برنامه همکاری ایران و چین؛ مشارکتی راهبردی در رویارویی با واشنگتن

تهران- ایرنا- نیویورک پست نوشت؛ «برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین» که یک همکاری راهبردی است، علاوه بر مزایای اقتصادی بسیاری که برای تهران دارد، ضربه بزرگی به تلاش‌های دولت ترامپ در راستای انزوای ایران وارد می‌کند.

در گزارش روز چهارشنبه نیویورک پست با عنوان «همکاری ایران و چین، برای تهران میلیاردها ارزش دارد»، آمده است: چین و ایران در آخرین مراحل مذاکره بر سر مشارکت اقتصادی و امنیتی هستند که می‌تواند به معنای میلیاردها دلار سرمایه گذاری برای تهران باشد.  

براساس پیش نویس ۱۸ صفحه‌ای این برنامه، پکن سرمایه گذاری‌های گسترده‌ای را در زمینه بانکی، ارتباطات، بنادر و راه آهن در ایران انجام می‌دهد که این امر کمک شایانی به اقتصاد این کشور کرده و ایران هم در ازای آن طی ۲۵ سال آینده برای چین نفت فراهم می‌کند.  

در ادامه مطلب درج‌شده در این روزنامه ‌آمریکایی می‌خوانیم: برنامه یادشده همچنین به دو کشور این امکان را می‌دهد همکاری‌های خود را در حوزه نظامی، آموزش‌ها و تمرین‌های مشترک، همچنین تحقیق و توسعه اسلحه و به اشتراک گذاری اطلاعات در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و قاچاق انسان و جنایات مرزی توسعه دهند.  

براساس این پیش نویس این برنامه، چین طی ۲۵ سال آینده ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می‌کند.  

این در حالی است که چنین همکاری ضربه بزرگی برای دولت ترامپ خواهد بود که با خروج از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) در پی انزوای ایران بوده است.  

ترامپ همچنین با بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و به راه انداختن کارزار فشار حداکثری، در پی به صفر رساندن درآمد نفتی ایران بوده است.  

اما ایران و چین هر دو این همکاری را به عنوان یک مشارکت راهبردی می‌دانند که نه تنها در گسترش منافع دو طرف بلکه در رویارویی با ایالات متحده نیز موثر است.  

  «علی قلی زاده» محقق انرژی ایران دانشگاه علم و فناوری چین در پکن، در توضیح جزییات این برنامه جامع به روزنامه تایمز گفت: این  برنامه نخستین نوع همکاری برای کشوری همچون ایران است که همواره در پی اتحاد با یک قدرت جهانی بوده است.  

همزمان وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به توافق میان ایران و چین مدعی شد؛ تلاش پکن برای سرمایه گذاری در ایران نقض تحریم‌های بین المللی و تضعیف هدفش برای ارتقا ثبات و صلح است. ضمن آنکه ایالات متحده همچنان به مجازات شرکت‌های چینی که در ارتباط با ایران هستند، ادامه می‌دهد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha