به گزارش شبکه خبری "الجزیره" قطر، در این جلسه خدیجه چنگیز نامزد خاشقچی گزارش خود را در خصوص این پرونده ارائه خواهد داد.
در این جلسه همچنین ۱۶ وکیل از سندیکای وکلای ترکیه در استانبول حضور دارند تا از متهمان پرونده قتل خاشقچی دفاع کنند.
در این جلسه که «یاسین اوکتای» مشاور رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه نیز به عنوان شاهد حضور دارد، در این باره شهادت داد: خاشقچی به اطلاع من رسانده است که رژیم سعودی شهروندانش را وادار میکند، در خصوص حوادث جاری در یمن، مطیع دولت ریاض باشند.
مشاور رییس حزب عدالت و توسعه ترکیه در این باره افزود: خاشقچی به من گفته است که وقایع جاری در یمن مرا بر آن داشت که مقالههای انتقادی علیه رژیم سعودی بنویسم.
اوکتای به نقش بی بدیل "سعود القحطانی" مشاور پیشین دربار پادشاهی سعودی در قتل خاشقچی اشاره کرد و افزود: خاشقچی همچنین به من اعلام کرده بود که القحطانی با تهدید یکی از فرزندانشان، از او خواسته بود که به پدرش بگوید از انتقاد رژیم سعودی دست بکشد.
وی افزود: القحطانی همچنین برای فشار وارد کردن به خاشقچی، یکی از فرزندانشان را از کار خارج کرده بود.
خاشقچی روزنامه نگار ۵۹ ساله بهعنوان منتقد هیات حاکمه سعودی، دوم اکتبر ۲۰۱۸ (۱۰ مهر ۹۸) یک هفته پس از آن که از مقامهای سعودی به خاطر سکوت در برابر اهانتهای رییس جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود، در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید.
خاشقچی پیشتر نیز در سلسله مقالاتی در روزنامه واشنگتن پست آمریکا، از سیاستهای عربستان در خصوص بحران قطر، قطع روابط با کانادا، جنگ علیه یمن و برخورد مقامات سعودی با رسانههای و فعالان مدنی بهویژه مدافعان حقوق بشر انتقاد کرده بود.
جمال خاشقچی روزنامه نگار ناراضی سعودی، بعد از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد. دولت سعودی بعد از ۱۸ روز سکوت و تکذیب بالاخره تحت فشارهای جامعه جهانی تایید کرد که او در کنسولگری این کشور به قتل رسیده است.
بعد از این اعتراف 'سلمان بن عبدالعزیز' پادشاه سعودی در احکامی جداگانه 'سعود القحطانی' مشاور دیوان پادشاهی سعودی و از نزدیکان' محمد بن سلمان' ولیعهد و 'احمد العسیری' معاون دستگاه اطلاعات عمومی و سخنگوی پیشین (به اصطلاح) ائتلاف سعودی در یمن را دستگیر کرد.
از سعود القحطانی به عنوان فرد مورد اطمینان محمد بن سلمان نام برده میشود که وظیفه شناسایی و حذف مخالفین سعودی در خارج کشور را برعهده دارد. برخی گزارشها نشان داد که القحطانی روند قتل خاشقچی را از طریق اسکایپ هدایت کرده است.
دادستانی عربستان حدود دو ماه پیش، پنج نفر از متهمین به دخالت در قتل "جمال خاشقچی" روزنامه نگار مخالف "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی را به اعدام محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دادستانی این کشور همچنین ۳ متهم دیگر را به زندانهای طولانی مدت تا ۲۴ سال محکوم کرده است.
این دادستانی در نشست خبری اضافه کرد که از تمامی کسانی که در این ارتباط دستگیر شده بودند، تحقیقات لازم به عمل آمد و پس از برگزاری ۱۰ جلسه دادگاه اقدام به انشاء رای شده است.
بر اساس اعلام دادستانی عربستان، ۱۱ نفر در این ارتباط دستگیر شده بودند که پس از انجام تحقیقات سرلشگر احمد عسیری از اتهامات وارده تبرئه شد و از سعود القحطانی هم تحقیقات به عمل آمد اما اتهامی متوجه وی نشد.
غیر از دولت آمریکا تاکنون هیچ یک از کشورهای جهان از حکم دادستانی عربستان استقبال نکرده است.
«اگنس کالامارد» گزارشگر سازمان ملل در پرونده قتل«جمال خاشقجی» احکام دادگاه رسیدگی به این پرونده در عربستان را «نمایشی مضحک» خواند.
وی ضمن انتقاد از این تصمیم دستگاه قضایی سعودی در صفحه توییتر خود نوشت: قاتلان به اعدام محکوم شدند، اما آمرانشان به حال خود رها شده و در جریان رسیدگی به این پرونده کسی کاری به کارشان نداشته است.
کالامارد این مسأله را مغایر با اصل عدالت خواهی دستگاه قضایی دانست و افزود: این یک نمایش مضحک است.
نظر شما