۲۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۶:۲۸
کد خبر: 83855020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احیای ریه آسیب‌دیده انسان با اتصال به بدن خوک‌

تهران-ایرنا- محققان آمریکایی در یک پژوهش متوجه شدند ریه‌هایی که برای پیوند بیش از حد آسیب دیده هستند را می‌توان پس از ۲۴ ساعت اتصال به بدن خوک‌ها احیا کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل، ریه‌هایی که از بدن اهدا کننده فوت شده، گرفته می شوند تنها چند ساعت بیرون از بدن نگه داشته می ‌شوند اما بیشتر این ریه ها آنقدر فاسد می‌شوند که برای پیوند زدن مناسب نیستند.

اکنون محققان دانشگاه «کلمبیا» و «وندربیلت» در آمریکا در پژوهشی موفق شدند، ریه هایی را که برای پیوند زدن بیش از حد آسیب دیده بودند با اتصال به سیستم گردش خون یک خوک بیهوش شده  پس از ۲۴ ساعت احیا کنند. آنها می گویند، با استفاده از این روش می توان تعداد ریه هایی را که برای پیوند در دسترس قرار می گیرند، سه برابر کرد.

«گوردانا وونجاک- نواکویک» از  محققان این مطالعه گفت: پزشکان معمولا تلاش می ‌کنند تا با ابزاری به نام EVLP به احیای ریه آسیب دیده بپردازند اما همین تلاش ‌ها هم می ‌تواند با شکست مواجه شود.

نواکویک و همکارانش در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که اگر ریه ‌های آسیب دیده، به بدن موجود زنده ‌ای متصل شود که اندام ‌های آن بتوانند مواد مغذی را به درستی انتقال دهند و مواد مضر را حذف کنند، عملکرد بهتری خواهند داشت یا خیر.

آنها برای این کار، از پنج جفت ریه اهدایی انسان که در دسته نامناسب برای پیوند زدن قرار داشتند، استفاده کردند؛ محققان این ریه ‌ها را  مدت ۲۴ ساعت به سیستم گردش خون یک خوک بیهوش شده متصل کردند. در این مدت، پمپاژ هوا در ریه، با کمک یک ونتیلاتور صورت گرفت؛ آنها سپس با استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی از رد شدن بافت پیوندی توسط سیستم ایمنی جلوگیری کردند.

همه این ریه ‌ها پیش از درمان، قسمت ‌های سفید بسیاری داشتند که نشان می‌داد ریه در حال مرگ است و نمی ‌تواند اکسیژن کافی را از خون بگیرند اما پس از ۲۴ ساعت اتصال به بدن خوک‌، به نظر می‌ رسید که ریه ‌ها احیا شده ‌اند. 

محققان با آزمایش‌ این ریه‌ها متوجه شدند که ساختار سلول‌ ها، بافت ‌ها و ظرفیت اکسیژن ‌رسانی آنها بهبود یافته است؛ حتی ریه‌ای که تقریبا دو روز بیرون از بدن بود، با این روش احیا شد.

این پژوهش، در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha