به گزارش روز پنجشنبه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، سوری صغری راغبی افزود: بدین منظور بایستی بدن از یک تغذیه سالم و صحیح برخوردار باشد.
وی گفت: از جمله عادتهای غذایی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند، تامین مایعات کافی که از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا حتی اگر احساس تشنگی و گرسنگی نکنیم باید به فاصله هر ۱۵ دقیقه بین ۶۰ تا ۱۲۰ سی سی مایعات با اولویت آب بنوشیم.
کارشناس مسوول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: مصرف پروتئینهایی که دارای ارزش بیولوژیکی بالایی هستند مثل سفیده تخممرغ یا پروتئینی که در انواع گوشتها وجود دارد، با ترجیح گوشتهای سفید مثل مرغ یا گوشت ماکیان و ماهی میتواند تامین کننده نیاز پروتئین بدن باشد.
وی افزود: در صورتی که بدن دچار کمبود پروتئین شود و در معرض سوءتغذیه ناشی از کمبود پروتئین قرار گیرد، سیستم ایمنی کاهش پیدا کرده و در نتیجه ریسک ابتلا به انواع بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی افزایش پیدا میکند.
راغبی گفت: گوشتهای قرمز حاوی چربیهای اشباع بوده و میزان التهاب بدن را افزایش میدهد لذا ترجیحا مصرف آن را باید محدود کنیم.
وی بیان کرد: مصرف انواع مغزها مثل گردو و پسته به دلیل دارا بودن ریزمغذیهای مناسب، در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارد از جمله روی، سلنیوم و امگا ۳، مصرف لبنیات به صورت کم چرب، مصرف انواع میوه و سبزی ترجیحا با رنگهای نارنجی، قرمز یا حتی بنفش پررنگ به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهایی که در این دسته از میوهها وجود دارد باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود.
کارشناس تغذیه گفت: مصرف منابع حاوی ویتامین ۶B که در تخممرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل وجود دارد، مصرف غلات کامل سبوسدار مثل نانهای سبوسدار حاوی ویتامینهای گروه B و سلنیوم توصیه میشود.
وی افزود: همچنین ترجیح این است که روغن مصرفی در این ایام از نوع روغنهای گیاهی نظیر کانولا و روغن زیتون به دلیل داشتن امگا ۳ و ویتامین E در پخت و پز غذا و سالاد استفاده شود.
وی تاکید کرد: نیازهای تغذیهای ما میتواند در زمان ابتلا به ویروس کرونا کمک کند این بیماری را به شکل حاد و شدید نگیریم و بتوانیم شرایط را راحتتر تحمل کنیم.
نظر شما