۲۱ تیر ۱۳۹۹، ۲۰:۱۴
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83851997
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سکوت متحدان آمریکا در برابر خروج واشنگتن از سازمان جهانی بهداشت

تهران- ایرنا- اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهوری آمریکا در خارج کردن کشورش از سازمان جهانی بهداشت با سکوت کشورهای متحد همراه شده؛ زیرا این کشورها مایل به حفظ سطح همکاری خود با واشنگتن در بحران کرونا هستند.

به گزارش روز شنبه تارنمای خبری نشریه هیل، این متحدان به رغم دلسردی از حملات مستمر ترامپ به روند مشارکت های جهانی و اقدام آمریکا در زمینه برخورد با بیماری همه گیر کووید – ۱۹ از جمله اعمال محدودیت های مسافرتی، تصمیم گرفته اند نسبت به خروج ایالات متحده از سازمان جهانی بهداشت عکس العملی نشان ندهند.

متحدان آمریکا همچنین در این اندیشه هستند که به همکاری آمریکا در مقابله با کرونا در حیطه هایی چون کمک به تحقیقات پزشکی در مورد این ویروس نیازمندند و مایل به باز نگه داشتن راه های ارتباطی با واشنگتن هستند.

«دبورا بیرکس» عضو ارشد نیروی اقدام کرونا کاخ سفید در میز گرد مجازی اندیشکده آمریکایی موسوم به «شورای آتلانتیک» که نمایندگانی از نزدیکترین متحدان آمریکا در اروپا و اقیانوس آرام موسوم به «دی- ۱۰»  را گرد هم می آورد، به متحدان واشنگتن اطمینان داد که کشورش از دوستان خود روی بر نمی گرداند.

وی گفت: این همکاری جهانی که در برخی موارد امکان مشاهده آن در بالاترین مرحله وجود ندارد، همه روزه کارآمد است و ما هر روز قادر به برقراری ارتباط بوده ایم.

گروه غیررسمی متشکل از آمریکا، کشورهای اروپایی و کشورهای آسیا- پاسیفیک که در مجموع به «دی- ۱۰» موسوم است، از سال ۲۰۰۸ نشست های سالانه و خصوصی برگزار کرده است.

بیماری کووید- ۱۹ این مباحثات را ارتقا داده و سفیران این کشورها در واشنگتن از ماه آوریل (فروردین ماه) دو بار در ماه تشکیل جلسه داده اند.

به گفته «اش جین» عضو ارشد شورای آتلانتیک و مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا، این نشست ها از اهمیت همکاری جهانی حکایت دارد.

در همین حال، دیپلمات های غربی در خفا گفته اند که خواستار حضور آمریکا در نهادهای چندجانبه، تعامل واشنگتن در گفتمان های جهانی و نقش رهبری ایالات متحده به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان در اصول دموکراتیک هستند.

این دیپلمات ها اما آشکارا در صدد برقراری توازن بین انتقاد از رویکرد یکجانبه ترامپ و ترغیب به مشارکت هستند.

جو بایدن معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا و نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور اعلام کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، تصمیم ترامپ در زمینه خروج از سازمان جهانی بهداشت را لغو می کند و آمریکا را به این سازمان باز می گرداند. انتظار نمی رود که تصمیم به خروج آمریکا از این سازمان تا سال آینده به اجرا در آید.

کارشناسان هشدار داده اند که برخوردار نشدن سازمان جهانی بهداشت از کمک های مالی آمریکا، این سازمان را در زمینه هماهنگ کردن پاسخ ها به کرونا ناتوان می کند.

دولت ترامپ از زمان روی کارآمدن تاکنون از نهادها و سازمان‌های بین‌المللی متعددی خارج شده است. خروج از یونسکو، شورای عالی حقوق بشر، پیمان آب و هوایی پاریس، پیمان نفتا، برنامه جامع اقدام مشترک، قطع بودجه سازمان امداد و اشتغال فلسطینیان وابسته به سازمان ملل متحد، پیمان موشک‌های میان برد هسته‌ای و پیمان آسمان باز بخشی از کناره‌گیری‌های ترامپ در ۳.۵ سال گذشته است.

ترامپ پس از ناتوانی در مدیریت شیوع ویروس کرونا در آمریکا، ابتدا سهم بودجه این کشور به سازمان جهانی بهداشت را کاهش داد در حالی که این سازمان در بحبوحه همه‌گیری کرونا بشدت برای اقدامات خود در شناسایی، مبارزه و صدور دستورالعمل‌های مراقبتی مبتنی بر تحقیقات، به این بودجه نیاز داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha