به گزارش خبرنگار ایرنا، این سرقت ها علاوه بر شهر کرمانشاه در شهرهایی همچون سنقر، کنگاور و صحنه نیز مشاهده شده است.
به گفته مدیرکل مخابرات استان کرمانشاه، این نوع از سرقت که به تازگی افزایش پیدا کرده است، خسارتهای بسیاری به همراه داشته است.
مصیب قبادیان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه امکان رسانه ای کردن آمار سرقت ها از تجهیزات مخابراتی وجود ندارد، گفت: این سرقت ها که از نظر عوامل انتظامی جزو سرقت های خرد هستند علاوه بر خسارت های مالی بسیار، باعث هدر رفت وقت و انرژی این اداره کل نیز می شود.
تغییر شیوه سارقان
وی توضیح داد: براساس آمارها سال گذشته سیستم ها و کانال های مخابراتی مورد سرقت قرار می گرفتند که ایمن سازی های لازم برای مقابله با آن انجام شد اما سارقان از ابتدای امسال به سرقت سیستم های مخابراتی روی آورده اند.
مدیرکل مخابرات استان کرمانشاه یادآور شد: باتوجه به اینکه حجم شبکه هوایی مخابرات در سطح استان بسیار گسترده است از این رو نمی توانیم افزایش این نوع از سرقت ها را ناشی از کم کاری نیروی انتظامی بدانیم.
قبادیان با بیان اینکه با همکاری پلیس سارقان بسیاری را در زمینه سرقت سیم های تلفن دستگیر شده اند، گفت: تاکنون چندین تیم که علاوه بر کرمانشاه در استان های همجوار نیز اقدام به سرقت کابل های مخابراتی می کردند، شناسایی و دستگیر شده اند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون انگیزه خرابکاری در میان سارقان دستگیر شده دیده نشده است، گفت: عمده دستگیرشدگان، سارقانی هستند که دست به انجام سرقت های خرد می زنند.
مشکل اعتباری برای جایگزین کردن سیمها
به گفته مدیرکل مخابرات کرمانشاه، برای جایگزین کردن سیسم های مخابراتی به سرقت رفته در سطح استان مشکل تامین اعتبار وجود دارد.
قبادیان در این رابطه توضیح داد: هرساله درصدی از اعتبارات مخابرات را برای تعمیر و احیای خطوط اختصاص می دهیم اما باتوجه به حجم بالای سرقت ها از نظر تامین اعتبار با مشکل روبه رو شده ایم.
وی با بیان اینکه در بسیاری از محله ها شاهد تکرار سرقت های سیستم های مخابراتی هستیم، گفت: در برخی از محله های کرمانشاه حتی تا چهار بار تکرار سرقت سیستم های احیا شده نیز مشاهده شده است.
بیش از ۵۴۰ هزار مشترک فعال تلفن ثابت هم اکنون در استان کرمانشاه وجود دارد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.