پویا طالب نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اعتبار به دهیاریهای روستاهای شاخص هورامان اختصاص داده شده که با نظارت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه این میزان اعتبار در راستای توسعه زیرساختها شامل ایجاد سرویس بهداشتی، فضاهای فرهنگی و ساماندهی معابر هزینه میشود، افزود: این اقدامات در عین حال که منجر به ایجاد آسایش و رفاه مردم این روستاها میشود موجب جلب نظر بازرسان سازمان جهانی یونسکو خواهد شد.
طالب نیا اضافه کرد: تمام این فعالیت ها در روستاهای شاخص منطقه هورامان استان کردستان براساس شیوههای جهانی و ضوابط میراث فرهنگی انجام میشود.
وی یادآور شد: با همکاری نهادهای اجرایی و خدمات رسان استان و حمایت استانداری بدنبال اجرای طرح جامعی در راستای ساماندهی روستاهای شاخص منظر فرهنگی هورامان تا قبل از حضور ارزیابان سازمان جهانی یونسکو هستیم.
هورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل میشود.
ثبت جهانی هورامان در دست بررسی است و در این راستا به منظور حفاظت، مرمت و بازسازی بافتهای با ارزش این منطقه پایگاهی به نام پایگاه منظر فرهنگی تاریخی هورامانات ایجاد شده است که در شهر هورامان تخت، روستای پالنگان و یکی از روستاهای سنندج دایر شده است.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
نظر شما