خلیل عوض زاده روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۴ درصد مصرف برق سیستان و بلوچستان مربوط به بخش کشاورزی است اظهارداشت: خاموش شدن پمپ چاهها در ساعت اوج مصرف (۱۲ تا ۱۶) کمک بسیاری به پایداری شبکه برق میکنند.
وی ادامه داد: مصرف در حوزه کشاورزی به ۲ بخش کاهش پیک روز (۱۲ تا ۱۶) و کاهش ۱۰ درصد مصرف(۱۳ تا ۱۷) تقسیم میشود که در پیک امسال در بخش اول هزار و ۳۱۹ تفاهمنامه و در بخش دوم ۶۰۱ تفاهمنامه منعقد شده و پیشبینی میشود از محل تفاهمنامههای کشاورزی بیشاز ۵۴ مگاوات صرفهجویی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان بیان کرد: در پیک مصرف تابستان امسال نیز همچون سالهای گذشته مشوقهایی برای دارندگان چاههای کشاورزی در نظر گرفته شده که در صورت رعایت الگوی مصرف میتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی تصریح کرد: چاههای آب کشاورزی، سهم قابل توجهی در مصرف انرژی برق و شکل گیری پیک بار سیستان و بلوچستان داشته و نقش چشمگیری در برنامههای پیک سایی تابستان ایفا میکنند.
عوض زاده بیان کرد: منظور از مصرف بهینه برق انتخاب روشها، تدابیر و زمان مناسب در مصرف درست انرژی است.
وی به راهکارهای بهینه سازی مصرف برق در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: انتخاب پمپ و موتور با راندمان مناسب، سرویس و تعمیر مرتب تجهیزات، آبیاری در ساعات غیر پیک، استفاده از کانالهـای بتـونی بجـای کانالهـای سـنتی، استفاده از لوله با زوایای مناسب، تبدیل سیستمهای آبیاری سنتی به سیستمهای تحت فشار، استفاده از پمپهای شناور به جای پمپهای شفت و غلافی و بکارگیری الکتروموتورهای عمودی از جمله راهکارهای بهینه مصرف کردن برق در بخش کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: ۸۴ درصد مشترکان این استان در حوزه خانگی و تجاری، سه درصد عمومی، یک و نیم درصد کشاورزی و سه دهم درصد صنعتی هستند.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پهناور کشور است ادامه داد: میانگین اشتراک برق در این استان حدود چهار اشتراک در هر کیلومتر مربع بوده در حالیکه میانگین کشور ۲۱ اشتراک در هر کیلومتر مربع است.
عوضزاده به اقدامات شاخص شرکت توزیع در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: قبض سبز، طرح دیسپاچینگ محلی، طرح چاوش، خطوط گرم با پیمانکاران بومی و هوشمند سازی اتفاقات برق از طریق سامانه ۱۲۱ از جمله اقدامات مهم این شرکت بوده است.
نظر شما