تا همین چند سال پس از انقلاب خبری از زمینها و امکانات ورزشی در استان نبود، روستاها از مکان و سالن ورزشی بی بهره بودند و استعدادهای ورزشی منطقه نشکفته، پژمرده شده و امکان بروز و ظهور پیدا نمیکردند، آنهایی نیز که میدرخشیدند امکان ادامه فعالیت در منطقه نداشته و در خارج از استان و یا کشور روزگار گذرانده و این دیار را فراموش میکردند.
برای رفع کمبودها گامها و اقدامات خوب اما ناکافی در سالهای گذشته با ساخت و ساز سالنهای ورزشی در اقصی نقاط استان اجرایی شد که بخش مهمی از آن سهم دولت تدبیر و امید بویژه دولت دوازدهم بوده است.
افزایش سرانه ورزشی در دولت تدبیر و امید
استان اردبیل در مقایسه با دیگر استانهای کشور از نظر سرانه ورزشی همیشه در وضعیت نامناسب قرار داشت اما در در دولت تدبیر و امید در زمینه افزایش این سرانه اقدامات خوبی انجام گرفته و وضعیت تا حدودی بهبود یافته است.
سجاد انوشیروانی مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل در این زمینه گفت: در دولت آقای روحانی سرانه ورزشی استان از ۴۳ صدم مترمربع به ۵۴ صدم مترمربع افزایش یافته است.
وی افزود: در این دولت ۲۳ طرح و پروژه ورزشی در استان با ۱۹ هزار و ۹۹۲ متر مربع افتتاح یا بازسازی شده است.
به گفته وی ، سالن ورزشی ورندق در خلخال، سالن ورزشی تکله در پارسآباد، سالن ورزشی کوثر علیا در گیوی، سالن ورزشی شهرک کوثر در اردبیل، سالن ورزشی روستای نقدی در مشگینشهر، سالن ورزشی روستای نوشهر در اردبیل، سالن ورزشی روستای مرنی در نمین، خانه کشتی در سرعین، سالن ورزشی روستای دیزج در گرمی، سالن ورزشی روستای سنگآباد در شهرستان کوثر و سالن ورزشی آراللو در اردبیل از جمله این
انوشیروانی اضافهکرد: در راستای بهسازی اماکن ورزشی با مشارکت بخش خصوصی، استخر شهرستان مشگینشهر، استخر شهید رجایی در اردبیل، استخر شهرستان خلخال و سالن شهدای شام اسبی از طریق ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با اشاره به پروژههای اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل در سال جاری ادامه داد: امسال تلاش میشود طرحهای نیمهتمام ورزشی استان مانند سالن سرپوشیده دو و میدانی ورزشگاه علی دایی، زمین چمن شهرستانهای گرمی و مشگینشهر و همچنین سالن وزنهبرداری و سالن اسکیت افتتاح و به بهرهبرداری رسیده و در اختیار ورزشکاران قرار گیرد.
آماده بهره برداری شدن ۶ پروژه ورزشی در سال جاری
در این حال برای رفع کاستی ها و افزایش سرانه ورزشی در استان تلاش ها ادامه داشته و پروژه های ورزشی بویژه در مناطق محروم این استان با وجود مشکلات شدید مالی در حال ساخت و ساز بوده و برخی از آنها در آستانه بهره برداری میباشد.
به گفته مدیرکل ورزش وجوانان استان اردبیل امسال ۶ پروژه و طرح ورزشی در نقاط مختلف این استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
سجاد انوشیروانی فزود: تکمیل زمین چمن بخش هیر، تکمیل زمین چمن مصنوعی مجموعه ورزشی شهید خدنگی اردبیل، اصلاح زمین روباز روستای بابک و زمین چمن طبیعی استادیوم تختی پارسآباد، تکمیل خانه وزنهبرداری اردبیل و پروژه سالن سرپوشیده دو ومیدانی ورزشگاه علی دایی از جمله این طرحها است.
وی اظهارداشت: از این طرحها چهار مورد آن استانی و ۲ پروژه خانه وزنهبرداری اردبیل و پروژه سالن سرپوشیده دو ومیدانی ورزشگاه علی دایی ملی بوده و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی مجری آنها میباشد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل با اشاره به پیشرفت فیزیکی این پروژهها بیان کرد: این پروژها هم اکنون ۷۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تلاش میشود با جذب اعتبار تا آخر امسال به بهرهبرداری رسیده و در اختیار ورزشکاران و علاقهمندان قرار گیرد.
او با بیان اینکه سرانه ورزشی استان اردبیل از میانگین کشوری کمتر است، اضافه کرد: با افتتاح این پروژهها در مجموع ۲۹ هزار و ۱۰۰ متر مربع به سرانه ورزشی استان اضافه خواهد شد.
در این حال تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای رها شده ورزشی این استان نیز در دستور کار بوده و برای تکمیل ۶۰ پروژه ورزشی نیمهتمام بر اساس برنامه زمانبندی تلاش میشود.
به گفته سجاد انوشیروانی تلاش میشود تا تعدادی از پروژههای نیمهکاره اولویتدار استان با استفاده از اعتبارات ملی و استانی به اتمام برسد.
وی گفت: تکمیل پروژههای نیمهتمام ورزشی استان از مطالبات به حق ورزشکاران در افزایش سرانه ورزشی و لازمه توسعه ورزش نیز تحقق خواسته ورزشکاران و زمینهسازی برای استفاده از اماکن ورزشی مناسب برای رشتههای ورزشی فعال در استان است.
افزایش تعداد ورزشکاران بیمه شده در استان
در کنار توجه به اجرای پروژه های ورزشی توجه به سازماندهی ورزشکاران و پوشش بیمه ای آنها نیز مورد توجه بوده و تعداد آنها هر سال در حال افزایش بوده است.
بر اساس اعلام معاون ورزشی اداره کل ورزش و امور جوانان استان اردبیل بیش از ۵۳ هزار ورزشکار در این استان سازمان یافته و تحت پوشش بیمه ورزشی قرار گرفتهاند.
محمدرضا برادران بیان کرد: از این تعداد ۳۵ هزار و ۱۹۹ نفر مرد و ۱۸ هزار و ۴۲۸ نفر بانوان هستند که فدراسیون پزشکی ورزشی آنها را بیمه کرده است.
وی با بیان اینکه ۴۸ هیات استانی در اردبیل فعال است، اظهارداشت: در مجموع ۳۹۵ هیات ورزشی هم در شهرستانهای استان در رشتههای مختلف ورزشی فعالیت می کنند.
وی بیانکرد: هیات فوتبال استان با ۱۰ هزار و ۸۷۶ نفر و هیات ورزشهای همگانی با هفت هزار و ۹۴۳ بیمه شده بیشرین جمعیت بیمهشدگان را دارند.
ورزش بانوان و توجه ویژه به آن
بانوان بعنوان نیمی از قشر جامعه مورد دولت بوده و تلاش شده تا در سالهای اخیر مشکلات آنها در بخش ورزش نیز رفع شده و امکانات برابر با مردان برای آنها تامین شود.
مژگان سلطانی رئیس گروه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل با بیان فعالیت بیش از ۲۰ هزار بانوی ورزشکار سازمان یافته در این استان گفت: این تعداد ورزشکار در ۴۰ هیات ورزشی بانوان مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: بیش از ۳۰ درصد ورزشکاران سازمان یافته و تحت پوشش بیمه در این استان را بانوان تشکیل می دهند.
او با اشاره به سرانه ورزش بانوان استان اردبیل بیان کرد: سرانه فضای ورزشی اردبیل کم و در حدود ۶۷ صدم متر مربع است در حالی که استاندارد این سرانه حداقل یک مترمربع می باشد.
سلطانی اظهارداشت: بانوان اردبیلی تنها از سه درصد کل فضای ورزشی موجود در استان استفاده میکنند و برای رشد و توسعه ورزش این قشر ایجاد زیرساختهای لازم ضروری است.
رئیس گروه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل با تاکید بر ترویج ورزش همگانی گفت: در ورزش همگانی بانوان اردبیل جزو سه استان برتر کشور هستند.
کرونا و حمایت دولت از آسیب دیدگان ورزش استان
شیوع ویروس کرونا در کنار بسیاری از صنوف و مشاغل بیشترین ضربه را به بخش ورزش زده و موجب بیکاری و آسیب مالی بسیاری از فعالان این بخش شد و به این خاطر دولت اقداماتی در جهت حمایت از ورزشکاران و فعالان این بخش انجام داده است.
سجاد انوشیروانی مدیرکل ورزش و امور جوانا استان اردبیل گفت: با تعطیلی تمامی فعالیتهای ورزشی در اثر کرونا باشگاهها و اماکن ورزشی استان ضرر دیده و دچار آسیب شدهاند.
وی بیان کرد: برای حمایت از بخش ورزش باشگاهها و اماکن ورزشی خسارتدیده از ویروس کرونا در این استان برای دریافت تسهیلات به وزارت ورزش و جوانان معرفی شدهاند.
او اظهارداشت: برای همین ۵۰۰ باشگاه، اماکن ورزشی، ورزشکار و مربی استان برای دریافت تسهیلات و وام به وزرات ورزش و جوانان معرفی شدند تا با دریافت تسهیلات بخشی از مشکلات آنها حل شود.
وی با اشاره به اینکه اغلب اماکن بخش خصوصی استیجاری بوده و متصدیان آنها نیاز به کمک و مساعدت مالی دارند، بیانکرد: در ادامه روند حمایت مالی از خسارتدیدگان در نظر داریم طی تفاهمنامهای با صندوق قرضالحسنه رسالت استان اردبیل تسهیلات مالی در اختیار آنها قرار دهیم.
وی اضافهکرد: پرداخت تسهیلات ۱۶۰ میلیون ریالی و ثبتنام صاحبان باشگاههای خصوصی برای برخورداری از این وام بخشی از اقدامات صورت گرفته از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل است.
انوشیروانی گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان همچنین نسبت به معافیت سه ماه حق اجاره سالنهای دولتی اقدام کرده و از مستاجران خود اجاره این مدت تعطیلی اجباری از کرونا را دریافت نخواهد کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۵۱۲ باشگاه ورزشی خصوصی فعالیت میکنند که بیشتر این باشگاهها در اماکن استیجاری مشغول فعالیت بوده و در مدت تعطیلی ناچار به پرداخت اجاره بهای مکانها و سالنهای در اختیار خود بودهاند.
او اراده دولت را علیرغم تحریمهای ظالمانه آمریکا و کمبود منابع، کاهش فشارها برای مردم و فعالان اقتصادی دانست و بیانکرد: اراده وزارت ورزش و جوانان هم کمک به فعالان اقتصادی در ورزش است تا حداقل بتوانند با حفظ وضع موجود اشتغال، شرایط را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه فعالیت ۳۰ رشته ورزشی در باشگاههای دولتی و خصوصی با رعایت پروتکلهای بهداشتی مربوط به گام دوم فاصلهگذاری اجتماعی از هفته جاری آغاز میشود، اظهار داشت: با توجه به نیاز جامعه به ایجاد نشاط و شادابی انتظار از مسوولان ادارات ورزش و جوانان شهرستانها برنامهریزی برای برگزاری برنامههای ورزشی با رعایت مسائل بهداشتی است.
نظر شما