بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال برای مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص یافت

مهاباد- ایرنا- سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۲ هزار و ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی با کارمزد ۱۲ درصد برای حمایت از کسب و کارهای آسیب‌دیده از شیوع بیماری کرونا در این استان تخصیص یافته است.

محمدرضا آمیان روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اشتغال میاندوآب که با هدف بررسی و تسهیل در پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی و مدیران بانک‌های عامل این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: این تسهیلات براساس مصوبات ستاد ملی کرونای کشور برای مشاغل به‌شدت آسیب دیده از شیوع کرونا در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه این تسهیلات به تفکیک استان ها ابلاغ شده‌ است، افزود: پس از بررسی در جلسه‌های کارگروه اشتغال و به تبع اطلاع‌رسانی‌هایی که صورت گرفته، این تسهیلات به مشمولان واجد شرایط از جمله کارفرمایان و افراد خویش‌فرما تعلق می‌گیرد.

سرپرست اداره‌کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه همچنین طبق بخشنامه جدید، کسب و کارهای غیربیمه‌ای مشمول این تسهیلات هستند، اظهار داشت: این قبیل کسب و کارها پس از تایید دستگاه‌های اجرایی و طی فرآیند ثبت‌نامی که از اول تیرماه به‌صورت الکترونیکی آغاز شده، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

کارفرمایان و کارگاه‌های خویش‌فرما مشمول که در ایام کرونا مشغول فعالیت بودند می‌توانند به ازای هر نیروی خود ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد دریافت کنندآمیان بیان کرد: کارفرمایان و کارگاه‌های خویش‌فرما که مشمول این طرح بوده و در ایام کرونا مشغول فعالیت بودند می‌توانند به ازای هر نیروی خود ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد دریافت کنند.
وی افزود: همچنین مشاغلی که به منظور جلوگیری از شیوع کرونا، به اجبار از سوی دولت تعطیل شده بودند، می‌توانند به ازای هر نیروی کار خود از ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت استفاده کنند.
وی اظهار داشت: علاوه براین مشاغل خویش‌فرمایی مانند رانندگان تاکسی نیز می‌توانند از تسهیلات ۶۰ میلیون ریالی برای هر وسیله نقلیه بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه کارگران مشمول این طرح نیستند، اضافه کرد: ۱۴ رسته شغلی که بیش از ۷۰۰ رشته شغلی را شامل می‌شود، مشمول این طرح بوده و کارگرانی هم که به عنوان کارفرما برای خود بیمه پرداخت می‌کنند، مشمول این طرح هستند.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه تمامی مشمولان اعم از کارفرمایان بیمه‌ای و غیربیمه‌ای باید در سامانه کارا ثبت‌نام کنند، گفت: دریافت این تسهیلات در ۶ مرحله انجام می‌گیرد که پنج مرحله آن به صورت غیرحضوری بوده و تنها مرحله آخر که پرداخت تسهیلات است باید مشمولان به بانک مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: با تمهیدات اندیشیده شده از سوی دولت ارایه ضمانت برای دریافت این تسهیلات آسان بوده و تنها با ارایه چک و یا سفته بانکی و برای مبالغ بیشتر نیز با ارایه وثایق مدنظر بانک‌ها امکان برخورداری از این تسهیلات ممکن است.

مشمولان این طرح در ایام کرونا معوقه بانکی یا از نظر بیمه‌ و مالیات بدهی دارند، در اعطای این تسهیلات از بدهی و یا معوقه آنان چشم‌پوشی خواهد شدوی بیان کرد: اگر مشمولان این طرح در ایام کرونا معوقه بانکی یا از نظر بیمه‌ و مالیات بدهی دارند، در اعطای این تسهیلات از بدهی و یا معوقه آنان چشم‌پوشی خواهد شد.

وی در خصوص بیمه بیکاری ناشی از بیماری کرونا نیز گفت: مشمولان بیمه بیکاری ناشی از کرونا با ثبت‌نام از طریق سامانه ملی که توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و دولت مشخص شده بود، شناسایی شده و بیمه بیکاری به آنان در حال پرداخت است.

پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا، اولویت اول کارگروه اشتغال است

سرپرست فرمانداری میاندوآب نیز در این جلسه اظهار داشت: برخوردهای سختگیرانه در اجرای محدودیت‌های اعلام شده از سوی ستاد مقابله با کرونا، برخی از مشاغل را با مشکلات مالی و اقتصادی مواجه ساخت و هدف دولت نیز از اعطای تسهیلات جلب رضایت و حفظ سلامت مردم است.

حسام شیرازه‌محبت با بیان اینکه این تسهیلات برای مشاغل آسیب‌دیده درنظر گرفته شده و مختص گروه خاصی نیست، افزود: پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا اولویت اول کارگروه اشتغال شهرستان میاندوآب است و دستگاه‌های اجرایی باید اهتمام خود را برای جذب تسهیلات بکار گیرند.

سرپرست فرمانداری میاندوآب گفت: هر ریالی از این تسهیلات جذب شود علاوه بر حل بخشی از مشکلات مشاغل، چرخه اقتصادی شهرستان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و بنابراین مدیران دستگاه‌های اجرایی با شناسایی جامعه هدف نسبت به اطلاع‌رسانی دقیق و ثبت‌نام از افرادی که سواد رایانه‌ای و آشنایی با مراحل آن را ندارند در محل خدمتی خود اقدام کنند.

در میاندوآب ‌هزار و ۵۹۴ نفر برای دریافت بیمه بیکاری ناشی از کرونا ثبت‌نام کرده بودند که از این تعداد ‌هزار و ۳۹۷ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند.

۱۴ رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و آموزشگاه‌های رانندگی مشمول تسهیلات حمایتی در مقابل آسیب های شیوع ویروس کرونا هستند.

بیماری کرونا که از اوایل اسفند سال گذشته در کشور و آذربایجان‌غربی شایع شد، موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی و صنعتی شده بود که به تازگی، این واحدها مشغول به کار شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha