پایگاه دوم اورژانس شهری خمین تا پنج ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد و با گشایش آن برای هشت نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد شود.


دکتر دیده‌دار گفت: مرکز فوریت‌های پزشکی خمین با ۲۷ نیروی انسانی دارای یک مرکز اپراتوری، یک پایگاه شهری، سه پایگاه جاده ای و چهار دستگاه آمبولانس فعال است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین، رضایتمندی بیماران از عملکرد پرستاران این شهرستان را ۸۰ درصد بیان کرد و ادامه داد: این مهم نشان از سرمایه مطلوب نیروی انسانی این شهرستان در عرصه سلامت است.
 دیده دار اضافه کرد: ۱۴۵ پرستار در بخش‌های مختلف به بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان خدمات درمانی ارایه می دهند.
وی افزود: به ازای هر تخت یک و یک دهم پرستار در خمین مشغول به کار هستند و شاخص نیروی انسانی این بخش مطلوب است و در چشم‌انداز ۱۴۰۴ شمار پرستاران باید به ازای هر تخت یک و هشت دهم باشد.
دیده‌دار گفت: ۱۲۰ دانشجوی رشته پرستاری در دانشکده علوم پزشکی خمین به تحصیل اشتغال دارند.

پیوستن جمعیت خمین به سامانه سیب سلامت

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین  گفت: تمامی جمعیت زادگاه امام راحل در سامانه سیب ثبت نام کردند که این دستاوردی از برنامه تحول نظام سلامت است.

دکتر «محمدعلی عروجی» افزود: ۸۶ بهورز در این شهرستان فعالیت دارند و  سه هزار و ۹۰ سفیر سلامت خانوار، یک هزار و ۲۵۵ سفیر سلامت دانش آموزی و ۲۳۷ سفیر سلامت دانشجویی در خمین خدمات سلامت ارایه می‌دهند که این سرمایه ارزشمند باید بهبود یافته و تکمیل تر شود.
وی تاکید کرد: پیش از اجرای برنامه تحول سلامت در خمین به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت یک پایگاه سلامت فعالیت داشت و اکنون این شاخص به ازای هر هشت هزار و ۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت است.

خمین با ۱۰۵ هزار نفر جمعیت در جنوب استان مرکزی واقع شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha