خلیل آقاجانلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در ۹ محور کاری، تدوین شده و استانها اقدامات خود را بر اساس این محورها پایهریزی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: محورهای این طرح شامل توسعه دولت الکترونیک، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهرهبرداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، مدیریت و بهرهبرداری از مراتع، ارتقاء پوشش حفاظتی، توسعه و تقویت صندوقهای منابع طبیعی، ذخیرهگاههای جنگلی، تعیین تکلیف مدیریت پارکهای جنگلی، کاداستر (محدودهبندی) اراضی ملی و اخذ حقوق دولتی و منابع اعتباری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: برای اجرای طرح جنگلکاری اقتصادی علاوه بر شهرستان طارم میتوان از ظرفیت شهرستانهای ماهنشان، سلطانیه و خرمدره نیز استفاده کرد.
وی افزود: شناسایی پسابهای شهرستانها برای اجرای طرح زارعت چوب، مهمترین کاری است که به روسای ادارات منابع طبیعی شهرستانها تاکید شده که به آن متمرکز شوند.
آقاجانلو ادامه داد: استفاده از پساب برای کشاورزی، توصیه نشده اما بهرهمندی از پتانسیل آن به منظور زراعت چوب میتواند موثر باشد که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان آمادگی و همکاری خود جهت استفاده از این ظرفیت را اعلام میکند.
این مسؤول گفت: با تصویب اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی برای عملیاتی کردن طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، فرصت را غنیمت شمرده و روند اجرای این پروژهها هر چه زودتر کلید زده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان اظهار داشت: اصلاح و احیای مراتع، یکی از برنامههای محوری این اداره کل برای تقویت مراتع به شمار میرود و اقدامات زیادی در این راستا انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: قُرق، کودپاشی، بذرپاشی و کپهکاری از مهمترین اقداماتی است که همهساله از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و همچنین اعتبارات استانی اجرا میشود.
آقاجانلو افزود: مراتع علاوه بر تامین علوفه دامها میتوانند نقش موثری در حفظ آب و خاک، اکوتوریسم(طبیعتگردی)، مسائل زیستمحیطی و کشت گیاهان دارویی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به صورت آزمایشی و ترویجی، کاشت گل محمدی به صورت دیم در زنجان آغاز شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در سطح کلان از سال ۹۷ توجه ویژهای به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شده و اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای این امر، اختصاص یافته که سهم استان زنجان در سالهای ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۱۳ و ۲۸ میلیارد تومان بود و برای سال جاری نیز حدود ۱۶ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: در کنار این اعتبارات، تلاش شده تا از منابع استانی و سایر منابع نیز برای تقویت منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شود.
آقاجانلو در خصوص پروژههای شاخص استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: بیشتر این پروژهها در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری بوده که از جمله آنها اجرا و تکمیل پروژه آبخوانداری خراسانلو در دشت شهرستان ابهر و تکمیل بند خاکی کرسف در شهرستان خدابنده است.
وی افزود: یکی از بزرگترین پروژههای آبخوانداری کشور نیز در روستای چهرآباد شهرستان زنجان در دست اجرا بوده که امیدواریم تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
نظر شما