رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی، بازگشت محدودیت کرونایی در اصفهان

اصفهان- ایرنا - ادامه‌داشتن شرایط کرونایی و موج‌های جدید شیوع این بیماری در کنار بی‌توجهی به توصیه‌های بهداشتی به ویژه رعایت فاصله اجتماعی افراد، تهدیدی جدی برای سلامت جامعه به ویژه اهالی استان اصفهان مطرح است که ضروری است همه در امورات روزمره پروتکل‌های بهداشتی را رعایت شود.

این در حالی است که فاصله‌­گذاری اجتماعی، تنها فضای فیزیکی بین افراد را تا حداقل ۲ متر و بمنظور تامین سلامتی تک تک افراد جامعه افزایش می‌دهد این در حالی است که فاصله‌گذاری اجتماعی نسبت به قرنطینه سراسری دارای خسارت‌های اقتصادی کمتری است و روند بازگشت به سطح عادی را به دلیل فعال باقی ماندن بخشی از کسب و کارها تسهیل می‌کند.

متاسفانه برخی افراد با بی‌توجهی و عادی انگاشتن شرایط حاضر همانند روزهای پیش از کرونا اقدام به تردد و قرارگرفتن در فاصله نزدیک با یکدیگر می‌کنند و با برپایی مراسم عزاداری، عروسی، تولد، دعا و بسیاری موارد دیگر در برخی نقاط، دوباره وضعیت را به شرایط هشدار چند ماه قبل بازگرداندند.

بارگذری به مجتمع‌های پزشکی، اتوبوس، مترو، مراکز خرید، رستوران‌ها، اماکن عرضه‌کننده غذا و دیگر مکان‌های عمومی به راحتی متوجه می‌شوید که برخی از مردم هیچ اهمیتی به رعایت توصیه‌های بهداشتی و به ویژه فاصله ۲ متری با یکدیگر نمی‌دهند.

این درحالی است که این بی‌توجهی‌ها نه تنها مشکلات حادی برای همان افراد ایجاد می‌کند بلکه سلامت دیگر افراد جامعه را نیز بطور غیرمستقیم به مخاطره می‌اندازد.

از سویی بی احتیاطی‌های دیده شده از برخی افراد به رعایت مسائل بهداشتی در حالی صورت می‌گیرد که هنوز وضعیت چند ماه پیش به ویژه اسفند و فروردین به شرایط بطورکامل عادی برنگشته که افراد به قرنطینه کردن خود در خانه توصیه و برای خروج از منزل به جز موارد ضروری منع می‌شدند.

در آن زمان بسیاری از مردم تنها خواسته‌شان رسیدن به شریطی بود که بتوانند همانند روزهای عادی در خیابان و فضای باز حتی برای خرید نیازهای خود حاضر شوند.

با این وجود در اواسط اردیبهشت با بهبودیافتن شرایط تا حدودی این امکان مهیا شد ولی بارها و بارها به مردم توصیه شد که پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن ماسک و فاصله اجتماعی را در اماکن عمومی رعایت کنند.

در این راستا رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بتازگی با اشارره به افزایش تعداد بستری بیماران کرونایی در این استان به میزان روزهای آخر اسفند ۹۸ گفت: این وضعیت  زنگ خطری برای مردم و مسوولان است.

طاهره چنگیز، زنگ خطر دیگر این بیماری در استان را کاهش سن مبتلایان به کرونا ذکر کرد و افزود: به نظر می‌رسد بازگشت دوباره محدودیت‌ها می‌تواند عامل جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری در استان شود.
وی ادامه داد: در این مرحله بیمارستان‌های امین، خورشید و غرضی به عنوان مرکز ارجاع بیماران کرونایی در شهر اصفهان است و علاوه بر این سایر بیمارستان‌ها نیز دارای بخش ایزوله به منظور پذیرش بیمارانی است که به واسطه بیماری دیگری غیر از کرونا مراجعه داشته و ابتلای به کرونا در آنها تشخیص داده شده است.
چنگیز با بیان اینکه تجمع‌ها عامل گسترش بیماری کروناست، تاکید کرد: مردم از حضور در اجتماع‌ غیر ضروری در همه بخشها خودداری کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: متاسفانه برخی گزارش‌ها حاکی است با شروع فعالیت تالارها در استان، این مراکز نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام لازم ندارند.
وی اضافه کرد: برغم اینکه مراسمی مثل جشن عروسی، ترحیم و مهمانی و موارد شبیه آن در فرهنگ ما پسندیده است ولی با توجه به شیوع بیماری کرونا توصیه می‌شود، شهروندان و هم استانی‌ها از حضور در این برنامه‌ها اجتناب کنند.

استاندار اصفهان تاکید کرد: اگر مردم در رعایت توصیه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی همراهی نکنند نتیجه‌ای برای مقابله با ویروس نخواهیم داشت.

عباس رضایی با بیان اینکه برای سلامتی نمی‌توان قیمت تعیین کرد، اظهارکرد: نیروهای بهداشت و درمان خسته از کار نیستند بلکه خسته از عایت نکردن و بی‌توجهی مردم به توصیه‌های بهداشتی هستند.

وی با بیان اینکه از ۱۵ تیرماه ورود افراد در مجموعه اداری و اماکن سربسته، بانک‌ها، مترو و اتوبوس بدون ماسک ممنوع شده است، ادامه داد: در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، خدماتی در این مجموعه‌ها  ارایه نخواهد شد.

رضایی افزود: زمانی اقدامات موثر خواهد شد که مردم همکاری کرده و از حضور در مجالس غیرضروری در شرایط کرونایی پرهیز کنند.

استاندار اصفهان بیان کرد: بنا به تاکید رییس جمهوری فردی که کرونا مثبت می‌شود باید از حضور در مجامع پرهیز کند و به محل کار و خانواده وی اطلاع داده شود.

به گفته وی شست ‌و شوی مکرر دست‌ها، استفاده از ماسک، دوری از تجمعات بی‌جهت و بی‌مورد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم تجمع در پارک‌ها می‌توان کرونا را شکست داد.

ساده‌انگاری کرونا نتیجه برداشت ناصحیح از عواقب این بیماری است

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد واحد اصفهان گفت: ساده‌انگاری و بی‌توجهی برخی از افراد جامعه نسبت به تهدیدات کرونا نتیجه برداشت ناصحیح و غیرواقعی آنها از عواقب و پیامدهای این بیماری برای خود و اطرافیان آنهاست.

مهدی شاه‌نوروزی در گفت و گو با ایرنا افزود: این افراد همان‌هایی هستند که مرگ را برای همسایه می‌دانند و ابتلا به این بیماری را محال و درمان آن را سطحی و همانند یک سرماخوردگی ساده می‌دانند.

وی ادامه داد: ولی آنچه مهم است خودخواهی و بی مسوولیتی این افراد در قبال سایر افراد جامعه است زیرا آنها شاید برای جان خود ارزشی قائل نباشند ولی این حق را ندارند که سلامت دیگران را به اجبار تهدید کنند.

این جامعه‌شناس با تشریح تغییرات و شرایط کشور در چند ماه اخیر به واسطه شیوع ویروس کرونا و گرفتاری های اجتماعی و اقتصادی بسیار برای مردم گفت: این بیماری همانند بحران جنگ است ولی نه یک جنگ نظامی بلکه درگیری خاموشی که هرلحظه می تواند به اشکال مختلف جان افراد را بگیرد.

وی ادامه داد: در این جنگ باید مقصران شناسایی شوند و در ابتدا به آنها آگاهی بیشتر در ارتباط با خطرات و پیامدهای این بیماری داده شود و درصورت اصرار برای ادامه روش غیربهداشتی خود در برخورد با این بیماری از راه های جریمه مالی تا برخوردهای قضایی استفاده شود.

شاه‎‌نوروزی با بیان اینکه تاکنون بنا به آمار کشوری افزون بر ۱۱ هزار نفر در کشور، قربانی این بیماری شدند، گفت: بر این اساس باید از طریق پزشکان سرشناس و مشهور هر روز توصیه‌های بهداشتی به صورت برجسته کردن عواقب ابتلا به این بیماری از رسانه‌های تصویری و شبکه‌های اجتماعی به مردم اطلاع رسانی شود.

وی نشان دادن تصاویر و یا مصاحبه با بیماران گرفتار با کرونا و خانواده‌های نگران آنها در کنار یادآوری تعداد فوت شدگان می تواند در تحریک افراد منفعل در رعایت توصیه‌های بهداشتی موثر باشد.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه گاهی اجبار موثر و ضروری است گفت: باید به اصناف و مسوولان اماکن عمومی دستور داده شود که باید با اجبار به رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک به مردم خدمات ارائه دهند و یا بستر آن را بصورت کم کردن ظرفیت پذیرش در محل کسب خود فراهم کنند.

وی در پایان با بیان اینکه این بیماری ساده و زودگذر نیست، گفت: باید همه کارشناسان اجتماعی، جامعه‌شناسان و روانشناسان برای ارائه راهکارهای لازم برای تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مجاب کردن اقشار بی‌ملاحظه در جامعه به رعایت این رستورات وارد عمل شوند.

خودمراقبتی از ابتلا به کرونا رفتاری سالم در افراد هنجارمند است

یک جامعه‌شناس گفت: خودمراقبتی از ابتلا به کرونا و به نوعی همراهی با جامعه برای پیشگیری از این بیماری، رفتاری سالم در افراد هنجارمند است.

فخری رضایی در گفت و گو با ایرنا افزود: هنجارهای اجتماعی عبارت از رفتارهایی است که نظم‌آفرین و مبتنی بر باورهای مشترک اجتماعی باشد که در شرایط فعلی این باور رعایت توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری در جامعه است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه همراهی عمومی برای پیشگیری از این بیماری در درجه نخست به سود خود افراد و خانواده هاست است پس باید این رفتار هنجارمند توسط بیشتر افراد جامعه رعایت شود.

این جامعه‌شناس با دسته‌بندی رفتارهای پیشگیرانه مردم جامعه به دو سطح رفتارهای پیشگیرانه فردی و جمعی گفت: این رفتارها بسته به توجه افراد جامعه به سلامت خود در رعایت هشدارهای بهداشتی و همچنین ممانعت از ابتلای دیگران به این بیماری دارد.

به گفته وی تعامل گفت و گوهای روزمره افراد با یکدیگر و اخبار و مطالب شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غیررسمی در رفتارهای پیشگیرانه مردم بسیار تاثیرگذار است.

وی بیان داشت: از سویی بررسی‌ها و تحقیقات نشان داده که هرچه افراد انگیزه، توانایی و امید به موفقیت بیشتری برای مبارزه به ویروس کرونا را در خود احساس کنند، بیشتر تابع رعایت رفتارهای بهداشتی فردی هستند.

رضایی تصریح کرد: داشتن تعهد به جامعه به عنوان راهبردی دگرمراقبتی بیانگر آن است که هر چه افراد پایبند به این امر اخلاقی باشند که از مبتلا شدن و مبتلاکردن دیگران پرهیز کنند نوعی رفتار جمعی و هم مراقبتی  پیش می‌گیرند.

وی اضافه کرد: بر این اساس افرادی که در سطح جامعه احساس الزام اخلاقی بیشتری می‌کنند، رفتارهای پیشگیرانه جمعی بیشتری در مقابل این بیماری دارند و به نوعی هنجارمند محسوب می‌شوند.

این محقق به تک تک افراد جامعه توصیه کرد که با توجه به همه‌گیری این بیماری در جهان و راهکارهای یکسان برای همه شهروندان، نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی در راستای همزیستی سالم و بازگشت سریع‌تر به دوران پیش از کرونا اقدام کنند.

 ستاد پیشگیری و مدیریت بیماری کرونای شهرستان کاشان با صدور اطلاعیه‌ای از اعمال محدودیت‌ها برای اجتماعات و برخی اصناف به مدت یک هفته در این شهرستان خبر داد.

ستاد پیشگیری و مدیریت بیماری کرونا در شهرستان کاشان روز سه‌شنبه در اطلاعیه شماره ۲۷ تصریح کرد: همه فعالیت‌های آموزش حضوری در کانون‌های فرهنگی، فرهنگ‌سراها، زبان‌سراها و موارد مشابه، برگزاری آزمون‌های حضوری، همایش و اجتماعات فرهنگی و هنری، سینماها، تئاترها، سالن‌های مطالعه کتابخانه‌های عمومی، آرامستان‌ها، مکان‌های متبرکه و مراسم ترحیم ممنوع است.

همچنین در این اطلاعیه آمده است: فعالیت مسجدها تنها به برگزاری نمازجماعت بر اساس دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغی محدود می‌شود و نماز عبادی- سیاسی جمعه ۲۰ تیرماه نیز برگزار نخواهد شد.

ستاد پیشگیری و مدیریت بیماری کرونا در شهرستان کاشان تاکید کرد: نظارت‌ها بر نحوه اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در تالارهای پذیرایی، باشگاه‌های ورزشی، پارک‌ها، شهربازی‌ها، گیم‌نت‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، مطب‌ها، بانک‌ها، نقاط و محورهای گردشگری تشدید می‌شود.

این ستاد با توصیه به شهروندان مبنی بر خودداری از سفرهای غیرضروری و استفاده از ماسک در محیط خارج از خانه، یادآور شد: با رعایت موازین بهداشتی و بازگشت به شرایط عادی از سطح محدودیت‌ها کاسته می‌شود اما در صورت تداوم شرایط موجود، برای حفظ سلامت عمومی جامعه محدودیت‌های شدیدتری وضع خواهد شد.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) که نخستین‌بار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

تاکنون ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و شمار جان‌باختگان به ۱۱ هزار و ۹۳۱ نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha