فاطمه حلاجنیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آفت مزارع متعددی نظیر چغندرقند، گوجهفرنگی، پیاز، سیبزمینی و پنبه را تهدید میکند.
وی با بیان این که کارادرینا یک آفت پلیفاژ است به این معنا که از برگ و سایر اندامهای هوایی گیاهان تغذیه میکند ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همه ساله برای پیشگیری از بروز این آفت و توجیه کشاورزان در این خصوص، کلاسها و جلسات آموزشی متعددی برگزار میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزانی که مزارعشان را به موقع کشت کردند چون اندامهای هوایی محصول به خوبی رشد کرده نسبت به مزارع دیگر خسارت کمتری دیدهاند.
حلاجنیا افزود: در برخی از شهرستانهای استان خراسان رضوی به خصوص در مزارع چقندر قند و پنبه با طغیان آفت کارادرینا مواجهیم.
وی ادامه داد: تا کنون با مجموع آفات و بیماریهای پنبه در سطح ۶۰۰ هکتار مبارزه انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: لازم است کشاورزان با طغیانی شدن آفت به شبکه مراقبت و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستانها و کلینیکهای دارای پروانه از سازمان جهاد کشاورزی مراجعه کنند و از روش صحیح مبارزه با آفت آگاه شوند.
حلاجنیا افزود: بهترین زمان سمپاشی علیه آفت کارادرینا، شب هنگام است زیرا دمای مناسب محیط سبب میشود این آفت برای تغذیه از شکافها و درزها بیرون بیاید و البته عملیات سمپاشی باید تا چند بار تکرار شود تا تخمهایی که به مرور باز میشوند تحت تاثیر سموم قرار گیرند.
وی ادامه داد: در مورد چگونگی مبارزه شیمیایی با کارادرینا، کشاورزان به مدیریتها و مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند و سم مجوزدار را از فروشگاههای مجاز سموم تهیه کنند تا از آسیب رسیدن به محیط زیست جلوگیری شود.
بخش کشاورزی استان خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی کشور با برخورداری از ظرفیتها وتوانمندیهای وسیع و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت انواع محصولات زراعی و باغی و بیش از ۱۴میلیون واحد دامی، در مجموع با تولید بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان به ارزش ناخالص اقتصادی بیش از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال، جایگاه تعیین کنندهای دراقتصاد ملی و استان داشته و نقش مهمی در تامین نیازهای حیاتی جامعه، امنیت غذایی، تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع و ایجاد اشتغال دارد.
نظر شما