اجرای برنامه توانمندسازی برای ۲۵۰ هزار زن سرپرست خانوار

تهران - ایرنا - رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آلودگی ۱۰۴ مرکز بهزیستی از بین ۲۵۳۱ مرکز به کرونا گفت: ۲۵۰ هزار خانوار زن سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند که برنامه توانمندسازی برای آنها اجرا می شود.

وحید قبادی دانا روز شنبه در نشست خبری به صورت ویدئو کنفرانس به مناسبت هفته بهزیستی افزود: ۲۵۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار با اعضای تحت پوشش، تقریباً ۵۸۱ هزار نفر را شامل می‌شوند که جهت توانمندسازی آنان در سال‌های اخیر برنامه‌های بسیار خوبی برای آنان اجرا شده است.

وی اضافه کرد: به طور مثال برنامه تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی با حمایت سازمان بهزیستی و بانک کشاورزی و کلینیک های مددکاری اجتماعی در ۲۱ استان کشور در حال فعالیت است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه تقریباً حدود چهار هزار پروژه و فعالیت برای زنان سرپرست خانوار در حال انجام است، افزود: مبالغ وام‌های خردی که از محل این صندوق های پس انداز پرداخت شده،  ۶۵ میلیارد تومان بوده است.

قبادی دانا اضافه کرد: این وام ها از محل تجمیع کمک‌های خود این خانوارها بوده و بانک کشاورزی هم ۱۷۴ میلیارد تومان هم افزایی داشته است.

آلودگی ۱۰۴ مرکز بهزیستی به کرونا 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه هیچیک از فرزندان در مراکز بهزیستی که نگهداری می شوند از کرونا جان خود را از دست نداده اند اما ۲۰ نفر از فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۱۴ نفر از آنها اکنون در حال درمان هستند و ۶ نفر هم به طور کامل بهبود پیدا کردند.

قبادی دانا با اشاره به نگهداری ۵۱ هزار نفر در مراکز توانبخشی افزود: متاسفانه تاکنون ۱۰۴  مرکز بهزیستی از بین ۲۵۳۱ مرکز به کرونا آلوده شدند که نگران وضعیت این مراکز در روزها و ماه های آینده هستیم.  

وی تاکید کرد: باید حتماً بخشنامه ها و نظارت های تخصصی و کاملی روی فعالیت مراکز داشته باشیم؛ در شرایط قبلی ارزیابی‌ها و نظارت بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به شرایط کرونا، کارگروه بازرسی و نظارت بر پروتکل های بهداشتی در مراکز فعالیت دارند.

قبادی دانا یادآور شد: در کمیته پیشگیری سازمان، ۳۳۴۱ گزارش به صورت خود ارزیابی آنلاین، جمع آوری شده است. تقریباً بین ۸۸ تا ۹۵ درصد بازدیدهای استانی و کشوری در وضعیت خوب بودند بین ۴ تا ۹ درصد تقریباً در شرایط متوسط و یک تا دو و نیم درصد در شرایط ضعیف بودند.

وی ادامه داد: استان‌های تهران، فارس و گیلان در شرایط وضعیت اجرای پروتکل های بهداشتی ناشی از کرونا در مراکز توانبخشی به نسبت خوب بودند و استان‌های هرمزگان، چهارمحال وبختیاری و آذربایجان غربی استان هایی بودند که بیشترین موارد ضعیف را در ارزیابی داشتند که سعی شده این موارد را رفع کنیم تا شرایط بهتری رو برای نگهداری آنها در مراکز شبانه روزی داشته باشیم.

راه اندازی ۴۰ خانه حمایتی از توان خواهان 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سیاست این سازمان بر قرارگیری توانخواهان تحت پوشش بهزیستی در درون خانواده‌ها است و این برنامه در حوزه اجتماعی شکل گرفته و در حوزه توانبخشی در حال شکل گیری است.

قبادی دانا افزود: در هفته بهزیستی، شاهد راه اندازی چهل خانه کوچک حمایتی و گروهی معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن خواهیم بود.

وی ادامه داد: افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید،  نیازمند نگهداری در مراکز هستند و می خواهیم آنها را از مراکز بزرگ و از آسایشگاه ها به سمت مراکز کوچک بیاوریم.

قبادی دانا افزود: خانه های کوچک را برای افراد دارای اختلالات ذهنی، سالمندان، معلولان جسمی، حرکتی و افراد داره ضایعه نخاعی و همچنین بیماران روانی مزمن خواهیم داشت.

تخصیص ۷۳ درصدی بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال ۹۸ اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، گفت: بودجه در نظر گرفته شده در این بخش ۱۱۰۰ میلیارد بود که ۷۷۶ میلیارد یعنی ۷۳ درصد آن تخصیص یافته است.
 قبادی دانا با اشاره به شعار امسال بهزیستی با عنوان بهزیستی در گام دوم، شفافیت، تحول خدمت و سلامت اجتماعی در بستر خانواده، افزود: تمام عملکرد مالی بهزیستی برای نخستین بار روی سامانه شفافیت قابل مشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: بودجه بهزیستی در سال ۹۸، دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که ۷۶ درصد آن معادل ۲۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.
وی تصریح کرد: اعتبارات از محل تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه و هدفمندی یارانه‌ها، دو هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان بود و در مجموع ۸۵ درصد اعتبارات پیش بینی شده برای بهزیستی تخصیص یافت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ۴۵۸ هزار میلیارد تومان در سال برای ۵۰۳ هزار خانوار مستمری بگیر به صورت الکترونیکی از محل اعتبارات بهزیستی شارژ می شود.  
قبادی دانا افزود: به عنوان افزایش مستمری از محل تبصره  ۱۴ قانون برنامه و بودجه نیز دو هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار پرداخت شده است.

پرداخت سالانه ۴۷ میلیارد تومانی برای دوقلو و سه قلوها 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای کمک هزینه معیشتی معلولان ۲۸۰ میلیارد تومان در سال پرداخت می شود که هر سه ماه، یک بار برای ۱۹۱ هزار خانوار پرداخت می شود.
قبادی دانا خاطرنشان کرد: کمک هزینه خانواده های دارای دوقلو و سه قلو به بالا در دهک های درآمدی یک، دو و سه ۴۷ میلیارد تومان در سال پرداخت می شود که بالغ بر ۹۲۶۶ خانوار می شوند.
وی تصریح کرد: برای حق پرستاری افراد دارای ضایعه نخاعی که شامل ۲۶ هزار و ۱۸۵ خانوار می شوند، سالانه ۱۷۴ میلیارد تومان پرداخت می شود. سرانه ماهانه پرداختی برای هر فرد دارای ضایعه نخاعی ۵۳۴ هزار تومان است.

پرداخت حق نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای حق پرستاری و مددکاری اجتماعی افراد دارای معلولیت شدید، سالانه ۳۶ میلیارد تومان پرداخت می شود.  
قبادی دانا افزود: به عنوان حق نگهداری کودکان و نوجوانان دارای سرپرست غیرموثر در خانواده که بالغ بر ۱۷ هزار خانوار هستند، ۱۳۲ میلیارد تومان در سال پرداخت می شود. سرانه پرداختی برای هر فرزند از ۳۷۰ به ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: برای کمک نگهداری کودکان در ۵۵۱ مرکز شبه خانواده نیز ۷۱ میلیارد تومان اختصاص یافت. سرانه هر فرزند تا ۱۲ سال، ۶۵۰ هزار تومان، برای فرزند ۱۲ تا ۱۸ سال، ۷۵۰هزار تومان و برای فرزند دارای معلولیت، ۹۲۵ هزار تومان در ماه پرداخت الکترونیکی می شود.

اختصاص ۴۸۵ میلیارد تومان برای توانبخشی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای توانبخشی معلولان، سالمندان و افراد دارای اختلال روان مزمن، ۴۸۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد و پرداخت شد.
قبادی دانا افزود: برای کاردرمانی و فیزیوتراپی و توانبخشی به ازای هر فرد در مراکز درجه یک مبلغ ۶۲۷ هزار تومان در ماه پرداخت می‌شود. برای مراکز درجه دوم ۵۶۲ هزار تومان پرداخت می شود که این هم طبق مصوبه هیئت وزیران برای ۱۳۱۴ مرکز انجام می شود.  
وی ادامه داد: در ارتباط با تأمین وسایل بهداشتی افراد دارای معلولیت و دارای ضایعه نخاعی علاوه بر بحث حق پرستاری که به ۵۲۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده، سرانه تامین وسایل بهداشتی آنها از ماه جاری به دو برابر افزایش پیدا میکند یعنی از ۸۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان به  مبلغ ۱۶۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان بسته به ضایعه نخاعی، گردنی و کمری افزایش می‌یابد که برای ۲۷ هزار و ۸۷۶ خانوار این کار انجام شده است.
توزیع یک وعده غذای گرم در مهدروستا ها 
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ارتباط با تامین یک وعده غذای گرم برای کودکان روستا مهدها گفت:  ۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش سازمان بهزیستی فعالیت دارد که هفت هزار مهد روستا جهت نگهداری و آموزش فرزندان در مناطق محروم و روستاها ایجاد شده است.  
قبادی دانا افزود: یک وعده غذای گرم برای این کودکان در مناطق محروم، در نظر گرفته شده که ۷۵ میلیارد تومان بودجه برای آن صرف شد.
وی خاطرنشان کرد: برای هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی در مراکز آموزش عالی غیر دولتی با در نظر گرفتن شرایط افراد، کاری جدید آغاز شد و برای دانشجویان تحت پوشش بهزیستی در مراکز  و دانشگاه های دولتی،  کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته شد.  مبلغ ۱۶ میلیارد تومان برای ۲۹۱۹ نفر در نظر گرفته شد.
اعتبار ۱۶۶ میلیارد تومانی برای اورژانس اجتماعی 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۶۶ میلیارد تومان، اعتبار مراکز فوریتهای اجتماعی یا همان مراکز اورژانس اجتماعی در سال بوده است.
قبادی دانا یادآور شد: در مجموع، اعتبارات سازمان بهزیستی به صورت الکترونیکی و متمرکز و کاملا شفاف بر اساس کد ملی اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات پرداخت شده که اگر این رقم رو بر اساس جمع کل اعتبارات تخصیص یافته سازمان بهزیستی که ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان باشد در نظر بگیریم تقریباً ۸۲ درصد کل بودجه و اعتبارات سازمان بهزیستی اختصاص یافته است.

پیشگیری از تنبلی چشم ۴۰۰ هزار کودک 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از سال ۷۴ تا کنون ۴۱ میلیون کودک مورد غربالگری بینایی قرار گرفتند و از تنبلی چشم حدود ۴۰۰ هزار کودک پیشگیری شده است.
قبادی دانا با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان بهزیستی علاوه بر تولی گری افراد دارای معلولیت، پیشگیری از وقوع معلولیت‌ها است، افزود: برای پیشگیری از مشکلات ناشنوایی و کم شنوایی هم از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۱۱ میلیون نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند و از ایجاد ناشنوایی و کم شنوایی در ۳۱ هزار نفر پیشگیری شده و تشخیص زودهنگام را برای آنها داشتیم.
وی با اشاره مشاوره ژنتیک ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از معلولیت ها، ناشی از بیماری‌های مادرزادی و ژنتیکی است از سال ۷۷، مشاوره های ژنتیکی شروع شده و تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور از خدمات مشاوره ژنتیک به منظور پیشگیری از معلولیت‌ها بهره‌مند شدند.

 واگذاری ۱۰ هزار کودک به فرزندخواندگی 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: می خواهیم فرزندان دارای سرپرست غیرموثر در درون خانواده قرار بگیرند ک  از سال ۱۳۹۰ تا الان بیش از ۱۰ هزار کودک به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی سپرده شده است که کار بزرگی بود.
قبادی دانا افزود: اگر کودک به فرزندخواندگی سپرده نمی‌شود در مراکز بهزیستی، نگهداری می‌شوند. سیاست سازمان از سال‌های گذشته این بود که آسایشگاه ها و محلهای نگهداری کودکان بی سرپرست و غیر موثر و بی سرپرست و بد سرپرست به جای اینکه در آسایشگاه و روان خانه‌ها و یتیم خانه ها باشد تبدیل به نگهداری آنها درون خانواده شود. بر این اساس  در ماه‌های گذشته سامانه ملی فرزندخواندگی رونمایی شد و در حال فعالیت است.

درگذشت ۱۳۳ نفر در مراکز بهزیستی به علت کرونا
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: یکی از گروه‌های در معرض آسیب در بیماری کرونا سالمندان و افراد دارای معلولیت و بیماران خاص هستند که باعث شد توجه ما به مجموعه‌های مراکز نگهداری شبانه روزی دو چندان شود.
قبادی دانا افزود: از پنجم بهمن ماه ۹۸ اولین بخشنامه کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیر سازمان به مدیریت معاونت  توانبخشی سازمان، صادر شد. اولین بخشنامه وزارت بهداشت با  تاخیر و تقریبا هجدهم اسفندماه بود. ابلاغ دستورالعمل تخصصی در ارتباط با رعایت موارد بهداشتی در کنترل بیماری کووید ۱۹ در استان ها به تفکیک مراکز مختلف صورت پذیرفت به عنوان مثال در ارتباط با مهدهای کودک و مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی ابتدا تعطیلی این مراکز و بعد هم بازگشایی طبق مصوبه ستاد ملی کرونا بر اساس ضوابط بهداشتی با محدودیت و شرایط خاص ابلاغ شده انجام شد.
وی ادامه داد:  قرنطینه بیماران مشکوک را پیگیری کردیم. از پذیرش توان خواه‌های جدید مگر با ارجاع قضایی پیشگیری کردیم و  ممنوعیت ملاقات برای خانواده های مددجویان پیش‌بینی شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق بخشنامه ها، مراکز از مصرف غذاهای آماده و دریافت نذورات خودداری کردند. سامانه ثبت بیماری کووید ۱۹  از همان روزهای ابتدایی شکل گرفت.
 قبادی دانا افزود: در مراکز سازمان بهزیستی در مراکز شبانه روزی ۱۳۳۳ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شدند که در مراکز فرزندان، مراکز پیشگیری از درمان اعتیاد و مراکز توانبخشی شامل مراکز سالمندان، معلولان ذهنی، معلولین جسمی حرکتی و بیماران روانی مزمن بودند.
وی خاطرنشان کرد:  از این تعداد ۷۴۴ نفر بهبودی پیدا کردند و ۴۵۶ نفر در حال درمان هستند و متاسفانه از ابتدای شروع بیماری کرونا تا امروز ۱۳۳ نفر از این عزیزان  ناشی از بیماری کرونا جان خود را از دست دادند که به نسبت فوتی های کشور ناشی، یک درصد از کل فوتی ها را تشکیل می‌دهند در حالی که در کشورهای اروپایی آمریکایی این نسبت تقریباً بین ۴۰ تا ۵۰ درصد آمار فوتی‌ها از خانه سالمندان و مراکز معلولین هست.

تحویل مراکز غیردولتی از سوی ۱۹۳ نفر از مدیران بهزیستی
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت : بر اساس بخشنامه تعارض منافع، ۱۹۳ نفر از مدیران بهزیستی، مراکز غیردولتی و خیریه های خود را تحویل دادند.
قبادی دانا افزود:  بر اساس بخشنامه تعارض منافع مدیران موسسات غیردولتی همکار سازمان بهزیستی باید از بین پست یا موسسه، یکی را انتخاب کنند که بر اساس خود اظهاری و اقدامی که در استان‌ها انجام گرفت ۲۷۲ نفر مشمول این بخشنامه بودند که سه نفر از مدیران از سمت خود کنار رفتند و ۱۹۳ نفر مرکز خیریه واگذار کردند.
وی خاطرنشان کرد:  با بررسی‌های مدیریت عملکرد بازرسی سازمان، ۲۷۲ نفر  مشمول بخشنامه تعارض منافع  شناسایی شد و از این تعداد ۱۶۵ نفر جابجا شدند یا برکنار شدند یا استعفا کردند. ۴۴ نفر نیز تکلیفشان روشن و مشخص نشده  که در روزهای آینده مشخص خواهد شد.
قبادی دانا گفت: بیشترین مدیران و پرسنل که مشمول بخشنامه تعارض منافع شدند در استان‌های تهران و آذربایجان‌شرقی بودند و کمترین در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه بودند.
رونمایی از سامانه صدور مجوز های موسسات بهزیستی 
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به رونمایی از سامانه صدور مجوز های موسسات این سازمان، گفت: یکی از مشکلات این سازمان، داشتن مراحل سخت اخذ مجوز موسسات برای فعالیت هایشان بود. سازمان بهزیستی کشور طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و  ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۵۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، مجوز فعالیت را برای ۱۳ نوع مرکز و فعالیت  برای شرکای اجتماعی خود صادر می کند که از جمله آنها می توان به صدور مجوز برای مهدهای کودک، مراکز نگهداری شبانه روزی، مراکز نگهداری کودکان  بی سرپرست و خیابانی، خانه‌های سلامت دختران و زنان، کلینیک و اورژانس های مددکاری اجتماعی، مراکز خدمات مشاوره اجتماعی، مراکز توانبخشی معلولین، مراکز حرفه آموزی معلولین، مراکز توانبخشی و نگهداری سالمندان، مراکز توانبخشی و درمانی بیماران روانی مزمن، مراکز خدمات مشاوره ژنتیک، مراکز درمانی و بازتوانی معتادان و انجمن ها و موسسات غیر دولتی و خیریه ها اشاره کرد.
قبادی دانا افزود: این موسسات در راستای اهداف سازمان بهزیستی کشور فعالیت می‌کنند. با رونمایی از سامانه صدور مجوز های موسسات بهزیستی، ارائه خدمات تسریع و تسهیل می‌شود  و از هرگونه اعمال سلیقه در روند صدور مجوز مراکز موسسات جلوگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: با ایجاد این سامانه، در عملکرد صدور مجوز برای مراکز و موسسات خیریه شفافیت خوبی ایجاد می شود و  فرایند صدور نظارت و بررسی مراکز به صورت برخط صورت خواهد گرفت و تعامل دوسویه بین متقاضیان و پرسنل مرتبط در سازمان صورت می گیرد.
راه اندازی ۲۵۰۰ مرکز ارائه خدمات بهزیستی 
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همچنین این سامانه امکان ارزیابی عملکرد مراکز استان ها برای صدور مجوز را فراهم می کند.
قبادی دانا خاطرنشان کرد: برنامه داریم  ۲۵۰۰ مرکز خدمات بهزیستی را در ۲۵۰۰ محله در سراسر کشور ایجاد کنیم که در ۲۲ خدمت سطح یک سازمان بهزیستی در این مراکز اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: این مراکز مبتنی بر آی تی و مجموعه فعالیت‌های مددکاری اجتماعی خواهد بود  ۱۱ هزار و ۷۰ نفر متقاضی تاسیس این مراکز بودند که از طریق این سامانه تقاضای خود را ارائه و مدارک لازم را  آپلود کردند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت : درخواست ها و موافقت اصولی برای آنها با توجه به شرایط و ضوابط صورت می‌گیرد. بنابراین این سامانه کار خودش را آغاز کرده و برای بقیه موارد هم در روزها و هفته‌های آتی تکمیل خواهد شد.
قبادی دانا افزود :  براساس دستورالعمل های موجود در سازمان ۷۲۹ مرکز غیر دولتی ارائه دهنده خدمات بهزیستی توسط این سامانه مجوز ها را دریافت می کنند. تاکنون مجوز ۴۳ هزار و ۹۰۵ مرکز از  ۱۲ مورد خدمت، داده شده و فعال هستند که این موارد شامل مهدهای کودک، مراکز توانبخشی، مراکز نگهداری و دیگر مراکز هستند.
وی خاطرنشان کرد:همچنین ۹۶۸۱ موسسه غیردولتی و خیریه هم از سازمان بهزیستی تاکنون مجوز فعالیت دریافت کردند که  ۲۰۱۲ موسسه در دولت‌های دهم و دوازدهم مجوز گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ برای ۲۴۸۵ مرکز مجوز صادر شده و برای ۶۰۵ موسسه غیردولتی و خیریه هم مجوز فعالیت صادر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha