۲۵ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 83856600
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۰۰ ایستگاه سینوپتیک هواشناسی در سطح کشور فعال است

بجنورد- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواشناسی گفت: ۴۰۰ ایستگاه سینوپتیک در نقاط مختلف کشور فعال است که در مقایسه با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.

سحر تاجبخش مسلمان روز چهارشنبه در آیین امضای تفاهم نامه توسعه همکاری های استانداری خراسان شمالی و سازمان هواشناسی اظهار داشت: همچنین ۱۵ ایستگاه هواشناسی در جو بالا داریم که  این تعداد نیز با استانداردهای جهانی فاصله دارد.

ایستگاه‌های کاوش جو یا جو بالا در هر شبانه روز ۲ مرتبه بالن های بزرگی را از گاز هیدروژن پر کرده و دستگاهی به نام رادیو سوند را بدان وصل می کنند تا آن را به سطوح فوقانی جو حمل کند و مشخصات لایه های جو را از قبیل درجه حرارت، رطوبت، فشار ارتفاع ژئوپتانسیل متر، سمت و سرعت باد دقیقه به دقیقه تا ارتفاع حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر گزارش کند که این داده ها برای امر پیش بینی و تامین سلامت و امنیت پرواز استفاده شایان می شود.

وی با بیان اینکه از نظر تعداد ایستگاه های هواشناسی نیز نسبت به استاندارد ها فاصله داریم افزود: در برخی از استان های کشور وضعیت آنان وخیم است.

پایش بلایای طبیعی ضروری است

تاجبخش مسلمان به ۳۲ بلایای طبیعی در جهان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشتر این بلایا در کشورمان نیز رخ می دهد هم اکنون پایش بلایای طبیعی یک ضرورت است.

وی به تغییر اقلیم نیز اشاره ای کرد و افزود: بلایای طبیعی مرتبط با شرایط جوی و آب هوا از جمله بارش های شدید، جاری شدن سیلاب ها، گرد و غبار و توفان ها از جمله این بلایا در سطح کشور است که در سال های اخیر بیشتر نیز شده است.

رییس سازمان هواشناسی گفت: از لحاظ پایش و دیده بانی با استاندارد های جهانی فاصله زیاد داریم که برای اجرایی شدن این مهم نیاز به اراده ملی دارد تا به حداقل های استاندارد ها برسیم، در زمان حادثه باید از سوی کارشناسان هشدار های لازم به مردم و دستگاه ها داده شود.

تاجبخش مسلمان اظهار داشت: هم اکنون این سازمان طبق دستور رییس جمهوری در سه مسیر ارتقای منابع انسانی، ارتقای منابع مالی و ساختارها هواشناسی توجه می کند که نیاز به توجه به زیر ساخت ها در زمینه های مختلف است.

وی با بیان اینکه هزینه در این سازمان سرمایه گذاری است اظهار داشت: با هشدار های به موقع و اطلاعیه های می توانیم جلوی بسیاری از اتلاف سرمایه های مالی مردم و سرمایه گذاری های کشور را بگیریم.

تاجبخش مسلمان اظهار داشت: از اسفند سال گذشته به مدت ۶۰ روز در سطح کشور ۸۵ مورد سیلاب به ثبت رسید که این تنها از ناحیه سازمان هواشناسی بوده است، به طور متوسط در هر روز ۱.۴ مورد سیلاب در کشور رخ داده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی و پایش بسیار کار سختی است افزود: راه اندازی سامانه ملی هشدار سیل در دستور کار است و در چند استان کشور نیز به صورت نقطه ای اجرا شده اما نیز به اعتبارات ویژه و توجه خاص مسوولان دارد.

رییس سازمان هواشناسی خراسان شمالی با بیان اینکه این سامانه باید یکپارچه تعریف شود گفت: همچنین باید فعالیت ها به صورت خودکار باشند.

در این آیین تفاهنامه ای در زمینه نحوه ارائه خدمات به ادارات هواشناسی شهرستان های خراسان شمالی و راه اندازی سامانه هشدار سیل با استانداری امضا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha