در این گزارش "کالوم لینچ" و " رابی گرامر" می نویسند: تمام تمرکز اروپا اکنون بر روی توافق هسته ای ایران و حفظ آن است. از دید اروپا اگر برجام بمیرد، ایران نیز بی درنگ می تواند بازرسان بین المللی را اخراج کند.
همین گزاره را "نیکولا دو ریوییر" سفیر فرانسه در سازمان ملل در نشست روز سه شنبه شورای امنیت اشاره داشت و در صحبت های خود گفت: برجام حاصل یک مصالحه است و می تواند ابزاری برای پیشرفت و حرکت رو به جلو باشد.
ویوییر تاکید کرد:"ما ایران را از دست یابی به سلاح هسته ای منع کردیم اما هنوز هیچ جایگزین جدی به جای آن به ایران ارایه ندادیم. مادامیکه این جایگزین وجود نداشته باشد، نه امنیت منطقه و نه امنیت ما تامین نخواهد شد".
در نشست شورای امنیت که دیروز(سه شنبه) پیرامون موضوع ایران و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا سعی کرد ثابت کند که آمریکا همچنان دارای قدرت تاثیرگذاری در عرصه جهانی است. اما در همین نشست ثابت شد که این قدرت اثرگذاری رو به افول است.
پمپئو تلاش کرد شورای امنیت را ملزم کند تحریم تسلیحاتی ایران را که ۱۸ اکتبر /۲۷ مهر/ به پایان می رسد تمدید کند. اما در پاسخ همه ۱۵ عضو شورا اعم از دوست و دشمن آمریکا همگی واشنگتن را بابت خروج از توافق هسته ای ایران سرزنش کردند و گفتند که آمریکا از برجام خارج شد.
دقیقا در روز سه شنبه و همزمان با برپایی نشست شورای امنیت، اتحادیه اروپا آمریکا را از لیست کشورهایی که شهروندانش مجاز به سفر به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه هستند خارج کرد.
در همان روز، سه قدرت این اتحادیه با پیشنهاد پمپئو برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران سرد برخورد کردند.
جوانه های انزوای آمریکا و سرپیچی کشورهای جهان از دولت ترامپ، کم کم شکوفا می شود آن هم در موقعیتی که ترامپ سخت درگیر چالش انتخاب مجدد است.
اما به موازات همه این چالش ها در عرصه بین الملل؛ ترامپ این روزها گرفتار یک چالش داخلی هم هست و آن اینکه سخت مورد سرزنش است که چرا نسبت به خیانت آشکار روسیه علیه آمریکا بی اعتنایی کرده است.
فارین پالیسی مدعی شد: گزارش های اطلاعاتی آمریکا گواهی داده است که روسیه به شبه نظامیان "طالبان" مزد داده و آنها را اجیر کرده است تا سربازان آمریکا و ائتلاف را در افغانستان تهدید کنند. ترامپ و دولتش متهم هستند که به رغم آنکه این گزارش ماههاست که مطرح شده است اما نسبت به آن بی تفاوت بوده و اقدامی علیه روسیه انجام نداده اند.
فارین پالیسی در ادامه افزود: جلسه سه شنبه شورای امنیت با سرزنش آمریکا از سوی اکثریت اعضاء شورا تبدیل به جلسه بحث راجع به برجام شد. همه اعضاء شورا آمریکا را بابت خروج از برجام سرزنش کردند. امضا کنندگان اروپایی برجام خواهان حفظ این توافق هستند. اما ترامپ قصدش این است که تا زمان انتخابات نوامبر(۱۳ آبان) برجام را بکُشد تا اگر چنانچه یک رئیس جمهور دموکرات روی کار بیاید مبادا دوباره آن را احیا کند.
به هر صورت؛ نشست سه شنبه شورای امنیت حقایقی را عیان ساخت؛ آمریکا منزوی شده، قدرت های جهان حرف شنوی از او ندارند. و بخت ترامپ برای انتخاب مجدد سست شده است. اینها واقعیاتی است که نشست سه شنبه شورای امنیت به آن گواهی می دهد ...
نظر شما