۲۷ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۲
کد خبرنگار: 905
کد خبر: 83858504
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

 حدود ۲۵ درصد افراد مبتلا به کرونا با علائم گوارشی مراجعه می‌کنند

اهواز – ایرنا – یک فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در اهواز گفت: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد مبتلا به کرونا در ماه‌های اخیر با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

به گزارش ایرنا دکتر اباذر پارسی شامگاه پنجشنبه در برنامه تلویزیونی سلامت خونه شبکه خوزستان اظهار داشت: مبتلایان دارای علائم گوارشی دیرتر ازافراد با علائم تنفسی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند چون احتمال می‌دهند که مسمومیت با عفونت یا ویروسی دیگر باشد.

وی افزود: دیرمراجعه کردن آنها باعث افزایش سرایت بیماری و عوارض بیشتر می‌شود، از علامت‌های شایع بیماران با علائم گوارشی اسهال است و کاهش اشتها، دردهای شکمی و استفراغ را نیز به دنبال دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز گفت: اسهال در بیماری کرونا با تب همراه است اما در مسمومیت‌های ساده تب بروز نمی‌کند و معمولا در ۴۸ ساعت رفع می‌شود.

گزارش‌هایی مبنی بر تاثیر کرونا بر پانکراس و کبد

وی در خصوص تاثیر کرونا بر روی دیگر ارگان‌های بدن بیان کرد: گزارش‌های موردی در کشورخصوص تاثیر این بیماری بر روی پانکراس گزارش شده است و می تواند درگیری کبدی با بروز هپاتیت  را ایجاد کند و همچنین از عوارض مصرف برخی داروها برای درمان بیماری ایجاد مشکلات کبدی است.

پارسی توضیح داد: بیماری کرونا خاصیت انعقاد پذیری خون را افزایش می‌دهد در نتیجه از عوامل  انعقاد خون در رگ‌ها است.

بیماران سیروز کبدی بیشتر مراقب باشند

 فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان اضافه کرد: افراد دارای بیماری‌های زمینه ای گوارشی شامل سیروز کبدی و التهابات روده ای باید بیشتر مراقب باشند چون در بیماری سیروز کبدی ابتلا به کرونا به تشدید علائم و ایجاد خطر منجر می‌شود.

وی گفت: در افراد مبتلا به کرونا با علائم گوارشی، ویروس کرونا ۷۰  تا ۷۳ درصد درمدفوع بوده اما در افراد با علائم ریوی این درصد کمتر است که می تواند منتقل کننده باشد و سیفون کشیدن نیز می تواند باعث انتشار ویروس شود.

پارسی توصیه کرد: افراد قرنطینه خانگی سرویس بهداشتی خود را تا حد امکان جدا کنند در غیر این صورت دستشویی ضد عفونی شود تا ویروس از بین برود.

یک متخصص تغذیه نیز  دراین برنامه تلویزیونی گفت:  سبک زندگی بر سیستم ایمنی اثر گذار است و هر توصیه غذایی صرفا برای تقویت این سسیتم است و هیچ ماده غذایی اختصاصی وجود ندارد که سیستم ایمنی را به صورت معجزه آسا تغییر دهد.

دکتر مجید محمد شاهی بیان کرد: کم خوابی، چاقی  و رژیم‌های سختگیرانه می تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند.

تاثیرلبنیات بر سیستم ایمنی

وی افزود: توصیه اشتباه و بدون سند و مدرک در برخی موارد مطرح می‌شود که لبنیات نخورید در حالی که این مواد غذایی تاثیر خوبی برروی سیستم ایمنی دارد و بهتراست از انواع تخمیری استفاده شود.

محمد شاهی گفت: اگر الگوی غذایی متنوع و مناسبی از انواع ویتامین ها و سبزیجات ومیوه ها دریافت کنیم به هیچ عنوان نیاز به استفاده از مکمل خاصی نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: ویتامین E در جوانه ماش، عدس و انواع روغن‌های گیاهی، ویتامین A در هویج، آهن در سبزیجات برگ سبز و روی در گوشت به ویژه ماهی، حبوبات و زرده تخم مرغ  موجود و در تقویت سیستم ایمنی موثر است.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان پیشتر درگیری استان با پدیده گرد و خاک طی سال‌های متوالی و در نتیجه فراوانی بیشتر مشکلات ریوی دربین مردم نسبت به استان‌های دیگر ، نرخ ۲ برابر متوسط کشوری آسم در استان ،قرار گرفتن  در ردیف مناطق ناامن غذایی کشور و فراوانی بیماری‌های فشار خون، دیابت، چاقی، کم تحرکی، مصرف بالای نمک و فست فود  را علل  طولانی شدن پیک بیماری کرونا در این استان دانست .

به گفته سید محمد علوی ۱۸شهرخوزستان از نظر انتشار و ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز ونارنجی قرار دارندکه از این تعداد ۱۵ شهر قرمز و سه شهرنارنجی هستند.

وی افزود: خوزستان همچنان در وضعیت قرمز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha