به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس، مناقشه بر سر تملک این حجم طلای ونزوئلا در بانک انگلیس در حالی ادامه دارد که قاضی دادگاه مربوط به این پرونده قرار است بزودی تکلیف این مسئله را روشن کند که دولت ونزوئلا یا مخالفان صاحب این اندوخته طلا هستند.
نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا اعلام کرده به این اندوخته طلا برای کمک به وضعیت اقتصادی در بحبوحه شیوع کرونا نیاز دارد. اما بانک مرکزی انگلیس به دلیل به رسمیت شناخته شدن خوان گوایدو رهبر مخالفان به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا توسط دولت لندن، تاکنون از انتقال این اندوخته طلا برای دولت مادورو امتناع کرده است.
مایکل کامیلری کارشناس مسائل ونزوئلا در اندیشکده مذاکره بین آمریکایی در این زمینه گفت: اگر مادورو به این اندوخته طلا دست یابد، مسئله به رسمیت شناخته شدن گوایدو توسط دولت انگلیس تضعیف میشود.
انگلیس درحالی رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری این کشور به رسمیت میشناسد که گوایدو اوایل سال جاری میلادی در تور اروپاییاش با بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس نیز دیدار کرد.
به رغم حمایت لندن از گوایدو، دولت جانسون همچنان با دولت کاراکاس روابط دیپلماتیکش را حفظ کرده است. روسیو مانیرو سفیر دولت مادورو همچنان در سفارت ونزوئلا در لندن حضور دارد و اندرو ساپر سفیر انگلیس نیز در سفارت این کشور در کاراکاس به فعالیتهایش ادامه میدهد.
انگلیس اعتبارنامه دیپلماتیک به نماینده گوایدو به عنوان سفیر ونزوئلا نداده است.
دولت مادورو جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورش را عامل بیشتر مشکلات اقتصادی خوانده و به دنبال راههایی برای حل و فصل چالشهای مختلف هستند.
اتحادیه اروپا، آمریکا و چند کشور دیگر «خوان گوایدو» را به عنوان رییس جمهوری ونزوئلا به رسمیت شناختهاند اما دولت مادورو همچنان از حمایت نیروهای مسلح و کشورهایی مانند چین و روسیه برخوردار است. این کشورها از تحریمها و سیاستهای آمریکا در قبال ونزوئلا بشدت انتقاد کردهاند.
گوایدو ۲۴ ژانویه ۲۰۱۹میلادی (چهارم بهمن ۹۷) پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر پیروزی مجدد مادورو، او را غاصب قدرت و خود را رییس جمهوری مشروع ونزوئلا خواند.
نظر شما