اوایل هفته گذشته بود که قیمت گوشت مرغ در مازندران به عنوان قطب تولید کننده این محصول استراتژیک بال پرواز گشود و برای چند روز نیز به مرز ۲۰ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید. جهش ۵۰ درصدی که کل کشور را وارد شوک قیمت مرغ کرد.
البته با گذشته چند روز شاهد کاهشی شدن نرخ گوشت مرغ در استان بودیم که امروز در پله حدود کیلویی ۱۷ هزار و ۵۰۰ متوقف شده اما مثل اینکه این کاهش هنوز با انتظار مردم و مسئولان فاصله معناداری دارد.
بسیاری همچون رییس اتحادیه مرغداران در استان مازندران کم شدن میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری در این استان را از سوی مرغداران به دلیل کاهش شدید قیمت گوشت مرغ در ماهها گذشته را عامل اصلی کم شدن عرضه این ماده پروتئینی و رشد بی رویه قیمتی اعلام کرده است. البته با توجه به قیمت ثابت نهاده های دامی و همچنین برخوداری مرغداران از دان دولتی این مسئله توجیه مناسبی به نظر نمی رسد.
حال روزانه قیمت مرغ به جلسات متعدد مسئولان استان کشیده می شود تا چاره ای برای تعادل و به گفته خودشان تلاس برای کاهش قیمت مرغ همچنان ادامه خواهد داشت.
قیمت منطقی مرغ ۱۳هزار و ۵۰۰ تومان است
مدیرکل پشتیبانی اموردام استان مازندران درباره قیمت گذاری مرغ در استان با اشاره به اینکه پیش از افزایش قیمت ها قیمت هر کیلو مرغ ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان بوده است گفت: بر اساس نگاه ما قیمت منطقی مرغ در بازار همان ۱۳ هزارو ۵۰۰ تومان برای مصرف کننده است و افزایش قیمت کنونی هیچ دلیل منطقی ندارد.
سید محمد جعفری افزود: افزایش نرخ گوشت با توجه به شرایط بازار همیشه امری طبیعی بوده است اما اینکه به یکباره شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت باشیم برای ما پذیرفتنی نیست.
وی اظهار داشت: قیمت فروش مرغ از دم کشتارگاه و یا سردخانه باید ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان باشد که با احتساب ۶۰۰ تومان هزینه حمل و فروشنده به دست مصرف کننده برسد.
تا کاهش قیمت توزیع را ادامه می دهیم
مدیرکل پشتیبانی دام مازندران در مورد تعادل بازار مرغ گفت: تا زمان کاهش قیمت توزیع مرغ دولتی ادامه خواهد داشت و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
جعفری با بیان اینکه تمامی ارگان های دولتی خصوصی و تمامی فروشگاه ها می توانند با اجازه اداره کل صنعت ، معدن و تجارت از مرغ دولتی برخوردار شوند افزود: در حال حاضر مازندران حدود ۵۰۰ تن گوشت مرغ با نرخ دولتی در اختیاردارد و در صورت کاهش ذخیره با استان تهران برای تامین نیاز نیز تفاهمنامه منعقد شده است.
وی همچنین درمورد عدم استقبال از مرغ دولتی به اصطلاح "یخزده" گفت: تمامی مرغ های نگهداری شده در سردخانه ها با شیوه های نوین است که مورد تایید دامپزشکی و مراکز سلامت استان و کشور می باشد.
جعفری عدم استقبال از مرغ یخزده را ناشی از باورهای غلط مردم و همچنین شایعات سودجویان دانست و افزود: متاسفانه دلالان بازار گوشت همواره از این باور اشتباه مردم سوء استفاده کرده اند.
نگاه متفاوت ستاد تنظیم بازار
دبیر ستاد تنطیم بازار استان مازندران امروز پس از جلسه ستاد به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس نگاه کارشناس ستاد قیمت هر کیلو مرغ در حال حاضر باید ۱۵ هزا رتومان به اضافه ۵ درصد افزایش باشد که تقریبا با نرخ ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان برای هر کیلو به دست مشتری و مصرف کننده برسد.
حسینقلی قوانلو اعمال قیمت ارائه شده را منوط به تصمیم استاندار مازندران دانست که در جلسه امروز حضور نداشتند و تاکید کرد: مازندران قطب و تولید کننده اصلی گوشت مرغ در کشور است و باید هم منافع مصرف کننده و هم منافع تولید کننده در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی قیمت قبلی گوشت مرغ را به زیان تولیدکننده دانست و افزود: نرخ قبلی با تعهد ۵۰ درصدی تامین نهاده های دامی بوده که متاسفانه ۲۰ درصد آن تامین شده و مرعدار در شرایط فعلی به نرخ ازاد خوراک طیور را تامین می کند.
دبیر ستاد تنظیم بازار مازندران قیمت کنونی را نیز غیر منطقی و مازاد دانست و افزود: بر اساس نشست امروز قرار شد توزیع مرغ دولتی تداوم داشته باشد تا قیمت ها اصلاح شود.
قوانلو مشکل اصلی پیش رو را عدم استقبال مردم از مرغ یخ زده دانست و افزود: متاسفانه مرغ های دولتی با وجود کیفیت بسیار بالا به راحتی جذب بازار نمی شوند که برای ان تصمیماتی گرفته شد تا از طریق تعاونی مصرف کنندگان و همچنین ادارات دولتی در اختیار مردم گذاشته شود.
وی اظهار داشت: ستاد تنظیم بازار تا سقوط نرخ به جایگاه منطقی آن مصمم است تا با راهکارهای متفاوت تعادل را به بازار گوشت مرغ بازگرداند.
نظر شما