به گزارش شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، در این مطالعه یک نشانگر زیستی به نام ADMA مورد بررسی قرار گرفت که در خون وجود دارد. این نشانگر معمولا برای شناسایی بیماریهای قلبی عروقی و تصلب شرایین بهکار میرود.
در این مطالعه، در سال ۱۹۳۶ میلادی داوطلبانی که ۱۱ سال سن داشتند، تحت آزمایشهای هوش و شناختی قرار گرفتند که پیشبینی کننده هوش و سلامت ذهنی آنان در پیری بود. در طی این سالها ناهنجاریهای مغزی و تمام عوامل مورد بررسی قرار گرفت. در سال ۲۰۰۰ میلادی سطح ADMA در خون این داوطلبان اندازهگیری شد که حاکی از کاهش عملکرد شناختی مغز بود. محققان معتقدند با اندازهگیری این نشانگر و توجه به تغییرات آن و دستیابی به روشهای درمانی برای کاهش این نشانگر میتوان علاوه بر تشخیص زودهنگام زوال عقل، موفقیت روشهای درمانی را ارزیابی کرد.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارتهای کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاکهای پروتئین آمیلوئید در مغز است. آمیلویید یک اصطلاح عمومی برای پروتئینهایی است که به طور طبیعی در بدن به وجود میآیند. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود میشود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع مییابد.
در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده میشود.
تهران - ایرنا - محققان انگلیسی و استرالیایی موفق به شناسایی نشانگری شدند که قادر به تشخیص زودهنگام زوال عقل، پیشگیری از آن و توسعه روشهای درمانی موثر است.
اخبار مرتبط
-
توقف پیشرفت آلزایمر با لیتیومدرمانی
تهران- ایرنا- مطالعات محققان دانشگاه مک گیل کانادا نشان میدهد لیتیومدرمانی قادر به توقف علائم…
-
تشخیص زودهنگام آلزایمر امکانپذیر شد
تهران- ایرنا- مطالعات جدید نشان میدهد با استفاده از یک نشانگر زیستی موجود در خون میتوان بیماری…
-
به مناسبت روز جهانی آلزایمر
مرا به خاطر بیاور
تهران- ایرنا - بیست و یکم ماه سپتامبر (سیام شهریور ماه) روز جهانی آلزایمر نام گرفته است. آلزایمر…
-
نشانگرهای التهابی زنگ خطری برای شروع آلزایمر
تهران - ایرنا - مطالعات جدید محققان موسسه فلوری در ملبورن استرالیا نشان میدهد، نوعی پلاسمای…
نظر شما