مراکز اهدای خون استان مرکزی از نظر بیماری کووید ۱۹ ایمن هستند

اراک - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: مراکز اهدای خون استان به طور کامل ضدعفونی و گندزدایی می‌شوند بنابراین از نظر بیماری کووید ۱۹ به طور کامل ایمن هستد و از این نظر مشکلی برای اهدا کنندگان ایجاد نخواهد شد.

دکتر«فاطمه مهدویانی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی اولویت مراکز اهدای خون است و عاری کردن محیط از هرگونه آلایندگی میکروبی و ویروسی در این مراکز به مراجعان این اطمینان را می‌دهد که با خیال آسوده نسبت به اهدای خون و کمک به بیماران نیازمند اقدام کنند.

وی با بیان اینکه تعداد مراجعه اهداکنندگان برای اهدای خون در استان در خردادماه امسال نسبت به ماه قبل ۶ درصد کاهش نشان می‌دهد، اظهار داشت: اعمال محدودیت در روزهای اخیر باعث شده تا تعداد مراجعان به مراکز اهدای خون استان کاهش یابد که این موضوع در دراز مدت منجر به کاهش ذخایر خونی استان خواهد شد.

دکتر مهدویانی  ادامه داد: افراد بهبود یافته از بیماری کووید ۱۹  می توانند با همراه داشتن برگ ترخیص و کارت ملی برای اهدای پلاسما مراجعه کنند که در این راستا ۹۴ نفر  در ۲ ماه اخیر برای به مرکز اهدای خون اراک مراجعه و ۶۸ نفر موفق به اهدای پلاسما شدند.

وی با بیان اینکه اهداکنندگان پلاسما بعد از یک ماه مجدد می‌توانند برای اهدا مراجعه کنند، افزود:۵۰۰ سی‌سی پلاسما به روش آفرزیس از هر فرد بهبود یافته کرونا گرفته می‌شود و بقیه خون که شامل گلبول قرمز و پلاکت است به خون اهدا کننده باز می‌گردد.

دکتر مهدویانی افزود: این حجم از پلاسما برای درمان یک بیمار کرونایی استفاده می‌شود و با توجه به وضعیت بیمار ممکن است نیاز مجدد به استفاده از پلاسما وجود داشته باشد.

وی اظهار داشت: شرایط  اهدای پلاسما همانند اهدای خون است و شامل سن ۱۸ تا ۶۰ سال، نداشتن سابقه بیماری و صحت کامل و مصرف نکردن دارو در زمان اهدا  است.

دکتر مهدویانی افزود: خون بهبودیافتگان بیماری کرونا می‌تواند به درمان عفونت ناشی از این ویروس کمک کند و به‌همین دلیل از این بیماران درخواست شده تا پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

استان مرکزی در رابطه با فرهنگ اهدای خون در زمره رتبه‌های برتر است و همین امر باعث شده که بتواند علاوه بر تأمین خون استان، بخشی از نیاز سایر مناطق کشور را به فرآورده‌های خونی تأمین کند.

سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و این سازمان بالاترین و تنها مرجع تصمیم‌گیری در زمینه تأمین و توزیع خون و فرآورده‌های خونی سالم در کشور است.

بر اساس اعلام سیما سادات‌لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۵۹ هزار و ۶۵۲ نفر تا ۲۳ تیر ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۲۰۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۳ هزار و ۳۲ نفر رسیده است .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha