دومینیک راب وزیر امورخارجه انگلیس در حساب توئیتری خود نوشت: امروز گفتوگوهای مهمی را درباره روند صلح خاورمیانه و حمایت انگلیس از راه حل تشکیل دو کشور (اسرائیل و فلسطین) با سامح شکری داشتم.
به گفته وی، دو طرف همچنین سایر تحولات خاورمیانه را بررسی کردند.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهوینیستی و «بنی گانتس» رئیس ائتلاف «آبی- سفید» این رژیم پس از توافق برای تشکیل کابینه ائتلافی در خصوص آغاز الحاق دره اردن (غور اردن) و شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری به این رژیم، از ابتدای ماه ژوئیه جاری(۱۱ تیر) به توافق رسیده بودند.
سرانجام، این طرح جنجالی با موج شدید مخالفت ها و محکومیتهای جهانی و داخل فلسطین مواجه و از تاریخ ۱۱ تیر به زمانی دیگر موکول شد.
برخی منابع نیز اعلام کردهاند که رژیم صهیونیستی با توجه به فشارهای گسترده بینالمللی، طرح الحاق کرانه باختری را در چندین مرحله اجرا میکند و در مرحله نخست قصد دارد سه مجتمع بزرگ شهرک نشینی در کرانه باختری را به اراضی اشغالی ملحق کند.
بیش از ۸۰ درصد صهیونیستهای ساکن کرانه باختری در این سه مجتمع شهرکنشینی سکونت دارند.
رژیم اشغالگر قدس همچنین قرار است در این گام، بیش از ۳۰ درصد خاک کرانه باختری را اشغال و به سرزمینهای اشغالی الحاق کند.
نخست وزیر انگلیس دیروز (دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۹) در تماس تلفنی با همتای صهیونیست خود درباره پیامدهای اجرای طرح غیر قانونی الحاق کرانه باختری هشدار داد. وی ضمن ابراز نگرانی از اجرای این طرح، تصریح کرد که این تصمیم دورنمای صلح در منطقه را به خطر میاندازد. بوریس جانسون از نتانیاهو خواست تا به مذاکره با دولت فلسطین بازگردد.
او پیشتر هم با انتشار یادداشتی برای روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت هشدار داد که انگلیس هیچ گونه تغییری در مرزهای تعیین شده ۱۹۶۷ را نخواهد پذیرفت مگر این که با توافق دو طرف انجام شود.
نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در انگلیس امروز با انتشار پیامی در توئیتر، خواستار تحریم اسرائیل و شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت لندن شد.
دولت انگلیس مدعیست که شناسایی کشور مستقل فلسطین به روند صلح خاورمیانه و دستیابی به راه حل تشکیل دو کشور لطمه میزند.
نظر شما