توسعه کشور نتیجه اتحاد مجلس و دولت

۲۶ تیر ۱۳۹۹، ۸:۳۲
کد خبر: 83857034
توسعه کشور نتیجه اتحاد مجلس و دولت

ارومیه - ایرنا- همکاری مجلس و دولت یکی از اصول اساسی در راستای توسعه کشور و غلبه بر مشکلات است و وجود اختلاف های حاشیه ای بین ۲ قوه تنها به نفع دشمنان ایران بوده و آسیبی در مسیر توسعه کشور به شمار می‌رود.

تبدیل شدن احتمالی خانه ملت به محلی برای تشنج، تهمت و افترا به یکدیگر امید مردمی را که با هزاران آرزو منتخبان خود را راهی مجلس کرده اند به یاس تبدیل می‌کند و این امر زمینه خوشحالی و نفوذ دشمنان را فراهم خواهد کرد.  

درشرایطی که مشکلات عدیده ای از جمله تهیه مسکن گرفته تا بیکاری و هزاران مشکل اقتصادی دیگر جامعه را آزار می دهد، دور از منطق خواهد بود که مجلسی که تازه آغاز به کار کرده، به جای اولویت بندی مشکلات کشور اسیر مسایل حاشیه ای شود و روزهای خود را با بزرگنمایی مسایلی بگذراند که نه تنها گره ای از مشکلات کشور را نمی گشاید، بلکه مشکلی دیگر بر مشکلات کشور اضافه می‌کند.

نزاع،  درگیری،  تهمت و افترا به مسوولان بدون در نظر گرفتن زحمات آنان و تنها با تکیه بر اطلاعاتی ناقص و بدون منبع چهره مجلس شورای اسلامی را مخدوش می‌کند و ذهن مردم را آشفته خواهد کرد و چنین رفتارهایی حتی با آموزه های دین مقدس اسلام و قرآن کریم منافات دارد.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری، استاد دانشگاه آذربایجان غربی، نمایندگان مردم ارومیه و مهاباد در مجلس شورای اسلامی و استاد حوزه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ایجاد تنش بین قوا را یکی از موارد مهم سوء استفاده دشمنان برشمرده و آن را در منافات با آموزه های اسلامی عنوان کردند.

درگیری، حاشیه‌سازی و افترا مورد نکوهش آموزه‌های دینی است

نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: قرآن کریم واقع بینانه ترین مطلب را درخصوص نزاع و درگیری مطرح کرده است و درآیات قرآنی آمده است: "اگر باهم نزاع کنید سست می‌شوید و آن موقع اقتدار خود را از دست می دهید."

آیت الله عسگر دیرباز ادامه داد: درگیری، حاشیه‌سازی، تهمت، افترا زدن و افشاگری از جمله رفتارهای غیر اخلاقی است که مورد نکوهش دین مبین اسلام بوده و هیچ مسلمانی نباید دست به چنین رفتاری بزند به ویژه آنکه اگر نماینده مجلس و به عبارتی نماینده مردم باشد.

وی اظهار داشت: طبق آموزه های دینی نسبت دادن یک رفتار و تهمت به یک شخصیت حقیقی یا حقوقی علاوه بر اینکه گناه شرعی است، جرم حقوقی نیز محسوب می شود.

رییس دانشگاه جامع قم ادامه داد: چنین رفتارهایی تبعات نامطلوبی در سطح ملی،  فرا ملی و عرصه بین المللی خواهد داشت زیرا وقتی منتخبان مردم اقدام به حاشیه سازی، تنش و نزاع با یکدیگر کنند،  بازتاب این رفتار در مجامع بین المللی به وضوح مشاهده خواهد شد همانگونه که کوچکترین و ریزترین رفتار مسوولان از نگاه رسانه های بین المللی درامان نمی ماند و به شکل گسترده ای بازتاب یافته و موجب نگاه منفی دنیا به این نهاد مهم کشور می شود.

وی با بیان اینکه مردم با هزار امید افراد را به مجلس فرستاده اند و باید قداست مجلس با اخلاق اسلامی و متانت حفظ شود، افزود: رفتارهای حاشیه ساز مجلس در داخل کشور هم موجب ناامیدی مردم از منتخبان خود می‌شود و نوعی نگرانی و یاس را برآنان حاکم می‌کند.

آیت الله دیرباز ادامه داد: مردم به مجلس چشم امید دارند و اگر تنش و درگیری در مجلس شورای اسلامی بیشتر شود، باعث اصطکاک قوا شده و مانع فعالیت مجلس خواهد شد و مردم چنین تصور خواهند کرد که منتخبشان به خاطر ثروت و قدرت به تنش می‌پردازد.

وی اظهارداشت: نمایندگان فرمایشات رهبر معظم انقلاب را فصل الخطاب خود قرار داده و از پرداختن به مسایل حاشیه ای و تضعیف دولت خودداری کرده و درعین حالی که انتقاد صحیح خود را می‌کنند، برای رشد، توسعه کشور و حل مشکلات موجود طرح های بهتری ارایه دهند.

تبدیل نکردن مجلس به میدان دعواهای سیاسی

نماینده مردم مهاباد و نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: نباید مجلس را به میدانی برای دعواهای سیاسی تبدیل کنیم.

جلال محمود زاده ‌افزود: نباید مجلس از مسایل اصلی دور شده و به مسایل فرعی و حاشیه ای بپردازد، زیرا پرداختن به دعواهای سیاسی و دور ماندن از اولویت های اصلی، تاثیر منفی بر افکار عمومی گذاشته و موجب نا امیدی آنان از منتخبان خود می‌شود.

وی اظهارداشت: مجلس روی مسایل کلیدی متمرکز شده و از راه صحیح منطقی دلیل اجرا نشدن برخی مصوبات مجلس را از دولت جویا شود.

نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: مجلس جای گفت و گو است و به فرموده معمار کبیر انقلاب، در راس امور قرار دارد، بنابراین نمایندگان از پرخاشگری و توهین به مسوولان خودداری کرده و مسایل موجود را در چارچوب قانون اساسی و به شکلی منطقی مطرح کنند.

وی افزود: پرسش، پاسخ، سوال واستیضاح حق مجلس است ولی باید به شکلی منطقی و در چارچوب قانون باشد.

محمود زاده اضافه کرد: توصیه رهبر معظم انقلاب توجه به مسایل کلیدی و پرهیز از مسایل حاشیه ای است و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب، اولویت قراردادن مهار تورم، رفع مشکل بیکاری و تلاش برای رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت و جلوگیری از پیری جمعیت را از جمله مواردی عنوان کردند که مجلس باید بر روی آنها سرمایه گذاری کند که این مهم باید در همه مراحل، سرلوحه کار نمایندگان مردم در خانه ملت باشد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمنان با تجهیز نیروهای خود نظام مقدس اسلامی را نشانه گرفته و فشارهای اقتصادی فراوانی وارد می‌کنند، گفت: در چنین شرایطی باید ارتباط مسوولان مسالمت آمیز بوده و همچنین مجلس نیز دور از اختلاف و تنش باشد.

همکاری مجلس و دولت ضرورتی اجتناب ناپذیر در همه برهه‌ها

پروفسور مرتضی بهرام،  عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه نیز در این خصوص بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و مشکلات حاکم برجامعه، همکاری و کنار هم قرار گرفتن قوه مجریه و مقننه بیش از هر زمان دیگری ضروری است و هردو باید به این مهم توجه کنند.

وی اظهار داشت: اگر واقع بینانه نگاه کنیم امروز در جنگ اقتصادی قرار گرفته ایم و علاوه بر قرار گرفتن در چنین جنگی در هفت ماه اخیر نیز مرزهای زمینی کشور به خاطر شیوع بیماری کرونا بسته شده و به عبارتی خسارات جبران ناپذیری به حوزه های مختلف وارد شده است، بنابراین در چنین شرایطی مجلس با ارایه برنامه می‌تواند گامی درحل مشکلات جامعه برداشته و افق روشنی برای کشور بگشاید.

وی ادامه داد: مجلس حق قانون گذاری و نظارت بر اجرای آن را دارد و همچنین می تواند برای مبارزه با فساد و رانت خواری جنجال ایجاد کند ولی اگر به خاطر مسایل سیاسی در خانه ملت جار و جنجال و تنش صورت گیرد، این وضعیت نتایج خوشایندی نخواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند درمسایل سیاسی باید عاقلانه باهم برخورد شود.

پروفسور بهرام ادامه داد: پرسش‌، پاسخ، انتقاد و سوال حق مجلس است ولی هرچیزی را با گفت و گو و قانون گذاری می‌توان حل کرد؛ باید به این مهم توجه شود که نباید نگاه مجلس به قضایا نگاه سیاسی باشد که دراین صورت نتیجه معکوسی گرفته خواهد شد.

وی افزود: صدای مجلس اگر برای مبارزه با فساد و رانت خواری باشد حتی اگر در رسانه های خارجی بازتاب پیدا کند، ایرادی نخواهد داشت ولی اگر غیر از این باشد خوراکی برای دشمنان این کشور خواهد بود.

وی تاکید کرد: درشرایط کنونی رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باید اولویت مجلس باشد.

فراهم کردن مسایل حاشیه ای زمینه سوء استفاده دشمنان

نماینده مردم ارومیه و رییس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی هم گفت: پرداختن به مسایل حاشیه ای و تشنج میان قوا زمینه سوء استفاده دشمنان ‌را فراهم می کند.

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر افزود: پرهیز از مسایل حاشیه ای و درگیری های سیاسی بدون تردید توجه نمایندگان مجلس را به سمت مسایل و مشکلات اصلی کشور سوق داده و زمینه ای فراهم می سازد تا برای حل مشکلات جامعه چاره ای بیندیشند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نمایندگان مجلس را به پرهیز از تنش و درگیری دعوت فرمودند،  گفت: اهانت به دیگران در شان نمایندگان مجلس نیست و باید به این مهم توجه شود که اهانت به شخصیت های دیگر و همچنین به چالش کشیدن دولت زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم می کند.

نماینده مردم ارومیه در خانه ملت تاکید کرد: در راستای عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، نمایندگان با رفتارهای منطقی خود موجب کارآمدتر شدن دولت شوند.

رییس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی افزود: درشرایط کنونی و درحالی که وضعیت اقتصادی چندان مطلوب نیست و مردم با مشکلات متعددی روبرو هستند، کنار هم قرار گرفتن قوای سه گانه و یکپارچگی آنان می‌تواند کمک بزرگی به حل مشکلات جامعه کرده و روزنه امیدی برای پیشرفت جامعه باشد.

حجت الاسلام ذاکر بیان کرد: دامن زدن به برخی اختلافات و اوج گیری تنش ها تبعات منفی به دنبال داشته و اثر منفی بر ذهن و فکر مردمی می گذارد که با هزار امید، نماینده انتخاب و راهی مجلس کرده اند تا به دفاع از حق و حقوق آنها بپردازد.

توجه به معیشت مردم اولویت امروز مجلس است

استاد حوزه های علمیه و دانشگاه های آذربایجان‌غربی هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اولویت امروز مجلس شورای اسلامی ارایه برنامه ای مدون برای حل مشکلات معیشتی مردم و همچنین اشتغال، اقتصاد و فرهنگ است.

حجت‌الاسلام محمد خلیل‌پور ادامه داد: مجلس باید با شناسایی مشکلات اقشار مختلف جامعه اعم از فرهنگی، نظامی، فارغ التحصیلان دانشگاهی و دیگر اقشار جامعه برنامه ای برای حل مشکلات آنها ارایه کرده و موانع پیش رویشان را رفع کند.

وی افزود: امروز شاهد تحصیلکردگان دانشگاهی هستیم که شغلی ندارند و مهمتر از آن بحث طلاق درکشور روند صعودی را طی می‌کند که تمامی این معضلات با نگاه و برنامه های مدبرانه مجلس می تواند حل شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص اهانت به افراد دیگر نیز گفت: انسان های تاثیر گذار باید با سند و مدرک صحبت کنند و اگر بدون سند و مدرک فردی را متهم کرده و اهانت کنند، این عمل آنان به ضرر کشور و نظام خواهد بود.

وی با بیان اینکه حتی در صورت متخلف بودن فرد نباید از تریبون های عمومی آبروی او نشانه گرفته شود، گفت: چنین رفتارهایی زیر پا گذاشتن اخلاق و احکام و آموزه های دینی است و هیچ انطباقی با ارزش های دینی ندارد زیرا دین اسلام براین مهم تاکید دارد که آبروی مومن از آبروی کعبه بالاتر است.

حجت الاسلام خلیل پور به وحدت قوای سه گانه اشاره کرد و افزود: اتحاد بین سه قوه بدون تردید به نفع مملکت خواهد بود ولی باید توجه داشته باشیم این اتحاد حاشیه امنی برای مجرمان نباشد چون اگر چنین باشد، درمان درد مردم نخواهد بود.

 رهبر معظم انقلاب اسلامی درنخستین دیدار با نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، وکلای ملت را به تعامل با سایر قوا فرا خواندند و تاکید کردند که در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس باید دو قوه فضا را گونه ای مدیریت کنند که به  کارهای مهم کشور لطمه نخورد.

ایشان با تاکید بر توجه به مسایل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیه ها و اولویت دادن به مسایل فرعی، موضوعات اقتصادی شامل " تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی وعدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت " را مسایل اساسی کشور برشمردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha