توسعه پایدار روستایی با گسترش شبکه گازرسانی در استان تهران

تهران- ایرنا- تمامی روستاهای استان تهران تا پایان امسال به شبکه گازرسانی متصل و شرایط لازم برای توسعه پایدار در این مناطق فراهم می‌شود زیرا گسترش این شبکه هم در رفع نیازهای روز ساکنان موثر است و هم به عنوان یک انرژی پاک در رفع نیازهای نسل آینده خلل وارد نمی‌کند.

دولت طی سال‌های اخیر با چندین شیوه از جمله اختصاص بخشی از درآمد واصله از طریق مالیات بر ارزش افزوده برای دهیاری‌ها و توسعه زیرساخت‌ها به خصوص شبکه گازرسانی، به دنبال ایجاد تحول مثبت در مناطق روستایی بوده است و روستاییان نیز کم و بیش این تغییر را احساس می‌کنند.

دیگر مردمی که در روزهای سرد زمستان باید از مناطق سخت‌گذر می‌گذشتند تا شاید کپسول گازی یا بشکه نفتی را بخرند، گرمای حمایت مسوولان از جامعه روستایی را در کنار بخاری‌ها و اجاق‌های متصل به شبکه گازرسانی لمس خواهند کرد.

اگرچه هنوز هم در استان تهران روستاهایی دماوند، فیروزکوه و پردیس وجود دارد که به خاطر مشکلاتی از جمله قرار گرفتن در مناطق مرتفع و کوهستانی از نعمت گاز طبیعی محروم هستند اما بر اساس گفته‌های مدیرعامل شرکت گاز استان تهران تا پایان سال ۱۴۰۰ تمامی روستاهای استان تهران به شبکه گازرسانی متصل می‌شود.

استان تهران در ابتدای دولت یازدهم دارای ۱۳۲ روستای نیازمند به شبکه گازرسانی بود که با تدبیر دولتمردان این آمار اکنون به ۶۴ روستا رسیده است؛ چندی پیش نیز ۶ روستا از بخش «کن» به سیستم گازرسانی متصل شد و چهار روستای دیگر تا پایان پاییز امسال گازرسانی می‌شود.

احمد صابری، بخشدار «کن» می‌گوید: بخش کن دارای ۱۳ روستا با حدود ۱۷ هزار جمعیت است که در چند سال اخیر و با پیگیری‌های صورت گرفته شاهد گازرسانی به ۹ روستای این بخش هستیم.

وی افزود: اکنون تنها چهار روستا نیاز به گازرسانی دارد که لوله‌گذاری آن با وجود دشوارهای کار در مناطق کوهستانی و سخت گذر در حال اجراست.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مطالبه‌های مردمی در این بخش برخورداری از نعمت گاز طبیعی است، اظهار داشت: مردم این روستاها با استفاده از نفت، کپسول و برق نیاز گرمایشی و پخت و پز خود را تامین می‌کردند و استفاده از برق به جای گاز نه تنها باعث ایجاد حوادثی از جمله آتش‌سوزی و سایر موارد می‌شد بلکه روستاییان را گاهی با هزینه‌های بالای مصرف برق مواجه می‌کرد.

وی گفت: اکنون روستاهای سولقان، سنگان پایین و بالا، وسط، باغ دره، وردیج، واریش و کشار علیا و سلفی دارای شبکه گاز و روستاهای جیحون کندر، رندان، لتمان و امامزاده داود (ع) در حال گازرسانی است.

یکی دیگر از روستاهایی که در دولت تدبیر و امید به شبکه گازرسانی متصل شد، روستای «سله‌بن» در ۱۸ کیلومتری شمال‌غربی شهرستان فیروزکوه در استان تهران است؛ این روستا ۸۰۰ هکتار مساحت و ۴۴۷ نفر جمعیت دارد و آب و هوای سرد و کوهستانی، بارش فراوان، مزارع سرسبز و خاک حاصلخیز از جمله ویژگی‌های آن به شمار می‌رود.

این روستا دارای آثار تاریخی و گردشگری متنوعی است که تنها یکی از آثار آن به نام تپه باستانی «سله‌بن» در ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ به شماره ۴۹۱۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که قدمت آن به سه هزار سال می‌رسد و پروژه گازرسانی به این روستا با ۵۰۰ میلیون تومان هزینه و چهار کیلومتر طول شبکه در خرداد سال گذشته انجام شد.

گازرسانی یکی از مهمترین مطالبه‌های جامعه روستایی

رییس شورای «سله‌بن» با اشاره به اینکه گازرسانی یکی از مهمترین مطالبه‌های جامعه روستایی است، می‌گوید: بر همین اساس از سال ۱۳۹۶ گازرسانی به این روستا را پیگیری کردیم و پس از دیدار با استاندار تهران و معاونانشان، اتصال روستا به شبکه گازرسانی در دستور کار قرار گرفت تا اشهد توسعه پایدار این روستا باشیم.

«شیرزاد تبار» افزود: در این روستا ۲۵۰ خانوار ساکن هستند که در سرمای سخت زمستان به تامین کپسول یا نفت برای برطرف کردن نیازهای خود مجبور می‌شدند و اکنون از این دستاورد بسیار خوشحال هستند.

«اهالی سله‌بن به هیچ‌وجه حاضر نیستند این روستا را با وجود برخورداری از شبکه گازرسانی رها کنند ضمن اینکه در گذشته نیز با چنگ و دندان برای ماندن در این روستا با مشکلات و کمبودها روبرو شده‌اند».

تا پایان سال ۱۴۰۰ تمام روستاهای تهران به شبکه گاز وصل می‌شود

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران می‌گوید: جایگزین کردن سوخت پاک با هدف توسعه پایدار روستایی در دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفرِ ساکن در ۸۵ هزار واحد مسکونی روستایی از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند شدند تا در این مدت از مصرف چهار میلیارد مترمکعب سوخت ناپاک جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: اکنون پوشش شبکه گازرسانی در کل استان تهران به ۹۷.۸۲ درصد رسیده است که ۲ درصد باقی مانده تا پایان دولت تدبیر و امید به بهره‌برداری می‌رسد.

توسعه شبکه گازرسانی از مهمترین مطالبه‌های ساکنان مناطق روستایی به شمار می‌رود و نه تنها باعث ماندگاری روستاییان و افزایش تولید داخلی در روستاها می‌شود بلکه زمینه لازم برای توسعه پایدار را در این فراهم می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha