۱۶ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۰
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 83844420
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جاده کنارگذر گنبدکاووس بر دو راهی تکمیل یا بلاتکلیفی

گنبدکاووس - ایرنا - احداث جاده کنارگذر ضلع شرقی گنبدکاووس به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر که از حدود دو دهه پیش در قالب سه مرحله آغاز شد پس از ساخت ۹ کیلومتر در سال ۹۰ به حال خود رها شده و ۶ کیلومتر باقی مانده آن بر دو راهی تکمیل یا بلاتکلیفی قرار گرفته است.

در این طرح قرار بود جاده کنارگذر قسمت شرقی گنبدکاووس که از میدان امام علی(ع) شروع شده و با گذر از بلوار شهید صیاد شیرازی به میدان بسیج و در ادامه با گذر از بلوار شهید قاسم سلیمانی به جاده  اسبدوانی ختم شده و در نهایت با عبور از روستای حاجیلرقلعه و دهستان آق آباد به جاده بین المللی گنبدکاووس - مرز اینچه برون متصل شود.

با وجود تکمیل ۲ فاز اول و دوم، عملیات اجرایی مرحله سوم و تکمیلی این جاده کنارگذر با گذشت حدود یک دهه از انجام دو مرحله قبلی و با وجود وعده مسوولان همچنان در بلاتکلیفی بسر می‌برد.

تکمیل این کنارگذر از نیازهای شهر ۱۷۰ هزار نفری گنبدکاووس است که به بهبود و روان سازی ترافیک شهری، کاهش حوادث رانندگی و جلوگیری از تخریب آسفالت و تاسیسات شهری ناشی از عبور همیشگی کامیون‌ها و تریلی‌های ترانزیت کمک زیادی می‌کند.

یکی از شهروندان گنبدی ساکن خیابان شهید فلاحی این شهر گفت: به دلیل تکمیل نشدن جاده کمربندی، سال‌ها است که عبور و مرور کامیون‌ها و تریلی‌های ترانزیت و یا خودروهای سنگین از این خیابان کم عرض صورت می‌گیرد که علاوه بر ایجاد ترافیک سنگین در برخی ساعات، موجب بروز تصادف منجر به مرگ و برخورد این خودروهای سنگین با ماشین های پارک شده کنار خیابان می‌شود.

جمشید یوسف زاده افزود: اگرچه در ماه‌های اخیر به علت بسته بودن مرز اینچه برون، عبور و مرور کامیون و تریلی‌های ترانزیتی در گنبد کمتر شده اما از ۲ ماه پیش و با شروع فصل برداشت محصولات زراعی ، روزانه ده‌ها دستگاه کمباین، تراکتور، کامیون و تریلی حامل بار از این خیابان عبور می‌کنند و مشکلات اشاره شده همچنان به قوت خود باقی است.

وی اضافه کرد: اگر قرار است پروژه کمربندی شهر تکمیل نشود مسوولان شهری فکری برای عبور و مرور خودروهای سنگین از داخل شهر گنبدکاووس بکنند.

یکی از اهالی خیابان شهید خدایوسفی گنبدکاووس هم گفت: به سبب تکمیل نشدن جاده کمربندی، عبور و مرور خودروهای سنگین از این خیابان آسایش و رفاه را از اهالی سلب کرده است.

ابوالفضل اکبری بیان کرد: بیشتر خودروهای سنگین هنگام عبور از خیابان و برای باز کردن مسیر حرکتی خود و هشدار دادن به خودروهای سبک و افراد درحال حرکت، اقدام به زدن بوق‌های ممتد و گوش خراش در ساعات مختلف شبانه روز می‌کنند.

مسوولان در سال های گذشته برای تکمیل مرحله سوم کمربندی گنبدکاووس قول های بی سرانجام فراوانی دادند اما مردم این شهر چاره ای جز دلخوش کردن به وعده هادی حق شناس استاندار فعلی گلستان در هشتم خرداد مبنی بر رفع مشکلات پیش روی تکمیل جاده کمربندی این شهر و شروع قریب الوقوع عملیات اجرایی آن ندارند.

نکته‌ای که شهردار گنبدکاووس هم به آن اشاره کرد و به ایرنا یادآور شد: براساس صورت جلسه ۱۵ سال‌ قبل مسوولان گنبدکاووس با اداره کل راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استاندار گلستان مقرر شده بود  معاونت عمرانی استانداری احداث ابنیه و پل، راه و شهرسازی آسفالت مسیر و مسوولان گنبدی نیز آزادسازی مسیر و زیرسازی آن را انجام دهند که مفاد آن اجرایی نشد.

منصور طعنه گنبدی افزود: پنج سال پیش نیز در جریان سفر رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور به گنبدکاووس توافق نامه جداگانه‌ای برای تکمیل این پروژه بین مسوولان شهرستان با مدیرکل راه و شهرسازی وقت استان امضا شد که این توافق نامه هم هنوز اجرایی نشده است.

وی بابیان اینکه تکمیل جاده کنارگذر ضلع شرقی شهر گنبدکاووس به طول تقریبی ۶ کیلومتر همراه با آزادسازی مسیر و احداث یک دهنه پل ۶۰ تا ۸۰ متری با شرایط اقتصادی، تورم و گرانی مصالح و هزینه‌ها اعتبار زیادی نیاز دارد که تامین آن از توان شهرداری خارج است اضافه کرد: اجرای این پروژه نیازمند تخصیص اعتبارات استانی و ملی و همچنین همراهی و مشارکت دیگر دستگاه‌های اجرایی است.

طعنه گنبدی گفت: شهرداری می‌خواهد ادامه مسیر جاده کمربندی را از جاده موسوم به اسبدوانی تا جاده آق آباد به طول تقریبی ۲ کیلومتر بازگشایی و زیرسازی کند و اداره کل راه و شهرسازی گلستان نیز قول مساعد برای تامین اعتبار لازم برای ساخت یک دهنه پل بر روی رودخانه گرگانرود را داده است.

شهردار گنبدکاووس از رایزنی با برخی مالکان اراضی مسیر جاده کمربندی این شهر برای آزادسازی و اعلام آمادگی آنها برای این اقدام خبر داد و گفت: تکمیل جاده کمربندی ضلع شرقی گنبدکاووس از نیازهای ضروری این شهر است و تسریع در تکمیل این پروژه، نقش مهمی در تسهیل تردد و عبور کامیون‌ها و تریلی‌های ترانزیت، روان سازی ترافیک و جلوگیری از تخریب روسازی و تأسیسات شهری دارد.

عضو شورای شهر گنبدکاووس نیز به ایرنا گفت: تکمیل جاده کنارگذر این شهر مطالبه شهروندان و مردم شهرستان است زیرا باتوجه به افزایش شمار وسایل نقلیه شهری، عبور نکردن خودروهای سنگین و کشاورزی از داخل شهر به روان سازی ترافیک و کاهش تصادفات کمک زیادی می‌کند.

آنه محمد قرنجیک افزود: تکمیل جاده کنارگذر گنبدکاووس مطالبه یک دهه‌ای مردم از مسوولان است و با وجود قول و قرارهای مسوولان استانی و کشوری همچنان از بهره‌برداری کامل آن خبری نیست.

باوجود تلاش‌ها و پیگیری‌های مسوولان گنبدی برای تکمیل جاده کنارگذر گنبدکاووس مسوولان اداره کل راه و شهرسازی گلستان نظر دیگری دارند و معتقدند که این اداره کل برای تکمیل این پروژه با توجه به واقع شدن در داخل شهر گنبدکاووس قادر به صرف هزینه نیست بلکه برای این شهر یک پروژه کنارگذر جدید پیش بینی شده که طرح مطالعات مسیر و نیز ساخت ابنیه‌های آن مشاور در حال انجام است.

معاون مهندسی و ساخت راه اداره کل راه و شهرسازی گلستان به ایرنا گفت: این اداره کل با توجه به موقعیت جغرافیایی گنبدکاووس و بهره‌مندی از مرز و گمرک اینچه برون، احداث پروژه کنارگذر استاندارد در قسمت شرقی این شهر را در دستور کار دارد.

نبی الله داوودی با بیان اینکه طول این کنارگذر ۱۹ کیلومتر است افزود: هم اکنون مطالعات مسیر کنارگذر و احداث ابنیه‌های مورد نیاز در قالب دو قرارداد جداگانه توسط ۲ مشاور در حال انجام است و ۸۰ درصد آن نیز انجام شد.

وی اضافه کرد: با تکمیل طرح مطالعات کنارگذر استاندارد گنبدکاووس، کارهای اداری برای اخذ ردیف بودجه توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده و عملیات اجرایی آن بلافاصله شروع خواهد شد.

داوودی گفت که در حال حاضر هزینه ساخت هر کیلومتر جاده ۷۰ میلیارد ریال است.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha