این در حالی است که به گفته رضانیا، سخنگوی شورای سلامت کیش، وضعیت جزیره همچنان "قرمز" است. در تعریف وزارت بهداشت، وضعیت قرمز به شهرستانی اطلاق میشود که طی دو هفته اخیر تعداد مبتلایان آن به ازای هر ۱۰۰هزار نفر بیشتر از ۳ نفر باشد.
از هفته گذشته و همزمان با افزایش تعداد مبتلایان در استان، شورای سلامت محدودیتهای تازهای برای برخی فعالیتها در نظر گرفته است. از جمله این که فعالیت تمام جنگها و برنامههای شبانه ممنوع اعلام شد. از طرف دیگر، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا استفاده از ماسک در همه محیطهای عمومی اجباری اعلام شد.
با این حال و به رغم توصیههای مکرر مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی، برخی از کافهها و رستورانها در جزیره کیش، رعایت این موارد را چندان جدی نمیگیرند. برخی از مشاهدات میدانی ما نشان میدهد که اجرای موسیقی زنده شبانه که با هدف جلب مشتری بیشتر صورت میگیرد، در برخی از کافهها و رستورانها ادامه دارد و جمعیت زیادی هم در این برنامهها حضور دارند. حال آن که چنین تجمعهایی که در محیطهای مسقف صورت میگیرد، به عنوان یک فعالیت پرریسک شناخته میشود که میتواند احتمال شیوع و ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد.
مصطفی خانزادی، جانشین رئیس ستاد بحران جزیره کیش، هفته گذشته در جلسه این ستاد از اعمال رویکرد "نظارت" به جای "محدودیت" سخن گفته بود. او گفت در صدد هستیم به جای محدودیتهای بیشتر، نظارتها را جدیتر کنیم.
طولانی شدن اپیدمی کرونا، هم عرصه را بر مردم سخت کرده و هم بسیاری از کسبوکارها و مشاغل. تعطیلی و محدودیتهای ایجاد شده به واسطه کووید-۱۹ خسارتهای اقتصادی قابل توجهی را به دنبال داشته است و در حالی که به طور طبیعی با شروع فصل گرما، حضور مسافر و گردشگر کاهش پیدا میکند، صرفنظر کردن از بسیاری از برنامهها و فعالیتهای پیشین، بسیار سخت است. با این حال، فعلا در مبارزه با این ویروس راه و چارهای دیگری وجود ندارد و همانطور که وزیر بهداشت گفته است اگر می خواهیم گلهای بیشتری در دقیقه ۹۰ از کرونا نخوریم، باید این محدودیتها را رعایت و تحمل کنیم.
بنابراین در چنین شرایطی دو انتظار و خواسته وجود دارد:
انتظار اول؛ رعایت پروتکلها و حفظ فاصله اجتماعی توسط عموم کیشوندان و مسافران. به عنوان بهترین و کم هزینهترین روش در مقابله با ویروس کرونا.
انتظار دوم؛ نظارت جدی مسئولان؛ با همه انتظار و توقعی که از مردم میتوان داشت، اما بالاخره عدهای هستند که متاسفانه حساسیت کمتری نسبت به رعایت اصول بهداشتی دارند. از همینرو، میبایست نظارت بیشتر و جدیتر توسط مسئولان مرتبط در دستور کار قرار گیرد. چه در غیر این صورت، سایر مردمی که خود را ملزم به رعایت موارد بهداشتی کردهاند ممکن است بیتفاوت شوند. به خصوص در حوزه اصناف و مشاغل، به علت این که پای ضرروزیان مالی نیز در میان است، نظارت بر رعایت پروتکلها توسط همگان ضروریتر به نظر میرسد. از همینرو، باید در این زمینه برخورد با متخلفان جدیتر و نظارتها گستردهتر و فراگیرتر شود.
نظر شما