۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۹:۰۴
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83859072
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آغاز کشت نشایی ذرت برای کاهش مصرف آب در نقده

۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۹:۰۴
کد خبر: 83859072
آغاز کشت نشایی ذرت برای کاهش مصرف آب در نقده

ارومیه- ایرنا- سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی نقده گفت: کشت نشایی ذرت برای نخستین بار از اواخر اردیبهشت در این شهرستان آغاز شده و تا اواخر تیرماه جاری ادامه دارد.

سید کریم ابراهیم‌زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  در این روش که کاهش مصرف آب، کاهش هزینه تولید و افزایش راندمان از مزایای آن است، در هر هکتار زمین ۸۵ هزار تا ۲۵۰ هزار بوته کاشته شده و راندمان تولید را نیز افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: مقدار بوته‌های کشت نشایی ۸۰ تا ۸۵ هزار بوته در هر هکتار بوده در حالی که در کشت بذری ۲۵۰ هزار بوته در هکتار کاشته می‌شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی نقده با اشاره به اینکه حدود ۷۵۰ هکتار ذرت در این شهرستان کشت شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود طی سال زراعی جاری ۲ هزار و ۵۰۰ تُن ذرت از اراضی این شهرستان برداشت شود.

ابراهیم‌زاده بیان کرد: ۲۵۰ هکتار از این میزان به صورت دانه‌ای بوده و ۵۰۰ هکتار نیز به صورت علوفه‌ای کشت شده است.

وی ادامه داد: ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای یکی از محصول‌های مهم برای افزایش تولیدهای زراعی است که در بخش دام و طیور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توسعه کشت‌های نشایی یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی در مدیریت مصرف آب و رونق تولید در بخش کشاورزی است.

در کشت نشایی بذر محصول در فضای خزانه یا گلخانه (محیط کنترل شده) کشت می‌شود و بعد از دوره رشد و تبدیل به نشاء (گیاه کوچک) به وسیله دستگاه‌های خاص به اراضی کشاورزی منتقل می‌شود.

به عقیده کارشناسان جهاد کشاورزی، کشت نشایی محصولات زراعی یک انقلاب در بخش کشاورزی محسوب می‌شود چرا که تولید ۶۰ درصد افزایش و مصرف آب بیش از نصف کاهش می‌یابد.

کاهش دفعات آبیاری، کاهش هزینه، افزایش کیفیت و عملکرد محصول، تراکم مناسب بوته، یکنواختی کشت، کاهش هزینه بذر و عدم انتقال بیماری‌های خاکزاد و تخم حشرات از جمله مزایای کشت نشایی محصولات زراعی است.

ذرت از جمله محصولات کشاورزی است که در بهار کاشته می‌شود و با توجه به اینکه در صنعت دامداری و طیور مصرف می‌شود، جزو محصول‌های با اهمیت برای این صنعت به شمار می‌رود.

نیاز به چندین نوبت آبیاری در بهار و تابستان و کاهش منابع آبی در این منطقه از رغبت کشاورزان برای کاشت این محصول کاسته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha