بیژن سلیمان پور روزچهارشنبه درجلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی وفرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان قم، افزود: در این راستا استفاده از ظرفیت سمنها و تشکلهای غیردولتی ضروری است تا اجتماعی کردن مقابله با کرونا محقق شود.
به گفته وی، پیشنهاد اعمال محدودیت مجدد برای فعالیت سالنها، تالارها و اماکن ورزش قم به ستاد ملی کرونا ارائه خواهد شد، ولی باید اقداماتی که در حوزه اختیارات استان است، انجام شود.
وی بیان کرد: افزایش آمار مبتلایان و فوتیها طی هفتهها و روزهای اخیر در کشور قم شرایط جدیدی را در روند کنترل و مدیریت کرونا پیش روی ما قرار داده و این شرایط ایجاب میکند تصمیمات جدی و موثری برای ادامه مدیریت اعمال کنیم.
سلیمان پور اضافه کرد: مدیریت این مساله مستلزم مدیریت موثر است، باید اولویتها را بسنجیم، سرعت عمل دهیم و به خروجی تصمیمات فکر کنیم و تصمیمات ما قابلاندازهگیری باشد و موجب جلب رضایت مخاطب شود.
وی تاکید کرد:کنترل، مراقبت و نظارت جدی و موثر بردستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی بهویژه درزمینه اجتماعات، مراسمها و مکانهای عمومی باید اعمال شود ومردم اثر این نظارت را درک کنند و در نهایت به کاهش بیماری منجر شود.
وی ادامه داد: اطلاعرسانی، تبیین و آموزش کافی و مناسب با نوع مشکل از طریق فضای مجازی، شورای اطلاعرسانی و سایر ظرفیتهای خبری استان در خصوص تاکید بر سه مولفه مهم و موثر استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی و شستن دستها که باعث کنترل و مدیریت بیماری میشود.
معاون سیاسی استاندار قم خاطرنشان کرد: باور داریم نظارت و کنترل بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی کار سخت و طاقتفرسایی است، ولی به نظر میرسد کنترلها کافی نیست و از سوی دیگر هم مردم از محدودیتها خسته شدهاند.
وی با تاکید بر افزایش حساسیتها و تلاش جدی همه دستگاهها برای خروج از عادی جلوه دادن شرایط، بیان کرد: باید برای نظارت و کنترل مستمر بر اماکن عمومی، سالنها، تالارها، استخرها و ورزشگاهها از سوی دستگاههای اجرایی برنامهریزی شود.
وی افزود: شورای اطلاعرسانی بهتناسب افزایش آمار که نگرانکنندهاست باید پیک مثبت را آغاز و اطلاعرسانی کند و برای تبیین و روشن گری پیرامون بیماری کرونا، ظرفیت خبری استان در اختیار شورای اطلاعرسانی باشد.
سلیمان پور در ادامه گفت: تمام ظرفیتهای استان در زمینه صنعتی و صنفی با مدیریت و برنامهریزی معاونت اقتصادی استانداری به کار گرفته شود، تا ماسک موردنیاز استان به مقدار کافی تولید شود.
وی افزود: تهیه مواد اولیه، صدور مجوز فعالیت و مدیریت قیمت تمامشده ماسک باید مدنظر قرار گیرد و دستگاههای ذیربط نظارتهای لازم را اعمال کنند.
وی اضافه کرد: باید موانع از سر راه هر واحد صنعتی که قصد تولید ماسک را داشته باشد، برداشته شود.
معاون سیاسی استاندار قم در پایان بر تسریع درتحقق ارائه خدمات الکترونیکی از سوی شهرداری و واحدهای تابعه برای کاهش حضور مردم دراین مراکز، ساماندهی کارگران فصلی و موقت درمیادین باهمکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری و افزایش حجم فعالیتهای خبری و اطلاعرسانی تاکید کرد.
تولید روزانه ۱۶۰ هزار ماسک در قم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه ظرفیت تولید ماسک در استان موجود است، گفت: مواد اولیه باید در اختیار واحدهای صنعتی تولیدکننده قرار گیرد و فرآیند اخذ مجوز نیز تسهیل شود.
وی افزود: واحدهایی که قبلا مجوز فعالیت گرفتهاند، کماکان با همین مجوز میتوانند به تولید ادامه دهند و نباید مانعی برای فعالیت آنها ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه نظارت کافی بر واحدهای تولیدکننده ماسک صورت میگیرد، ادامه داد: روزانه حدود ۱۶۰ هزار ماسک در استان قم تولید میشود.
در این جلسه که با حضور اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان قم برگزار شد، بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال برخی محدودیتها در اماکن عمومی تاکید گردید.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای شماره های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما