ژیلا خدادادی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: دفتر میراث فرهنگی و صنایع دستی ورامین با اطلاع از نفوذ فاضلاب به آبانبار مسجد تاریخی روستای باغخواص، نسبت به بازدید میدانی و ارسال گزارش به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و فرمانداری شهرستان ورامین اقدام کرد.
وی افزود: در مشاهدات میدانی، نفوذ فاضلاب با بوی زننده به آبانبار قدیمی مسجد و نمزدگی سقف مسجد که به تازگی مرمت و بازسازی شده مشهود بود.
وی اظهار کرد: با حضور نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، بخشدار مرکزی و مسئولان دهیاری و شورای اسلامی باغخواص، جلسه هماهنگی رفع مشکل این مسجد برگزار و مقرر شد تا از ظرفیت بخشداری و دهیاری برای اتمام بازسازی استفاده شود که این امر منوط به حضور کارشناس رسمی میراث و اعلام نظر قطعی شد.
خدادادی گفت: کارشناس میراث فرهنگی استان تهران در بازدید از مسجد تاریخی باغخواص، پرشدن چاه جذبی سرویس بهداشتی که در ضلع شمالی و دیوار به دیوار آبانبار حفر شده را علت نفوذ فاضلاب اعلام کرد که لازم است این چاه ابتدا تخلیه و سپس به طور کامل با خاک پرشود.
وی افزود: موضوع مرمت بندکشیهای دیواره آبانبار و رفع رطوبت سقف با اصلاح خرابی ایزوگام نیز در این گزارش ارائه شده که تلاش میشود تا با اعتبارات داخلی و ظرفیت دهیاری، این مشکلات در کمترین زمان ممکن رفع شود.
ورامین بیش از ۴۰۰ محوطه باستانی دارد که از این تعداد، ۷۸ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مسجد تاریخی باغخواص در سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۴۶۷۴ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
چاه فاضلاب عامل نفوذ آب به پایههای مسجد تاریخی باغخواص ورامین است
۱۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۰۷
کد خبر:
83843628
تهران- ایرنا- رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین گفت: چاه فاضلاب حفر شده در منزل مجاور مسجد تاریخی باغخواص و پرشدن آن، عامل نفوذ فاضلاب به آبانبار این مسجد تاریخی از سوی کارشناسان میراث فرهنگی اعلام شد.
نظر شما