کنکور ۹۹ در بلاتکلیفی

تهران- ایرنا- هنوز چند ماهی از لغو محدودیت‌ها و بازگشایی کسب و کارها نمی‌گذرد که دوباره محدودیت‌های یک هفته‌ای به ۱۰ استان کشور از جمله تهران بازگشته است. علی اعطا، عضو شورای شهر تهران در توئیتی از بازگشت یک هفته‌ای مجموعه‌ای از محدودیت‌ها در تهران خبر داده که ممنوعیت فعالیت دانشگاه‌ها و مدارس، موسسات آموزشی، کافه‌ها، همایش‌ها و مراسم و تالارها را شامل می‌شود.

در گزارشی که روزنامه ابتکار منتشر کرده است، می خوانیم: محدودیت‌هایی که سبب لغو شبانه کنکور دکتری در ایران شده است. اگرچه به گفته وزیر علوم آزمون‌های سراسری به مرداد ماه موکول شده اما این چندمین بار است که این آزمون‌ها از سوی مسئولان به دنبال اوج‌گیری شمار مبتلایان و جان‌باختگان در کشور به تعویق افتاده و حتی از زبان وزیر بهداشت خبرهایی از احتمال حذف همیشگی کنکورها در سال جاری به دنبال وخامت وضعیت کرونا به گوش می‌رسد.

«نمی‌توانیم دانشگاه‌ها را تعطیل کنیم»؛ این بخشی از سخنان ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در واکنش به جلسه وزارت بهداشت با مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت علوم درخصوص تصمیم‌گیری مجدد برای برگزاری آزمون‌های پزشکی و غیرپزشکی از جمله کنکور سراسری ۹۹ است. جمله‌ای که نشان می‌دهد دیوارهای محکمی پیش روی لغو کنکور حداقل تا پایان سال و کاهش شمار مبتلایان به کرونا در ایران وجود دارد. اگرچه کنکورهای سراسری را برای چندمین بار لغو و به زمان دیگری موکول شده‌اند اما عده‌ای چون دیواری محکم ایستاده‌اند تا این رویداد پر خطر را برگزار کنند. مافیای کنکور شاید در صف اول این سد محکم ایستاده باشند. افرادی که به گفته فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درآمد ۸ هزار میلیاردی کنکور حاصل از برگزاری آزمون، کلاس‌های حضوری و غیرحضوری، فروش کتاب‌ها و سوالات تقلبی و ... به جیبشان سرازیر می‌شود. اما تنها مخالفان به تعویق افتادن کنکور مافیای قدرتمند آن نیستند.

دولت یکی از مخالفان فعلی به تعویق افتادن کنکور است، چراکه هنوز ساز و کاری برای جایگزین کردن آن به جای کنکور برای برخی از امورات چون سربازی پسران در نظر نگرفته و حالا با به تعویق افتادن کنکور با کمبود سرباز و زیر سوال رفتن قوانین مصوب کشور روبه‌رو می‌شود. با این حال با بازگشت محدودیت‌ها به ۱۰ استان ایران از جمله پایتخت آزمون دکتری و کارشناسی ارشد که بعد از چندین بار تغییر زمان قرار بود در تیر ماه برگزار شود، به مرداد ماه موکول شد. بنا بر اعلام سازمان سنجش آموزش کشور و بر اساس ابلاغیه روز ۲۳ تیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۹۹ روز پنجشنبه ۹ مرداد و آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته نیز در روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۶ و ۱۷ مردادماه ۹۹ برگزار خواهد شد. کنکور سراسری نیز روزهای پنجشنبه ۳۰ و جمعه ۳۱ مرداد، آزمون فنی و حرفه‌ای جمعه ۱۴ شهریور و آزمون کارشناسی ناپیوسته نیز جمعه ۱۴ شهریور برگزار می‌شود. به تعویق افتادن یک ماهه کنکورهای سراسری اما با مخالفان و موافقانی همراه است. موافقان به تعویق افتادن آزمون‌ها را داوطلبان، والدین و خانواده‌های آنها تشکیل می‌دهند. کسانی که نگران جان خود و فرزندانشان هستند و معتقدند پولی که از برگزاری آزمون‌هایی که به گفته مسئولان، امکان رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله‌گذاری فیزیکی استاندارد در بین داوطلبان وجود ندارد، بدست می‌آید، از جان داوطلب برای متولیان و مسئولان کشور ارزشمندتر است.

با این حال اما ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت معتقد است که «کل طول برگزاری کنکور و شرکت‌کننده‌های این آزمون به اندازه ۲ حضور در مراکز خرید در شهرها از جمله تهران خطر ندارد. در واقع چند هزار نفر با تراکم به مراکز خرید مراجعه می‌کنند و حتی بازارهای دست دوم در برخی استان‌ها از شلوغی جمعیت بیداد می‌کند.» او همچنین گفته است: «در امتحانات پیش‌رو و کنکور افراد با فاصله شرکت می‌کنند و داوطلبان در شهرهای خودشان حضور دارند، فاصله‌های میان آنها مناسب است، ضمن اینکه داوطلبان در جلسه آزمون ماسک خواهند زد.» معاون کل وزارت بهداشت معتقد است که «باید به بحث برگزاری آزمون‌ها متعادل نگاه کنیم ضمن اینکه برخی از امتحانات، آزمون‌های ورودی هستند و ما نمی‌توانیم دانشگاه‌های خود را ببندیم. از یک طرف سینماها را باز می‌کنیم و از سوی دیگر دانشگاه را تعطیل کنیم، این امکانپذیر نیست.»
سخنان معاون وزیر بهداشت در رابطه با تداخل میان تصمیم‌های مربوط به پیشگیری و مدیریت بیماری کرونا که یکی دیگری را نقض می‌کند در حالی است که همه مصوبات از لغو محدودیت‌ها تا بازگشایی کسب و کارهای پرخطر توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا با ریاست رئیس جمهور و حضور وزیر بهداشت تصویب و اجرایی شده است و حالا در تازه‌ترین تصمیم‌گیری برگزاری کنکور با یک هفته به تاخیر افتاده تا کمی از التهاب و وخامت وضعیت کرونا در ایران کاسته شود. وضعیتی که یک هفته از وخامتش کاسته و هفته بعد باز اوج می‌گیرد. اتفاقی که سبب شده مسئولان و تصمیم‌گیرندگان برگزاری آزمون‌های سراسری را به این فکر بیاندازد که هر چه سریع‌تر آزمون‌ها را برگزار کنند، هرچند همواره مسئولان اعلام زمان دقیق برگزاری این رویدادهای جمعی را منوط به اعلام نظر وزارت بهداشت می‌دانند. حال باید منتظر ماند و دید که آزمون‌ها بعد از یک هفته تعویق بالاخره برگزار می‌شوند یا نه؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha