علی خنیفر روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حضور مدیران صنعت نفت و بازدید از خطوط تولید شرکت لولهسازی اهواز اظهارداشت: مناطق نفتخیز جنوب به عنوان عمدهترین مشتری لولهسازی اهواز محسوب میشود و با توجه به اینکه عملیات اجرایی توسعه تعدادی از مخازن نفتی این شرکت آغاز شده، پیمانکاران این طرح برابر دستور مدیرعامل مناطق مناطق نفتخیز جنوب مکلف به استفاده از ظرفیت شرکت لولهسازی اهواز هستند.
وی ادامهداد:با توجه به اینکه محصولات تولیدی شرکت لوله سازی اهواز نسبت به نمونه های خارجی از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است، این شرکت آمادگی دارد۵۰ تا ۶۰ درصد از لوله جریانی چاههای نفتی این مخازن را تولید کند.
به گفته مدیرعامل شرکت لولهسازی اهواز تولید لولههای مورد نیاز این مخازن در داخل به صورت چشمگیری از خروج ارز جلوگیری خواهد کرد.
خنیفر یادآورشد: تولید داخلی این لولهها در اقتصاد مقاومتی و تبدیل تهدید تحریم به فرصت برای کشور تاثیرگذاری مستقیمی دارد.
تشکیل کارگروه مشترک لوله سازی و مناطق نفتخیز جنوب
مدیرعامل شرکت لولهسازی اهواز نیازسنجی اقلام مورد نیاز صنعت نفت را در ارتباط نزدیکی با افزایش و حفظ حجم تولید محصول در این شرکت دانست و ادامهداد: در این راستا برای شناسایی نیاز مناطق نفتخیز جنوب و همچنین حفظ تولید در لوله سازی اهواز؛ یک کارگروه مشترک ایجاد شد تا ارتباط نزدیکتری بین این صنایع بهوجود بیاورد.
خنیفر تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای اجرای پروژههای صنعت نفت، زمانبندی است و به همین دلیل تامین محصولات و نیاز این صنعت در داخل استان میتواند در انجام این امر تاثیر مستقیمی داشته باشد.
وی یادآورشد: طبیعی است که لازمه انتقال نفت تولید شده به پایانههای صادراتی و پالایشگاهها، وجود خطوط لوله است که به همین منظور میتواند وجود این محصول در صنعت نفت را استراتژیک و مهم دانست.
توانمندی های لوله سازی اهواز به صنایع استانی و ملی معرفی می شود
مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ تولید و پایداری فرصتهای شغلی در این شرکت، گفت: به همین منظور با حضور مدیران و کارشناسان ارشد صنایع مختلف استان به ویژه در بخشهای نفت، گاز و آب، توانمندیهای این شرکت معرفی خواهد شد.
وی ادامه داد: اولویت این شرکت به ترتیب تامین نیاز صنایع استانی و ملی است تا از این طریق، به صورت فعالانه علاوه بر بیاثر کردن تحریمهای ظالمانه در مسیر جهش تولید گام برداریم.
شرکت لوله سازی اهواز تا سال ۷۹ متعلق به شرکت ملی نفت ایران بود و پس از آن به صندوق های بازنشستگی کشوری و نفت واگذار شد.
تامین و تولید لوله های خط انتقال گوره به جاسک به عنوان یک طرح راهبردی و ملی با هدف انتقال یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز از کوره به پایانه جاسک و ذخیرهسازی نفت خام و صادرات آن ازطریق پایانه جدید جاسک، توسط این شرکت در حال انجام است.
خط انتقال نفت خام گوره به جاسک هماکنون ۳۹ درصد پیشرفت دارد که شامل ۸۶۰ کیلومتر عملیات مسیرسازی، ۴۴۰ کیلومتر ساخت لوله، ۳۵۰ کیلومتر لوله حمل شده به کارگاه و ۲۶۰ کیلومتر عملیات جوشکاری است.
یکی از مهمترین مشخصات این طرح تامین یکهزار کیلومتر لوله سازگار با نفت ترش، احداث خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام از تلمبهخانه گوره به پایانه جاسک به طول تقریبی یکهزار کیلومتر است که بخش مهمی از آن در شرکت لولهسازی اهواز در حال ساخت است.
در طرح خط لوله نفتی گوره به جاسک، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار قرارداد تأمین لوله و حدود ۴۸ میلیون دلار مربوط به ساخت پمپهای انتقال میشود که از کارخانجات داخلی و با تکیه بر توان داخلی در حال تأمین است.
در ایجاد زنجیره تولید لوله NACE، تبدیل تختال به ورق و سپس لوله که برای نخستین بار اتفاق افتاده است، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت فولاد اکسین خوزستان، لولهسازی اهواز و ایران آروین، لوله سازی ماهشهر و لولهسازی صفا فعالیت میکنند.
نظر شما