۲۶ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۳
کد خبرنگار: 2660
کد خبر: 83857901
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

علل افزایش قیمت مرغ از نگاه نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس

اهواز- ایرنا - نایب رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی آزاد نکردن ارز توسط بانک کشاورزی برای واردات نهاده‌های کشاورزی ، عدم ورود بخش خصوصی و نارسایی در نظارت مطلوب بر واردات نهاده‌ها را ازعلل و عوامل افزایش بی سابقه بهای مرغ در هفته‌های اخیر بیان کرد.

به گزارش ایرنا محمد جواد عسکری روز پنجشنبه در نشست بررسی ظرفیت های بخش کشاورزی و توان عملیاتی بنادراستان خوزستان در اهواز با اشاره به قیمت نامتعارف و غیرمعقول مرغ در کشور گفت: به طور قطع با پیگیری‌هایی که کمیسیون کشاورزی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام خواهند داد به زودی شاهد کاهش قیمت مرغ در کشورخواهیم بود.
وی گفت:در زمینه نوسانات قیمت‌ها با هیچ کس تعارف نداریم و افراد مقصر را شناسایی و در صورت لزوم معرفی خواهیم کرد.
قیمت مرغ کشتار روز در هفته‌های اخیر بین ۱۸۰تا ۱۹۰هزار ریال در نوسان بوده و با وجود توزیع گسترده مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام ، هنوز قیمت مرغ کشتار روز متعادل نشده است.
عسکری با اشاره به مشکلات موجود در زمینه نحوه واردات نهاده‌ها و ترخیص و توزیع آن در کشور افزود: طبق بررسی‌های انجام شده مشکلاتی از جمله عدم تخصیص ارز و گله‌مندی بخش خصوصی از نحوه توزیع آن و ارزهای داده شده‌ای که در راستای وارد کردن محصول استفاده نشده است وجود دارد که این مقوله نظارت دقیق دستگاه‌های نظارتی را می‌طلبد
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به سفر اعضای این کمیسیون از بندر امام و ظرفیت بالای تخلیه و ذخیره سازی نهاده‌های کشاورزی و دامی در این بندر اشاره کرد و افزود:این بندر ظرفیت بسیار بالایی در ذخیره سازی و ترخیص محصولات کشاورزی و غلات مورد نیاز کشور دارد.
وی بر نظارت دقیق دستگاه‌های نظارتی بر مدیریت توزیع نهاده‌های دامی و طیور تاکید و اظهار داشت:در ماندگاری نهاده‌های کشاورزی در بنادر ایراداتی وجود داشته که در صدد رفع این ایرادات هستیم ، در مجموعه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با دقت و درایت کامل مسایل را مورد ارزیابی قرار داده و در تعامل و همراهی نزدیک با وزارت جهاد کشاورزی این مشکلات را حل خواهیم کرد.
عسکری گفت: نگاه مجلس یازدهم نگاهی تعاملی است و ما این نوید را به مردم شریف خواهیم داد که مجلس یازدهم با جدیت، دقت، نگاهی انقلابی و مدیریت جهادی مسایل و مشکلات را رصدخواهد کرد.
وی فضای فعلی کشوررا ، مهم، حساس و سرنوشت ساز توصیف کرد و افزود:با توجه به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید یقینا" حرکت در راستای منویات معظم له و دستیابی به جهش تولید در محصولات مختلف عزمی جدی، اراده‌ای قوی همراهی و همدلی بیشتری را می‌طلبد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در این نشست با اشاره به ظرفیت های مهم کشاورزی استان و نقش آن در تولید ناخالص کشور گفت: خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی سهم ۱۵درصدی در تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور را دارد.
خدارحم امیری زاده ، خوزستان را قلب انرژی و کشاورزی و بندر امام را   بزرگترین فله بار بنادرکشور عنوان کرد و افزود:با پیگیری نمایندگان مجلس و در صورت اجرای گام  دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان و در چشم انداز ۱۴۱۰ تولید بخش کشاورزی استان به بیش از۳۰ میلیون تن خواهد رسید.
وی گفت:خوزستان تامین کننده نان ۱۱.۵ میلیون نفر ، ۴۵ درصد شکر کشور، و برنج ۱۳ میلیون نفراست  ودر صورت سرمایه گذاری دربخش کشاورزی به خصوص صنایع تبدیلی و بسته بندی ، امکان جهش این بخش در کوتاه مدت نیز وجود دارد.
وی افزود: استان خوزستان دارای ۶.۲ میلیون واحد دامی است و رتبه دوازدهم در تولید شیر و رتبه نهم در تولید عسل است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با اشاره به اینکه در سویا ۹۵ درصد و در جو ۵۰ درصد وابستگی به واردات داریم ، ریشه نوسانات قیمت‌ها را در کمبود کالاهای اساسی و راهبردی مانند ذرت، سویا و جو دانست و گفت: ۲۵۰ هزار تن ذرت در سال نیاز استان است ، این در حالی است که در  استان ۵۰۰ هزار تن محصول ذرت تولید می‌شود و این نشان می‌دهد خوزستان، استانی ملی است که علاوه بر نیاز خود یاری‌رسان بخش کشاورزی کشور است.
به گزارش ایرنا نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و اعضای این کمیسیون در سفر به خوزستان به همراه تعدادی از مسوولان اجرایی خوزستان از بخش های مختلف بندر امام ، انبارها ، اسکله‌ها و اراضی پشتیبانی این بندر بازدید و باظرفیت های کم نظیر این بندر بزرگ کشور آشنا شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha