۱۷ تیر ۱۳۹۹، ۷:۳۱
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83846888
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزیر خارجه چین: تجاوز به حق مسلم فلسطین نباید قانونی شود

پکن- ایرنا- وزیر خارجه چین در واکنش به طرح رژیم صهیونیستی و آمریکا برای الحاق کرانه باختری اعلام کرد که حق فلسطین برای ایجاد کشور مستقل قابل معامله نیست و تجاوز به حق مسلم فلسطینی ها نباید قانونی شود.

به گزارش ایرنا «وانگ یی» که دوشنبه شب در نهمین نشست ویدیویی وزیران مجمع همکاری های چین و کشورهای عرب از پکن سخن می گفت افزود: درخواست تاریخی ملت فلسطین برای عدالت نباید چنین طولانی نادیده گرفته شود چین پیوسته در کنار مردم فلسطین ایستاده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه چین از کشورهای عرب در حافظت از امنیت سیاسی، ثبات اجتماعی و انتخاب راه توسعه غیر وابسته حمایت می کند از مواضع کشورهای دیگر در مسایل مربوط به امور داخلی چین تشکر کرد.

وزیر خارجه چین تاکید کرد: هنگ کنگ، شین جیانگ (سینکیانگ) و تایوان بخش های جدایی ناپذیر چین هستند پکن با دخالت خارجی در امور داخلی خود به بهانه مسایل این مناطق مخالف است.

وانگ یی گفت: با وجود تغییرات در اوضاع بین المللی، چین بر راه توسعه صلح آمیز اصرار و بر تحقق سود متقابل و برد و برد با کشورهای دیگر پافشاری می کند.

وی ضمن تاکید در مورد همکاری های متقابل در زمینه مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری همه گیر کرونا، تحقیق و توسعه واکسن ها، دفاع از چند جانبه گرایی، حمایت از سازمان بهداشت جهانی برای ایفای نقش اساسی، مخالفت با سیاسی کردن و در نهایت پیروزی جهانی علیه بیماری باید به یکدیگر کمک کنیم.

این مقام ارشد چین همچنین خواستار مشارکت کشورهای عربی در طرح کمربند و جاده شد و گفت: تقویت تولید، تثبیت اشتغال و حمایت از معیشت مردم، افتتاح کانال های سریع برای مبادلات لازم میان دو طرف و تعمیق همکاری ها در زمینه تامین زنجیره صنعتی از جمله دستاوردهای این طرح است.

نهمین نشست ویدیویی وزیران مجمع همکاری های چین و کشورهای عرب با حضور وزرای ۲۱ کشور عربی و دبیرکل اتحادیه عرب تشکیل شد.

در پایان این نشست دو طرف در قالب بیانیه ای ضمن مخالفت با طرح الحاق کرانه باختری ، اجرای آن را عامل افزایش خشونت‌طلبی و نقض حقوق مردم فلسطین اعلام کردند در این بیانیه بر حمایت از مساله فلسطین و حقوق غیرقابل تصرف مردم این سرزمین از جمله حق تعیین سرنوشت، استقلال کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، حق بازگشت و جبران خسارت به آوارگان فلسطینی بر اساس قطعنامه شماره ۱۹۴ سازمان ملل تاکید شده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha