بهرام خانی روز سه شنبه به ایرنا افزود: از سال گذشته که راهاندازی زنجیره ارزش و تولید بوقلمون در برنامه استان قرار گرفت، تمامی حلقههای مرتبط با ایجاد زنجیره ارزش بوقلمون از جوجهریزی گرفته تا ورود جوجهها به سالنهای تولید و پس از آن رشد و پرورش جوجهها و سپس بازاریابی و فروش در حال شکلگیری است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در قالب طرح پرورش بوقلمون روستایی در حال شناسایی مددجویان زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی و روستا دارای شرایط پرورش بوقلمون هستیم، گفت: متقاضیان پس از گذراندن دورههای آموزشی مرتبط با پرورش بوقلمون به راهبر طرح معرفی شده و او جوجه های یک ماهه و خوراک مورد نیاز را در اختیار متقاضیان میگذارد و پس از پایان دوره رشد بوقلمونها را تحویل گرفته و عهده دار مراحل مرتبط با بازاریابی و فروش آن خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه شرایط تصدی واحد پرورش بوقلمون برای مشارکت در طرح توسعه پرورش بوقلمون را برخورداری از مدرک تحصیلی دیپلم به بالا، گواهینامه گذراندن دوره آموزشی پرورش بوقلمون، سابقه سکونت ۲ ساله در روستا، عدم پرورش همزمان سایر طیور و عدم فعالیت در واحدهای پرورش طیور صنعتی عنوان کرد.
خانی با اشاره به عملیاتی شدن اجرای زنجیره ارزش بوقلمون از مرداد ماه به بعد، گفت: در ابتدا قرار بود ۵۰۰ واحد ۱۵۰ قطعهای پرورش بوقلمون در استان برای اجرای طرح زنجیره ارزش بوقلمون راه اندازی شود، اما احتمالا تعداد این واحدها کمتر از این هدفگذاری خواهد بود.
وی ادامه داد: متقاضیان مشارکت در طرح توسعه بوقلمون می توانند به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کرده و در جریان جزییات شیوه اجرای این طرح قرار بگیرند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اشارهای هم به موانع و مشکلات پیش روی شکلگیری زنجیره ارزش بوقلمون در استان داشت و افزود: از جمله این موانع و مشکلات می توان به پایین بودن قدرت خرید مردم برای گنجاندن گوشت بوقلمون در سبدغذایی خانوارها، کمبود زیرساختهای صادرات، نبود کشتارگاه صنعتی مناسب بوقلمون و هزینههای بالای تامین خوراک، واکسن و دارو اشاره کرد.
خانی با بیان اینکه استان کرمانشاه پایلوت طرح پرورش ۱۵۰ قطعهای بوقلمون شده، گفت: در صورت موفقیت در اجرای این طرح در استان، اجرای آن در سا لهای آتی در تمامی استانهای کشور در برنامه قرار خواهد گرفت.
وی گفت: هم اکنون بوقلمون در ۲ مرحله صنعتی و سنتی پرورش داده میشود که در مرحله صنعتی حتما باید واحدهایی با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ قطعه ای ایجاد شود، اما مرحله سنتی آن در قالب ۲ طرح مشاغل خانگی با راه اندازی واحدهای ۷۰ قطعه ای و یا طرح پرورش بوقلمون روستایی (واحدهای ۱۵۰ قطعه ای) قابل اجرا است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه ۱۵ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت تولید ۶۴ هزار و ۲۰۰ قطعه در هر دوره و تولید سالانه هزار و ۲۸۴ تن در استان کرمانشاه پروانه بهره برداری دارند، گفت: هماکنون ۹ واحد از این واحدها با ظرفیت تولید ۴۰ هزار قطعه در هر دوره و تولید سالانه ۸۰۰ تن بوقلمون فعال هستند.
به گزارش ایرنا؛ در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.