دکتر محمدحسن عصاره روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سطح زیرکشت ۲۵ محصول اساسی این حوزه مانند زعفران، زرشک، عناب، آویشن، نعنا، پونه، سیاه دانه، گل محمدی و گشنیز به طور چشمگیری افزایش یافته است.
وی ادامه داد: سطح زیرکشت زعفران در سال های اخیر افزایش یافته و از حدود ۹۰ هزار هکتار به حدود ۱۲۰ هزار هکتار در کشور رسیده و این محصول کشاورزی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا یافته است.
عصاره اظهار داشت: زعفران به عنوان گونه گیاهی در برخی از کشورها شروع به کشت شده است، اما از نظر برخی از ترکیبات مانند سافرونول نمی توانند با گونه ایرانی مطابقت داشته باشد.
وی ادامه داد: گل محمدی از پرمصرفترین ترکیبات در صنایع عطرسازی جهان است و سطح زیرکشت این گیاه در کشور به حدود ۳۰ هزار هکتار رسیده است و در تولید گلاب بسیار استفاده می شود.
عصاره بیان داشت: وزیر جهاد کشاورزی یک مجری برای اجرای برنامه های مرتبط با کشت گیاهان دارویی انتخاب کرد، این مجموعه مکلف به عملیاتی کردن برنامه های منسجم در این حوزه شده و افزایش سطح زیرکشت یکی از دستاوردهای این مجموعه است.
وی افزود: ظرفیت های گیاهان دارویی در کشور بالا است و اکنون هشت هزار گونه گیاهی در کشور وجود دارد و بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده به مرز ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی رسیده ایم که می تواند در صنایع عطر، طعم، رنگ، آرایش و بهداشتی، دمنوش ها، کودها، نوشابه و حشره کش ها جریان مهم اقتصادی و اجتماعی را ایجاد کند.
عصاره، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی را یک سند فرابخشی اعلام کرد و گفت: بیشترین تلاش ما برای اجرایی شدن، تکالیف منبعث از این سند ملی است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بیان داشت: با برگزاری جلسات متعدد با متولیان این حوزه به نقشه راهی رسیدیم که این نقشه جزئیات حرکات عملیاتی را نشان می دهد.
وی برگزاری موضوعات آموزشی و توسعه آزمایشگاه ها را از اتفاقات خوبی این حوزه اعلام کرد و گفت: تعداد فرآوردهای ثبت شده در فهرست ملی داروهای گیاهی رشد فوق العاده ای داشته است. در مورد فرآورده های طب سنتی هم کارهای بسیار خوبی انجام شده که در فهرست وزارت بهداشت درج شده است.
در سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، اهداف کلان، و ماموریت های کوتاه و میان مدت ستاد طراحی و ارائه شده است. موضوع سند حاضر، توسعه علوم، فناوریها و شرکتهای دانشبنیان بخش گیاهان دارویی و طب سنتی کشور شامل کلیه نهادها و عاملهایی است که به نحوی در امر شناسایی، توسعه و بهرهبرداری از پوشش گیاهی غنی و انحصاری ایران و آموزههای طب سنتی ایرانی جهت تحقق سلامت و نشاط جوامع، خودکفایی دارویی، حفظ ذخایر ژنتیکی، امنیت غذایی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و حضور فعال در بازارهای جهانی دخیل هستند.
فعالیتهای بخش یادشده حوزه های آموزش و پژوهش، اکتساب و توسعه فناوری و ارائه خدمات را دربرمیگیرد.
نظر شما