۲۳ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۱
کد خبر: 83850964
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رونق کشاورزی کرمان روزنه‌ای رو به امید

۲۳ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۱
کد خبر: 83850964
رونق کشاورزی کرمان روزنه‌ای رو به امید

کرمان - ایرنا - مقام نخست سطح زیر کشت پسته ، خرما ، گردو ، مقام اول تولید آرتیمیا و کرک و رتبه دوم به لحاظ کشت محصولات جالیزی و گلخانه ای کشور در دست کشاورزان کرمانی بیانگر تدبیر و امیدی است که در بخش کشاورزی کرمان به کار گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، استان زرخیر کرمان با دارا بودن افزون بر ۱۱ درصد مساحت کل کشور حدود ۲۵ درصد از باغات کشور در خود جای داده است.

۳۰۰ هزار کشاورز سخت کوش این منطقه در شرایط مختلف آب و هوایی در استان کویری کرمان توانسته اند محصولاتی با ارزش افزون بر ۱۴ هزار میلیارد تومان تولید کنند که جای تقدیر دارد. 

سهم بخش کشاورزی در اقتصاد این استان بیش از ۲ برابر متوسط کشور است و کرمان در سال ۹۷ حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داشته که با این اوصاف بخش کشاورزی کرمان سهم قابل ملاحظه ای در اشتغال و تولید نسبت به متوسط کشور دارد.

قابل توجه است که بخش کشاورزی کرمان طی هفت سال اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است چنانچه در برخی پارامترها گوی سبقت را از سایر استان ها ربوده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز به رشد قابل توجه بخش کشاورزی در این استان اذعان دارد و به اقدامات شاخص بخش صنایع تبدیلی و غذایی در کرمان اشاره می کند و می گوید: تعداد پروانه های بهره برداری صادره کشاورزی در کرمان تا پایان سال ۹۲ تعداد ۳۲۳ فقره با سرمایه گذاری ۷۲ هزار میلیارد ریال، اشتغالزایی سه هزار و  ۸۸۴ نفر و جذب مواد خام هزار و ۴۰ هزار تن بوده و این مقدار در دولت تدبیر و امید ۳۱۲ فقره با سرمایه گذاری ۴۸ هزار میلیارد ریال، اشتغالزایی سه هزار و ۲۶۹ نفر و جذب مواد خام ۷۳۷ هزار تن است.

عباس سعیدی اظهار داشت: جواز تاسیس صادره در بخش کشاورزی تا پایان سال ۹۲ در کرمان هزار و ۱۱۵ فقره و در دولت تدبیر و امید ۹۵۰ فقره بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه ظرفیت کارخانه های گلابگیری و عرقیات گیاهی تا پایان سال ۹۲ به میزان ۶ هزار تن بوده است تصریح کرد: این میزان در دولت تدبیر و امید سه هزار و ۲۵۰ تن و مقدار مازاد بر تولید گل محمدی در استان کرمان هشت هزار تن است.

وی گفت: ظرفیت سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی در استان کرمان تا پایان سال ۹۲ حدود ۱۶۳ هزار و ۷۰۰ تن و در دولت تدبیر و امید ۱۶۳ هزار و ۳۰۰ تن و در مجموع ۳۲۷ هزار و هزار تن است که از این میزان حدود ۲۹۰ هزار تن مربوط به سردخانه های نگهداری خرما است. 

سعیدی تاکید کرد: مقدار مازاد بر تولید سالانه خرمای استان کرمان حدود ۱۶۰ هزار تن است.

وی همچنین به راه اندازی بزرگترین مرکز تولید و پرورش آرتمیا در کشور با ظرفیت سه تن سیست، توسعه مزارع پرورش ماهیان خاویاری با تولید ۸۵ تن گوشت در حال حاضر و افزایش ۲۱۰ درصدی تولید آبزیان از ۹۷۰ تن در ابتدای دولت یازدهم به سه هزار تن در سال ۱۳۹۸ به عنوان اهم فعالیت های شاخص توسعه آبزی پروری در استان کرمان اشاره کرد.

سعیدی با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در بخش زراعت استان کرمان در قالب هفت پروژه شامل توسعه کشت دانه های روغنی در دولت تدبیر و امید است اظهار داشت: سطح زیرکشت کلزا در سال ۱۳۹۲ شامل ۲۰۰ هکتار بود که این مقدار در دولت تدبیر و امید به ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده است.

وی به خوداتکایی در تولید بذور محصولات اساسی و استراتژیک در دولت تدبیر و امید اشاره و تصریح کرد: میانگین تولید بذور گندم و جو در سال ۹۲ حدود چهار هزار و ۲۰۰ تن و در دولت تدبیر و امید این مقدار هفت هزار تن است که افزایش ۶۶ درصدی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: تولید بذر هیبرید ذرت در سال ۹۲ در کرمان ۶۰ تن و در دولت تدبیر و امید این مقدار به ۱۰۰ تن رسیده که رشد ۶۶ درصدی دارد.

وی همچنین به ارتقا راندمان تولید در محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی کرمان به عنوان یکی از ظرفیت ها و البته اقدامات این استان اشاره و تصریح کرد: سطح زیر کشت و میزان تولید گندم در سال ۹۱ حدود ۵۵ هزار هکتار و معادل ۱۶۵ هزار تن بوده که این مقدار در دولت تدبیر و امید به ۳۴ هزار هکتار معادل ۱۶۲ هزار تن رسیده است.

سعیدی گفت: افزایش میانگین تولید گندم از سه تن به ۴.۸ تن در هکتار، افزایش سطح زیرکشت سورگوم از ۵۰۰ به هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده است.

وی به اجرای پروژه توسعه آبیاری میکروتیپ در مزارع  استان کرمان اشاره کرد و گفت: افزایش بهره وری مصرف آب به میزان ۴۰ درصد، تسهیل در مصرف کود و افزایش کارآیی مصرف کودها، افزایش کمی و کیفی محصول به دلیل عدم مواجهه با تنش آبی و تغذیه ای، امکان کاشت و آبیاری اول در زمان مناسب کاشت توصیه شده و در نتیجه کاهش ریسک مواجه شدن محصول با خطرات سرمازدگی در کشت تابستانه و گرمازدگی و بادزدگی در کشت های پاییزه غلات و کلزا و مدیریت فنی مزارع استان در سطح ۲ هزار هکتار و در قالب طرح کوثر (تجمیع مزارع) انجام و تعداد ۱۶ موتور پمپ در طول هفت سال گذشته به طور کامل تجهیز شده است.

وی به اجرای پروژه توسعه کشت نشایی در محصولات زراعی استان کرمان اشاره و تصریح کرد: سطح نشا و تولید نشا در سال ۹۱ حدود ۵۰۰ هکتار و در دولت تدبیر و امید هزار و ۳۶۸ هکتار است.  

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز با اشاره بهای اجرای پروژه مقایسه ارقام محصولات جدید کشاورزی و جایگزینی ارقام متوسط رس و پرتحمل در خشکی در کرمان اشاره کرد و گفت: مقایسه ارقام هیبرید جدید ذرت در شهرستان ارزوئیه شامل جایگزینی ارقام هیبرید متوسط رس با عملکرد و کارآیی مصرف آب بالا در ذرت، معرفی ارقام جدید زودرس برای اجتناب از خشکی در گندم و جو و معرفی ارقام جدید و زودرس در محصولات پنبه و کلزا است.

محمدرضا پورخاتون گفت: معرفی و توسعه کاشت ارقام جدید پنبه وارداتی مای از کشور ترکیه و ماکسا از یونان با عملکرد بیش از پنج تن وش در هکتار از جمله نتایج این طرح است.

وی به تدوین برنامه جهش تولید در سال ۱۳۹۹ اشاره و تاکید کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری به نام جهش تولید توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بلافاصله از طرف وزارت جهاد کشاورزی و استانداری کرمان موضوع ابلاغ و برنامه تدوین شد.

وی از افزایش سطح محصولات علوفه ای جدید مانند سورگوم - چغندر علوفه ای - ارزن علوفه ای و شبدر برسیم (مصری) به میزان هزار هکتار نسبت به سطح موجود، افزایش سطح دانه های روغنی شامل کلزا - گلرنگ و کنجد به میزان هزار هکتار نسبت به سطوح قبلی و برنامه بهبود مدیریت زراعی از جمله تغذیه بهینه، مدیریت مزرعه شامل استفاده از بذور جدید، رعایت تاریخ و تراکم مناسب کاشت، کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری آب و خاک و سایر منابع تولید، کاهش ریسک تولید و خطرات ناشی از عوامل اقلیمی مانند سیل و سرما زدگی با تمهیدات فنی و مدیریتی مناسب و بموقع از جمله رئوس برنامه های جهش تولید در محصولات زراعی استان کرمان نام برد.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: احداث مزرعه آفتابگردان دومنظوره (آجیلی- روغنی) در شهرستان ارزوئیه و بافت و کاهش خسارت سرما زدگی در بیستم آبان سال ۹۸ ارزوئیه با استفاده از کاشت ارقام متوسط و زودرس در کشت های تاخیری ذرت از جمله اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید است.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت گندم شمال استان کرمان ۳۴ هزار هکتار بوده که از این میزان هم اکنون حدود ۱۳ هزار هکتار مربوط  به گندم دروم (مناسب ماکارونی) مربوط است و سطح زیر کشت مزارع تکثیر بذری در شهرستان ارزوئیه بالغ بر ۱۳۵۰ هکتار است.

وی گفت: در سال زراعی جاری برای اولین بار در کشور گندم قراردادی کشت شده و صنایع ماکارونی کشور به منظور خرید گندم با توجه به کیفیت بالای گندم دوروم شمال کرمان، این استان انتخاب شد.

پورخاتون گفت: در این روش کشت، کارخانجات ماکارونی کشور اقدام به عقد قرارداد با کشاورزان گندمکار کرده و در قرارداد عنوان شده که خرید کارخانجات به صورت نقدی بوده و ۱۰ درصد بیش از نرخ تضمینی دولت گندم را خریداری می کنند.

سعیدی اظهار داشت: در کشت قراردادی، صنایع ماکارونی متعهد شده که به میزان بیش از ۵۰ هزار تن گندم دوروم کشاورزان را خریداری کند و با توجه به خرید با نرخ ۱۰ درصد بیش از نرخ خرید تضمینی به لحاظ معیشتی می تواند ارزش افزوده ای بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال برای کشاورزان داشته باشد.

وی بیان کرد: اقدامات انجام شده در قالب هفت پروژه شامل توسعه کشت دانه های روغنی در دولت تدبیر و امید و سطح زیرکشت کلزا در سال ۱۳۹۲ شامل ۲۰۰ هکتار است. 

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به ارتقا راندمان تولید در محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی استان کرمان اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت و میزان تولید گندم در سال ۹۱ حدود ۵۵ هزار هکتار معادل ۱۶۵ هزار تن است و در دولت تدبیر و امید ۳۴ هزار هکتار معادل  ۱۶۲ هزار تن است.

وی اظهار داشت: افزایش میانگین تولید گندم از سه تن به ۴.۸ تن در هکتار و افزایش سطح زیرکشت سورگوم از ۵۰۰ به ۱۲۰۰ هکتار رسیده است.

پورخاتون به اجرای پروژه توسعه آبیاری میکرو تیپ در مزارع  استان کرمان اشاره کرد و افزود: افزایش بهره وری مصرف آب به میزان ۴۰ درصد، تسهیل در مصرف کود وافزایش کارآیی مصرف کودها، افزایش کمی وکیفی محصول بدلیل عدم مواجهه با تنش آبی و تغذیه ای و امکان کاشت وآبیاری اول در زمان مناسب کاشت توصیه شده ودر نتیجه کاهش ریسک مواجه شدن محصول با خطرات سرمازدگی در کشت تابستانه وگرمازدگی وبادزدگی در کشتهای پاییزه غلات وکلزا از جمله این طرح ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha