۱۴ تیر ۱۳۹۹، ۸:۴۵
کد خبر: 83843101
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اهمیت مشارکت معادن در توسعه شهرستان مهریز

۱۴ تیر ۱۳۹۹، ۸:۴۵
کد خبر: 83843101
کاظم سبحان‌زاده
اهمیت مشارکت معادن در توسعه شهرستان مهریز

یزد- ایرنا- جمعی از شهروندان مهریزی با اشاره به اینکه در شهرستان معادن کوچک و بزرگی وجود دارد بر ضرورت مشارکت و ارتقای سهم آنها در توسعه پایدار و اشتغال در سال جهش تولید را خواستار شدند.

یکی از اساسی‌ترین و موثرترین عوامل مهم برای عمران و آبادانی و تولید و اشتغال مولد و مفید هر منطقه به خصوص در مناطق کویری که با بحران کم‌آبی دست و پنجه  نرم می‌کنند استفاده منطقی از ظرفیت بخش صنعت و معدن است.

در مهریز به رغم وجود ظرفیت‌های خوب معدنی که دارد طی سال‌های گذشته به علل مختلف سهم این بخش نسبت به سایر لوازم توسعه همه جانبه کمتر مورد عنایت قرار گرفته در حالی که باید آنها به مسوولیت اجتماعی خود عمل کنند.   

مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح و شفاف برای جلب مشارکت بخش معدن در آبادانی و همراهی برای اشتغال جزو مطالبات مهمی است که همواره مورد تاکید مسوولان نظام و عنایت دولت بوده و باید با نظارت و اقدام مناسب بهتر بهره گرفت .

در این خصوص جمعی از شهروندان مهریزی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ( ایرنا ) با اشاره به اهمیت تولید و اشتغال و انجام وظایف تمام بخش‌ها در راستای خدمت به مردم بر ضرورت حضور بخش معدن و سهیم بودن بهتر در توسعه تاکید کردند.

این عده با بیان اینکه این نقش و جایگاه در شهرستان با وجود تلاش‌های خوبی که طی  سال‌های گذشته صورت گرفته هنوز دقیق مشخص نیست، پیگیری و اطلاع‌رسانی سهم معادن در منطقه در کمک به توسعه و اشتغال جوانان را خواستار شدند.

سهم معادن در توسعه شهر ضعیف است

یکی از شهروندان مهریزی می‌گوید: معادن کوچک و بزرگی در شهر و برخی مناطق بخش مرکزی این شهرستان سال‌های متمادی است به فعالیت مشغول هستند ولی باید نقش آنها در کمک به منطقه برای توسعه و اشتغال مشخص شود.

حسین زارعیان افزود: بدون شک معادن در کنار درآمدی که کسب می‌کنند باید در قبال برخی آلایندگی‌ها به تعهد و مسوولیت اجتماعی خود و کمک به اجرای طرح‌های مورد نیاز و تولید و اشتغال همت بیشتری از خود نشان دهند.

وی اظهار کرد: در خیلی از مناطق کشور از فرصت وجود معادن مناطق خود طبق مقررات  با جذب بودجه برای طرح‌های عمرانی و همچنین فرهنگی و اجتماعی بهره‌های خوبی را کسب می‌کنند که باید این موضوع در منطقه هم پیگیری شود.

این شهروند مهریزی اظهار کرد: باید فعالیت‌ها شفاف در منظر دید مردم قرار گیرد تا مشخص شود که سهم بخش معادن در توسعه شهرستان تاکنون چگونه بوده و اگر مشکلی وجود دارد توسط مسوولان برای حل در چارچوب مقررات اقدام شود.

زارعیان گفت: توسعه شهرستان بدون شک بدون جلب مشارکت بخش‌خصوصی و همراهی خیران به خصوص سهم معادن و صنعت غیرممکن است بنابراین انتظار می‌رود مسوولان بعد نظارتی خود را قوی‌تر کرده با شفافیت سهم ابن بخش را مشخص کنند.

فعالیت ۲۷ معدن در مهریز 

همچنین معاون عمرانی فرمانداری مهریز گفت: بر اساس آخرین آمار موجود هم‌اکنون ۲۷ معدن در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۲۲ مورد آن فعال است و اکثر آنها در بخش شن و ماسه و سنگ فعالیت دارد.

علیرضا مرادیان افزود: فعالیت معادن در منطقه طبق مقررات در چارجوب قانون صورت می‌گیرد و قطعا نقش صنعت و معدن در توسعه همه جانبه برکسی پوشیده نیست و موارد مورد نیاز منطقه پیگیری و اقدام می‌شود.

وی اظهار کرد: در معادن شهرستان در حومه شهر و برخی مناطق بخش مرکزی تاکنون طبق آمار موجود زمینه اشتغال ۴۶۳ نفر فراهم شده و برای ارتقای آن با همت بخش‌خصوصی و پیگیری اقدام بیشتر صورت می‌گیرد .

این مسوول از فعالان این بخش که نقش مهمی در تولید و اشتغال دارند قدردانی کرد و همکاری همگان برای توسعه همه جانبه شهرستان را به خصوص در سال جهش تولید خواستار شد که این همدلی هم‌اکنون وجود دارد.

حق توسعه شهر پرداخت شود

همچنین رییس شورای اسلامی شهر مهریز گفت: طبق ماده ۴۳ قانون ششم توسعه، معادن و صنایع معدنی علاوه بر عوارض آلایندگی تا یک درصد از فروش خود را برای عوارض آسیب‌های عمومی باید پرداخت کنند.

علیرضا ابویی افزود: باتوجه به اینکه مهریز یکی از شهرهای دارای معادن متعدد است، ماده ۴۳ این ماده قانونی می‌ گوید به دلیل خسارت ناشی از بهره‌برداری معادن به کشاورزی، بهداشت، سلامت و جاده‌ها، معادن و صنایع معدنی علاوه بر عوارض آلایندگی تا یک درصد از فروش خود را باید برای عوارض آسیب‌های عمومی پرداخت کنند.

این مسوول اظهار کرد: علاوه بر این باید ۲ درصد  از عوارض فروش معادن  نیز به شهرداری‌ها پرداخت شود بنابراین با توجه به وجود معدن سرب و روی باذخیره معدنی ۷۰۰ میلیون تن مواد معدنی در منطقه  و وجود معادن دیگر می‌توان با وصول عوارض کمک بزرگی برای شهرداری داشت.

به گفته ابویی، به رغم اهمیت موضوع و نقش معادن در چارچوب مقررات نظام و تعهدی که باید در توسعه شهر داشته باشد تاکنون بنا بر دلایلی که مشخص نیست شهرداری مهریز از وصول عوارض متعلقه در حوزه یاد شده  بی‌بهره یا خیلی محدود بوده است.

اشتغالزایی جدی گرفته شود

همچنین سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت ( صمت ) مهریز گفت: در منطقه معادن خوبی وجود که هر کدام نقش مهمی در توسعه، تولید و اشتغال دارند و باید همکاری آنها  در توسعه شهرستان گسترش یابد.

سید محمدرضا حسینی‌منش افزود: استفاده از نیروهای کارآمد بومی در حوزه اشتغال جزو موارد مهمی است که باید بیش از گذشته با همکاری تمام بخش‌ها به خصوص در سال جهش تولید اقدام صورت گیرد.

این مسوول به جود معدن سرب و روی بهادران در بخش مرکزی  اشاره کرد و یادآور شد: این معدن بزرگ و موثر در کشور و خاورمیانه از لحاظ ذخایر نمونه و برجسته است و برای شهرستان یک فرصت محسوب می‌شود.

حسینی‌منش تاکید کرد: ایجاد کارخانه جوارمعدنی و همچنین تلاش برای بهره‌برداری کامل و تولید و اشتغال جزو برنامه محوری است که پیگیری می‌شود و نقش اساسی در توسعه همه جانبه شهرستان خواهد داشت .

مدیران معادن طبق قانون اقدام کنند 

همچنین قبلا نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی گفته بود: طبق مقررات کشور مدیران معادن باید علاوه بر پرداخت ۲ درصد عوارض فروش تولیدات معدنی سهمیه کمک به روستاها، بهداشت و درمان مناطق محروم و جاده‌سازی را نیز پرداخت کنند.

محمدرضا صباغیان افزود: بدون‌شک پرداخت عوارض ناشی از فعالیت‌های معدنی که حق قانونی مردم منطقه است می‌تواند نقش بسزایی در رفع محرومیت،توسعه و عمران شهرستان داشته باشد.

وی اظهار کرد: پرداخت عوارض یکی از درآمدهای پایدار شهرداری و دهیاری‌ها و تاثیرگذار در توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی  است و برای اشتغال و اجرای طرح‌های عمرانی به همکاری معادن در چارچوب مقررات نیاز است.

این نماینده مجلس گفت: پرداخت به‌ موقع عوارض فروش محصولات معدنی و حق آلایندگی حرکتی به‌ سوی تأمین هزینه‌های مرتبط با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی و خدماتی شهرستان است .

صباغبان تصریح کرد: عوارض معادن از جمله درآمدهایی است که دریافت آن موجب افزایش منابع درآمدی شهرداری و دهیاری‌ها و موجب خدمات‌رسانی هرچه بیشتر به مردم منطقه می‌شود.

واحدهای معدنی یزد با تامین ۳۳درصد خوراک فولاد کشور در رتبه اول قرار دارد و هشتمین استان صادرکننده محصولات غیرنفتی محسوب می شود.

در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی مانند سنگ آهن، سرب و روی، اورانیوم، خاک های صنعتی، باریت و ... وجود دارد و در سه هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی آن بیش از ۸۰۰ نوع محصول تولید می شود.

هم‌اکنون سه هزار و ۷۰۰ پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی ۸۰هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار اشتغال صنعتی در استان وجود دارد .

یزد با ۱.۳ درصد جمعیت کشور ، به لحاظ تولید صنعتی ۴.۴ درصد سهم تولید این بخش را در اختیار دارد .

هم اکنون ۴۷ درصد اشتغال استان مربوط به صنعت و معدن است در حالی که میانگین این عدد در کشور ۳۲ درصد است.

در این بخش سهم صنعت کشور در سال های ۹۵ و ۹۶ از ۳۱.۹ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافت،این رقم در یزد از ۴۵.۴ درصد به ۴۶.۶ درصد رسید.

مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha