حسن جعفری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کادر درمانی اعم از پزشک و پرستار و دیگر کارکنان مراکز درمانی مقابله با ویروس کرونا در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی از پنج ماه پیش تاکنون بطور شبانهروزی برای درمان شهروندان بیمار ایثارگرانه، شجاعانه و با تمام وجود خو از هیچ کوششی دریغ نکردهاند.
وی ادامه داد: کادر درمانی نخستین خط مقابله با بیماری حاصل از شیوع ویروس همهگیر کرونا است لذا حمایت همهجانبه از جمله فیزیکی و نوشتاری در فضای حقیقی و مجازی و تخصیص حقوق و مزایای مربوطه نقش مهمی در تابآوری این عزیزان تلاشگر دارد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: تاکنون بسیاری از پزشکان و پرستاران در حین خدمت به مبتلایان به ویروس کرونا و درمان آنها، خود گرفتار بیماری کووید ۱۹ شدهاند و برخی از این عزیزان هم جان خود را فدا کردهاند بنابراین مردم و مسوولان میبایست از طریق همه مجاری ممکن و بکارگیری شیوههای مختلف کادر درمانی را به شایستگی تشویق نموده و بطور موثر مورد حمایت و تفقد قرار دهند.
وی افزود: عموم مردم نیز میبایست با "رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از رفت و آمدهای غیرضروری" نقش مهم و اساسی خود را در کاهش شدت شیوع ویروس همهگیر کرونا ایفا کرده و از این طریق کمک بزرگی به کادر درمانی داشته باشند.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون دستکم ۲۰۰ پرستار و ۱۰۰ پزشک شاغل در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی به ویروس کرونا آلوده و بیمار شدهاند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت نیز اخیرا اعلام کرد: جامعه پزشکی و پرستاری کشور تاکنون در اپیدمی کرونا افزون بر "۱۴۰ شهید خدمت" تقدیم کرده و البته تعداد فوتیهای این گروه بر اثر کرونا بیش از این تعداد است.
سازمان نظام پزشکی کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد ۱۴ هزار عضو شامل "پزشک متخصص، پزشک عمومی، دندانپزشک، داروساز و کارشناس دارای پروانه مانند بیناییسنج، شنواییسنج و فیزیوتراپ" دارد. هفت هزار و ۸۵۰ نفر آنان پزشک عمومی و متخصص هستند. دو هزار و ۸۵۰ نفر از این تعداد را نیز پزشکان متخصص و فوقتخصص تشکیل میدهند.
همچنین افزون بر ۱۳ هزار پرستار در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند.
۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان در قالب ۱۷ شهرستان از خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور بهره میبرند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۶۲ هزار و ۱۷۳ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۱۳ هزار و ۲۱۱ نفر را نیز در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۲۲۵ هزار و ۲۷۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۳ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۲۳۵ نفر را بیمار کرده و جان ۵۸۱ هزار و ۲۲۱ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. هفت میلیون و ۸۴۹ هزار و ۳۲۶ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شدهاند.
نظر شما